Inslaap problemen

 • #1

  Het is allemaal ongeveer een jaar geleden begonnen. Na een vakantie kreeg ik vreemde buikklachten. Hiervoor kreeg ik maagzuurremmers. Na diverse onderzoeken is uiteindelijk naar voren gekomen dat ik een maag/darm infectie had opgelopen. (dit is pas een half jaar na het eerste onderzoek naar voren gekomen). Ik kreeg omeprazol om het maagzuur te remmen, voordat er diverse onderzoeken plaatsvonden.

  Voor deze vakantie heb ik behalve af en toe sleep paralysis (in stressvolle periodes) nooit slaapproblemen gehad. Binnen 5 minuten viel ik altijd in slaap (zelfs als ik daarvoor nog was gaan sporten of tot in de late uren had zitten gamen). Daarnaast werd ik zelden snachts wakker en zonder wekker kon ik uren uitslapen.

  Nadat ik begon met omeprazol had ik ineens veel moeite om in slaap te vallen. Daarnaast werd ik snachts vaak wakker en begon ik te zweten. Besproken met de huisarts en toen heb ik pantoprazol gekregen. Ik werd snachts niet meer wakker en inslapen ging een stuk beter. +- 30 minuten.

  De zondag op maandag bleek alleen een hel te zijn. Niet kunnen slapen of maar 2 tot 4 uur. Een tijdelijke remedie was verhuizen vanaf het bed naar de bank, maar ook dat hielp op een gegeven moment niet meer.

  Ondertussen mocht ik na een gastroscopie stoppen met pantoprazol. Met de hoop dat alle slaapproblemen hiermee ophielden. Helaas bleek het tegendeel waar. De slaapproblemen namen alleen maar toe. Met meerdere dagen wakker liggen tot 4 uur terwijl de wekker 7 uur ging.

  Na een paar maanden is er kanteling gekomen waar ik de slaapproblemen een soort van geaccepteerd heb. Met als gevolg dat ik sneller inslaap +- 60 minuten en vaak als ik dan eenmaal slaap, dan slaap ik ook door.

  Ik ben een maand geleden nog bij de huisarts geweest. De huisarts heeft me temazepam voorgeschreven om te proberen. Hier wil ik eigenlijk niet aan, omdat dit een tijdelijke remedie is.

  Om een lang verhaal kort samen te vatten: De huidige situatie:
  Zondagnacht op maandag: heel veel moeite met inslapen en vaak wakker worden.
  Maandag op dinsdag: Heel veel moeite met inslapen
  de rest van de week: +- 60 min inslapen en af en toe wakker worden.

  In het weekend +- 30 min inslapen en steevast om 7 uur in de ochtend wakker worden. (wekker gaat doordeweeks 7 uur. Ik ga er dan ook meestal uit en soms probeer ik tot half 9 te blijven liggen, helaas 99 van de 100x zonder te slapen.

  Ik heb weinig zin om weer naar de huisarts te gaan, aangezien ik de voorgeschreven temazepam ook niet genomen heb en ik dit als tijdelijke oplossing ziet.

  Daarnaast ervaar ik geen stress. Ik heb het prima naar m'n zin op m'n werk. Ik ben niet depressief (na paar dagen slecht slapen voel ik me natuurlijk wel wat minder opgewekt) Gebruik geen drugs en doordeweeks drink ik geen alcohol.

  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. Ik word er een beetje moedeloos van inmiddels.

  Reactie
  #2

  Dat doe je zoal de laatste 2 uur voordat je gaat slapen?

  Reactie
  #3

  verschillend. Van tv kijken tot gamen tot een boek lezen. Vanaf een uur voor het slapen gaan doe ik eigenlijk niks meer behalve de hond uitlaten.

  Reactie
  #4

  Ok, want het gebruik van schermen, verhoogd de hersenactiviteit en kan slaapproblemen veroorzaken. Je zou eens melatonine kunnen proberen voor een betere slaap.

  Reactie
  #5

  heb inmiddels ook tryptofaan geprobeerd. Helaas ook zonder succes.

  Reactie
  #6

  Vraag dan aan je huisarts een inslaper....

  Reactie
  #7

  Ik zie slaapmiddelen als laatste strohalm. Aangezien die niet het probleem weghalen. Nadat je er mee stopt, komt het vanzelf weer terug lijkt me.

  Reactie
Reageer op: Inslaap problemen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief