Totale slapeloosheid , en vele andere klachten.

  • #1

    Goedemiddag,

    Ik loop nu al een maand of 8 met zeer groot scala aan klachten.
    Het begon met ernstige vermoeiheid op werk (ploegendiensten) , dit werd al snel omgezet in slaapprobleem , sliep echt nog 3 uurtjes per nacht.
    Zo nog lange tijd doorgelopen , op een gegeven moment begon ik echt wazig te zien , te zweten , enorme hoofdpijn (druk). Toch maar langs de huisarts, hier werd bloedarmoede geconstateert. Op advies van huisarts een week rust gepakt en de bloedarmoede verdween. Echter werden de klachten erger en erger, en dus ook maar gestopt met werken in ploegendiensten (bijna 2 jaar gedaan). Begonnen op kantoor te werken op normale tijden , echter hield ik dit ook maar enkele maanden vol, klachten werden alleen maar erger , continu wazig zien , enorme hoofdpijn , bijna geen slaap (Temazepam voor gekregen , werkten nauwelijks). Begon te trillen , enorm te zweten uit me handen en voeten , compleet gevoel van zwakte. Uiteindelijk weer naar de huisarts gegaan , opnieuw bloedgeprikt en 2 uur later werd ik al opgebeld om meteen te komen omdat ik enorm hoge ontstekingswaardes had , bij de huisarts niets geconstateerd waardoor dat kon komen. Huisarts heeft me doorgestuurd om naat de spoedeisende hulp te gaan voor verder onderzoek, ook zij vonden niets en gaven me maar antibiotica mee. Klachten gingen maar niet weg en meer onderzoek volgde, internist ontdekte bloed in me urine , zonder oorzaak. Dit hebben ze weken lang in de gaten gehouden en plotseling verdween het. Ook bij neuroloog geweest , zagen ook dat ik enorm trilde , spierpijn had alles knakt ,ernstig zweten en verhoogde reflexen had. MRI scan wijsde niets uit , onderzoek van hersenvocht ook niet. Ondertussen nog een aantal keer ontstekingen gehad in me lichaam. Later met meer bloedtesten bleek ook nog dat ik q-koorts gehad heb maar niet actief of chronisch is. Ook erg last van me darmen , aantal keer bloed bij me ontlasting gehad, erg donkere ontlastig.

    Tijdje Lorazepam gebruikt , echter hielp dit na enkele dagen al niet meer , sliep er ook echt maar 3 uurtjes op. Heb nu amitryptiline 10 mg voorgeschreven , eerste week sliep ik er redelijk op, wel elk uur wakker maar viel wel weer in slaap.
    Na een week was dit effect ook weg , slaap nu al een week nauwelijks (misschien hazenslaapje) , tot helemaal niet.

    Ben eigenlijk ten einde raad , zit nu dagelijks met complete vermoeidheid , last van me spieren , verzwakt gevoel, slapeloosheid , contonu hoofdpijn , trillen , enorm zweten op handen en voeten, misselijkheid en zo gaat het maar door , werk nu ook niet meer , nergens meer energie of de kracht voor.

    Iemand enig idee wat ik hier mee verder nog kan doen?

    Reageer
    #2

    Medicijnen zorgen vaak voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam. Benzodiazepinen remmen ook de aanmaak van melatonine. Tricyclische antidepressiva zorgen voor tekorten aan onder andere Q10. Dit alles kan je klachten verergeren. Antibi0tica verstoren ook je darmflora.

    Ik zou dus beginnen met volwaardige voeding met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de aanmaak van allerlei  neurotransmitters te bevorderen.

    Daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren meehelpen in de aanmaak van je neurotransmitters. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en D en omega 3. Magnesium bevordert ook de opname van ijzer. Misschien een goede Multi. Heb er zelf een van AOV. Gebruik ook http voor de aanmaak van onder andere serotonine en melatonine.

    Wat ontstekingen betreft zou ik het niet goed weten. Een goede basis met ontstekingsremmende stoffen als kurkuma en omega 3 kan in elk geval schelen.

    Verder kijken wat je nog wel kan en lief zijn voor jezelf. Een wandeling in de natuur, een warm bad, yoga enz. Misschien bepaalde bloesemremedies. Wel iets waar je je zelf ook goed bij voelt. En als je met onverwerkte dingen zit daar ook wat aan doen. Krijg zelf af en toe een intuïtieve massage, zodat ik dingen kan loslaten. Massage helpt ook om allerlei hormonen en neurotransmitters in balans te brengen.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie Catootje,

    Ik zal me eens verder verdiepen in de suplementen, ik slik reeds 400 mg magnesium per dag op aanraden van mijn slaapcoach, helaas zonder resultaat te boeken.

    Tevens loop ik nu ook bij de chiropractor, vooral voor mijn pijnlijke nek en rug wat ook extra hoofdpijn triggers zijn. Merk wel dat de nekpijn is afgenomen.

    Betreft mijn darmen en antibiotica , heb gemerkt dat dit veel invloed eropheeft , eerst dagelijks half jaar lang diaree, na de antibiotica is dit eigenlijk tegenovergesteld geraakt. Heb sowieso het idee dat daar ook iets niet goed zit , hele donkere ontlasting, plus hoor ik mijn darmen ook erg goed , vooral na het eten , kan ook enorm veel eten zonder ook maar een kilo aan te komen (helaas).

    Verder ben ik ook nog getest op schildklierwerking , deze was goed.

    Was trouwens voor ik dit allemaal kreeg een persoon die altijd kon slapen , of het nou middag of nacht was, tot soms wel 12 uur lang. Was erg actief en mensen hebben me destijds vaak gevraagd of ik geen ADHD of iets had omdat ik nog geen minuut stil kon zitten/staan.

    Ik ben zelf trouwens een jongen van 20 jaar oud.

     

    Reageer
    #4

    slapeloosheid is een echte hell ik begrijp heel goed wat je meemaakt .

    ik slaap de laatste maanden 1 tot 3 uurtjes per nacht. Er zijn dagen waarvan ik totaal niets slaap.

    de meeste van u klachten zijn gewoon door pure uitputting .

    bij mij zijn het hart kloppingen een hoge bloeddruk en drukkend gevoel op de borst.test door de cardioloog

    zeiden dat alles in orde was maar een hart is een spier en kan dus ook vermoeid geraken .

    wazige zie ik ook en kan me totaal niet meer concentreren .

    het zweten en de koude rillingen heb ik ook is een rechtstreeks gevolg van slapeloosheid.

    u lichaam probeert haar natuurlijke klok te resetten  het lichaam hoeft nu eenmaal af te koelen om te

    kunnen slapen en op te warmen bij het ontwaken.Bij mensen zoals ons is deze dan ook totaal ontregeld .

    ben bang als dit nog even zo door gaat ik er gewoon is ga bij neervallen.

    overdag heb ik een fysieke job dat voortdurend beweging en handenarbeid vraagt,zelf zie ik deze nog ingevaren komen al doe ik er alles aan ze niet te verliezen .

    je drijft jezelf tot het uiterste al is dat niet altijd verantwoord ,met de wagen rijden is ook nog zoiets je bent gewoon een gevaar op de baan.

    het rare is zo ga dit al maanden door ik zit er door maar eens thuis u lichaam is doodmoe maar u hoofd is klaarwakker en slapen is  een  vage herinnering.

    ook alles geprobeerd slaap pilletjes hebben geen effect net zoals angst remmers.

    dan jezelf maar is stom dronken drinken dat helpt je valt in slaap maar dronken slapen is feitelijk het zelfde als niet slapen je krijgt geen diepe slaap.

    je wordt een  schim van je vroegere zelf  je gaat jezelf te haten ,waarom lukt het me niet iedereen kan het.

    in de nacht komen er woede aanvallen je zou je bed en je kast kunnen kapotslaan uit pure  frustratie.

    de dag brengt ook niet veel beterschap dan heb je het gevoel ik zou nu kunnen slappen en ik heb er alles voor over dit te kunnen maar door verplichtingen kunnen we dit niet en vechten we om wakker te kunnen blijven.

    ik kan u weinig tot geen raad geven ik zit in het zelfde schuitje,

    veel sterkte van een  lotgenoot

    Reageer
    #5

    Beste Kevin,

    Graag zou ik horen hoe het inmiddels met je gaat, of er al verbeteringen hebben plaatsgevonden.

     

     

    Reageer
Reageer op: Totale slapeloosheid , en vele andere klachten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief