Slaapschema herstellen?

  • #1

    Ik ben ongeveer een week geleden 1 nacht opgebleven wegens ziekte en nu is heel mn slaapschema naar de knoppen en lijk het niet terug normaal te krijgen.

    ik sliep vroeger van 23u tot 7u aan 1 stuk door

    nu slaap ik van 5-6u smorgens tot 13u smiddags.

    mijn job begint pas om 15u dus daar kan ik al niet op vastzetten.

    mn echtgenoot slaapt wel normaal

    iemand tips??

     

    Reageer
    #2

    Van 1 nacht op blijven zou dit niet moeten zijn. Misschien is er toch meer/iets anders aan de hand.  je moet in ieder geval om te beginnen weer op normale tijd naar bed gaan.

    Reageer
    #3

    Ik weet niet wat voor ziekte. Oorzaken van ziekte en slecht slapen kunnen soms met elkaar te maken hebben. Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel kan zorgen, wat weer ontregelingen in hormonen en neurotransmitters kan geven en wat ook kan leiden tot slecht slapen.

    Beter dus zorgen voor meer complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Daarnaast kan je tekorten aan bepaalde stoffen hebben, zoals magnesium en diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die helpen om je neurotransmitters aan te maken.

    Daarnaast natuurlijk zorgen voor een goed dagritme. Bijtijds opstaan, ook al heb je niet goed geslapen. Ook zorgen voor lichaamsbeweging en voldoende daglicht, beide liefst nog voor het ontbijt. Dan zet je je biologische klok weer gelijk.

    En het lijkt erop dat je je teveel instelt op het werk. Dat je je slaapritme verschuift alsof het nacht is voordat je aan het werk gaat. Als je 's middags pas begint met werken doe je voor die tijd vaak weinig en dan lijkt slapen voor de hand te liggen. Als je moeilijk kan leven met je werktijden zou  je je werk kunnen heroverwegen.

    Reageer
Reageer op: Slaapschema herstellen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief