dagen niet geslapen

  • #1

    help ik kan al een paar dagen niet slapen . de reden weet ik niet ik ben bang dat ik nooit meer kan slapen of bang dat ik gek word wie kan me gerusstellen ?

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?

    Gebruik je medicijnen, alcohol of drugs?  Gebruik je energie drank? Ga je wel op tijd naar bed? Gebruik je kort voor het slapen telefoon, tablet of laptop/pc?

    Reageer
    #3

    ik ben 37 gebruik geen middelen en mijm probleem is dat ik niet slaap daar word ik bang van dat t kwaad kan 

    Reageer
    #4

    Ik denk wel dat je er in ieder geval goed aan doet om naar je huisarts te gaan en het slaapprobleem met hem haar bespreekt. Een psychose zul je er niet van krijgen als je daar geen aan leg voor hebt, maar gezond is het ook niet.

    Reageer
    #5

    Ga eens minimaal een maand oil pullen. Verdiep je er maar eens in, staat genoeg op het internet. Gebruik koudgeperste olie. Sesamzaadolie of zonnebloemolie(deze zijn neutraal van smaak). Wedden dat jij weer prima gaat slapen als je dit dagelijks twee keer doet!? Je neemt een slok olie in je mond en laat dit door je mond gaan, 15 tot 20 minuten en dan in de afvalbak uitspugen. That's it. Kost geen drol en is goed voor lichaam en geest. Ik slaap sinds ik gestart ben met oil pulling echt super! En wordt 's ochtends fit wakker en niet als of er een trein over me heen gereden is.

    Reageer
    #6

    Belangrijk is om te zorgen voor een goed eet- en leefpatroon. Beter de snelle suikers zoveel mogelijk vermijden en bij elk eetmoment ook iets van eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels te eten.  Dit houdt je bloedsuikerspiegel stabiel, wat beter is voor je hormonen en neurotransmitters. Verder overdags zorgen voor lichaamsbeweging en voldoende daglicht, liefst 's ochtends vroeg al. 's Avonds zorgen voor weinig licht en slapen in het donker is ook beter voor de melatonineaanmaak.

    Dan kunnen er nog tekorten spelen, als magnesium, vitamine B en  D, omega 3 en zink. Zelf merk ik dat ik beter slaap als ik ook vitamine A gebruik.

    Dan zijn er nog natuurlijke middelen als hop, valeriaan en passiebloem. Middelen die ook kunnen helpen zijn 5htp, theanine en glycine. Ik kwam nog een middel tegen op internet, Cherry Night, is wel een duur middel. Alvast welterusten.

    Reageer
    #7

    Als je ligt te piekeren kan een middel als rescue remedie 'night' helpen om je zorgen een klein beetje los te laten.

    Reageer
    #8

    Valt dat ook te onderzoeken of je vitamintes tekort komt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja, dat kan met een bloedonderzoek worden vastgesteld.

    Reageer
    #10

    Ik kan al 6 dagen achter elkaar niet slapen en krijgt daar spanning van in mijn hooft ,wat mijn slaap nog meer blokkeert .Wat kan ik doen ? Ik ben ook beng dat ik nooit meer kan slapen en krijgt paniek aanvallen als ik probeer te slapen .Zelfs slaap tabletten helpen me niet om in slaap te komen en de spanning in mijn hooft wordt onverdraaglijk .

    Reageer
    #11

    @Ramon, benzodiazepinen remmen de aanmaak van melatonine, waardoor ze het probleem in stand houden.

    beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en allerlei neurotransmitters aan te maken. Natuurlijk is lichaamsbeweging ook belangrijk. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied.

    @Randy, op alternatief gebied zijn er testmethoden, die meer kunnen zeggen dan bloedonderzoek.

    Reageer
    #12

    Ga met de klachten naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de psycholoog

    Reageer
Reageer op: dagen niet geslapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief