Willekeurige spiertrekkingen/wakker schrikken

  • #1

    Hoi allemaal.

    Sinds kort heb ik weer last gehad van dit probleem. Ik heb er werkgelijkwaar een half jaar hier geen last aan gehad. Alles bleek normaal te zijn... tot 3 dagen geleden.

    Als ik in bed lig en tot rust kom, 'beweegt' mijn hand, arm, been , voet, enz opeens. Het zijn meer spiertrekkingen. Zelfs soms mijn nek..of rug... Soms gebeurd het sneller of 'harder', dan 'schrik' ik zelfs wakker als ik net op het punt sta in slaap te vallen. Gebeurt heel vaak snachts, tot een uur of 5 's morgens. Dan pas kan ik in slaap vallen...

    Ik gebruik al een jaar een hele lage dosis Antidepressiva (25 mg), dat is niet voor deze klacht. Deze "spiertrekkingen" klacht was altijd meer een bijwerking van een maag/darmen bacterie die ik heb gehad en er een jaar last van heb overgehouden.
    Mijn maag en darmen zijn verder prima, heb een half jaar geen klachten gehad, niks! En nu opeens dit... Er is niks aan mijn voeding veranderd/niks gegeten wat ik normaal nooit zou eten. (Als het daar al aan ligt.)

    Ik snap er niks van...Ik heb dit wel overlegd met de dokter toen ik vaker werd opgenomen voor de darmklachten langer geleden; zij snapt niks van dit probleem/heeft geen idee wat dit is. Ik ben radeloos...

    Reageer
    #2

    Wat ik zo op internet zie kan het ook een bijwerking zijn van het antidepressivum. Als je aan een goede gezondheid werkt, zorgen voor goede voeding en bepaalde supplementen, hoeven medicijnen niet altijd nodig te zijn. Veel mensen hebben allerlei tekorten, zoals magnesium, dat belangrijk is voor je spieren en je humeur. Nooit zomaar stoppen met medicijnen hoor, alleen in overleg met de arts.

    Reageer
    #3

    Kom nu net wat tegen over dat de verschillende antidepressiva verschillend kunnen werken, dat het bij de tricyclische antidepressiva minder vaak voor zou  komen. https://www.leef.nl/kennisbank/bewegingsstoornissen-door-medicijnen/

    Reageer
    #4

    Deze spiertrekkingen had ik al voor dat ik het medicijn slikte.  Rond de tijd dat ik maag/darm klachten had, pas 5 maanden later ben ik dit medicijn gaan nemen. Ook zou nooit zomaar stoppen; ik slik het vandaag de dag nog steeds.

    Reageer
    #5

    Kan vaak ook met bepaalde tekorten te maken hebben, zoals magnesium en bepaalde vitaminen en mineralen. Vaak hangen klachten wel samen. Zowel bij je spiertrekkingen als je depressie kunnen er tekorten spelen en kunnen de neurotransmitters ontregeld zijn. Hoe dat bij jou precies zit zou je moeten uitzoeken.

    Reageer
Reageer op: Willekeurige spiertrekkingen/wakker schrikken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief