Spiertrekkingen in slaap door nachtmerries?

  • #1

    Ik zit al 2 jaar in een depressie en ik slik sinds 3 weken anti-depressiva. Ik slaap best slecht en ik heb bijna elke nacht last van nachtmerries, ik heb steeds dromen over zelfmoord plegen en automutilatie. Ook als ik ergens tussen de middag in slaap val, krijg ik ook weer die nachtmerries.

    Volgens mijn vriend krijg ik dan steeds van die spiertrekkingen in mijn slaap, als ik tussen de middag in slaap val en weer spiertrekkingen krijg, maakt hij me altijd zo snel mogelijk wakker zodra het gebeurt, 's nachts slaapt mijn vriend er best vaak doorheen, maar als hij wakker maakt hij mij altijd even wakker. Als ik dan wakker word ben ik altijd buiten adem, duizelig, bezweet, gedesoriƫnteerd en bang.

    Reageer
    #2

    Nachtmerries kunnen dat wel veroorzaken. Hoe lang heb deze nachtmerries en spiertrekkingen? Welk antidepressivum gebruik je?

    Reageer
    #3

    In elk geval belangrijk dat je de juiste hulp hebt bij je depressie.

    Voor wat het lichamelijke aspect bij een depressie is het zo dat er bepaalde tekorten kunnen spelen, zoals magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3. Die stoffen zijn ook nodig om neurotransmitters als serotonine, melatonine en dopamine aan te maken. Die helpen ook om beter te slapen. Een antidepressivum kan wel de scherpe kantjes van je probleem halen maar lost de oorzaken niet op. Spiertrekkingen en slecht slapen kan ook samenhangen met tekorten aan stoffen als magnesium. Ook de medicijnen kunnen invloed hebben. Zo kan een antidepressivum zorgen voor een verlaging van je dopamine.

    Reageer
Reageer op: Spiertrekkingen in slaap door nachtmerries?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief