Bloed verdwijnt

  • #1

    De opa (89 jaar) van mijn vriendin ligt momenteel in het ziekenhuis en niemand weet wat er aan de hand is met hem.

    Hij is in eerste instantie opgenomen in het ziekenhuis omdat hij zich slapjes voelde en al snel bleek dat hij bloed tekort had. Na verschillende testen, waar geen resultaten op terug kwamen, en na 5 zakken bloed te geven, wisten ze nog steeds niet wat er aan de hand was. Ze hebben voor de zekerheid ook een lumbaalpunctie gedaan, waar we na 2 weken resultaat van zouden krijgen. Nadien mocht hij naar huis.

    Dit weekend voelde hij zich weer slecht, en controleerde een dokter zijn bloedwaardes, bleek hij maar een Hb-gehalte van 4 mmol/l had. Ondertussen heeft hij weer een aantal zakken bloed gekregen maar het bloed verdwijnt al bijna even snel als hij het krijgt. Niemand weet waar het bloed naartoe gaat.

    Kan iemand mij hier misschien helpen?

    Reageer
    #2

    Het resultaat van de lumbaalpunctie was negatief..

    Reageer
    #3

    Dat is moeilijk te zeggen met alleen een HB gehalte van het bloed.
    HB=Hemoglobine(rode bloedcellen) is een zuurstof-transporterend, ijzerhoudend eiwit, dat dus zorgt voor het transport van zuurstof naar de cellen. Een laag HB gehalte betekend niet per definitie dat er bloed ergens naar toe gaat, maar dat er een tekort is aan dat specifieke eiwit. Er ontstaat bloedarmoede (Anemie).
    Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Maar dat zal dan nader onderzocht moeten worden.

    Reageer
    #4

    Toevallig heeft mij oma hetzelfde, is er al duidelijk wat het was? De artsen komen er niet uit. Al 3 jaar mee bezig.

    Reageer
Reageer op: Bloed verdwijnt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief