Hulpmiddelen voor ouderen

 • #1

  Beste mensen,

  Een vraagje. Mijn moeder heeft een aantal hulpmiddelen nodig zoals een douchestoel, wandbeugels etc... Deze wil ik online gaan bestellen via hulpmiddelwereld.nl . Heeft iemand ervaring met het bestellen via deze partij? het zijn redelijk dure producten.

  Bedankt voor uw advies.

  Met vriendelijke groet,

  Atie

  Reageer
  #2

  Hallo Atie,

  Ik heb hier onlangs via hulpmiddelwereld een bedhek gekocht. Ze hebben mij keurig geholpen. Het product kwam tijdig aan en je kunt achteraf betalen. Hierdoor ook geen risico.

  Groet Dirk

  Reageer
  #3

  Hallo Atie.Ik denk,dat je niet zonder meer een hulpmiddel moet gaan kopen.Vaak kun je deze middelen( wandbeugel,krukken,douchestoel e.d.)verkrijgen bij de gemeente waarin je woont of bij een speciale instantie zoals b.v.carint of andere thuiszorg.Je kunt ze lenen/huren en dat scheelt enorm veel.Probeer dit eerst eens.Groetjes en succes!

  Reageer
  #4

  Vaak kun je een vergoeding krijgen van de gemeente voor bepaalde hulpmiddelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook eens kijken naar de WMO of een andere vergoeding van de gemeente.

  Reageer
  #5

  Of je kunt eens kijken op websites die meer informatie geven over hulpmiddelen, zoals de website van de WMO of langerthuisinhuis.nl

  Reageer
  #6

  waar kan ik injectiespuiten+ naalden krijgen of kopen?

  Reageer
  #7

  In de apotheek

  Reageer
  #8

  Hallo,

  Ik ben Henny Post, wou even wat met jullie delen, ik ben nog aardig goed te been maar vooral in de ochtend en avonduren wordt het allemaal wat moeilijker.

  Nu heb ik in de douche en wc al hulpmiddelen zoals een zitje in de douche en een stang bij de wc waar ik heel veel aan heb. Nu had ik sinds de zomer wat last van, eigenlijk vooral, ochtendstijfheid en kreeg mijn broek bijna niet meer aan, laat staan mijn sokken, gelukkig was het lekker weer dus zonder sokken gelopen.

  Nu kwam ik via facebook dan een advertentie tegen over een sokken aankleed aantrekhulp of hoe het ook heet, gok gewaagd en dat is een uitvinding hoor, heb hem nu onder mijn bed staan en iedere ochtend en avond gebruik ik hem. Hele tijd nog gekeken of er een soortgelijke aankleedhulp bestaat maar bij de zorgwinkel hebben ze alleen voor steunkousen een hulpmiddel dus ben er wel echt heel blij mee.

  Tuurlijk wou ik dit idee graag met andere delen, maar ik had ook een vraag, is er mischien een mogelijkheid om dit bij de verzekering in te dienen om mischien nog wat geld terug kan krijgen via de verzekering want de hulpmiddelen van de douche en wc kreeg ik met zorgverzekeringkorting.

  Ik weet niet hoe ik een foto erin kan zetten maar ik heb hem hier vandaan, heb deze nog nergens anders gezien?

   

  Fijn weekend groetjes Henny Post

  Attachments:
  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Voor de vergoeding moet je contact opnemen met je ziektekostenverzekeraar. Of via de WMO (Gemeente)

  Reageer
  #10

  Ik heb een site gevonden met allerlei informatie over hulpmiddelen voor ouderen. adlhulpmiddelen.nl

  Reageer
Reageer op: Hulpmiddelen voor ouderen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief