Pijnlijke spieren en gewrichten, brandende bovenbenen en armen

 • #1

  Vorig jaar rond deze tijd had ik last van mijn knieen en ellebogen. Toen is er op vitamine d geprikt en die was laag (31) en heb ik supplementen gekregen. De klachten verdwenen en ik ben er vanuit gegaan dat deze hier mee te maken hadden. Nu eind December kwamen de klachten terug. Weer bloed geprikt en waarde vitamien d was niet erg hoog maar ook niet te laag (56). Toch voor 3 maanden een supplement gekregen. De klachten namen niet af en kreeg steeds meer klachten. Pijn nek, polsen en handen. Pijn zijkant heupen en een plek aan binnenkant voet die pijn doet. Pijn is niet extreem maar een zeurderige pijn die de hele dag aanwezig is. Ook heb ik last van brandende pijn aan mijn nek bovenarmen en bovenbenen. B12 laten prikken (255) en de actieve b12 (66). Waardes zijn niet echt te laag maar arts heeft toch besloten om 5 weken een injectie te geven. Ook liet zij meteen het woord fibromylagie vallen. Klachten zijn er nu 6 weken en ik wordt er enorm onzeker van. Helemaal als ik de verhalen lees van mensen met fibro. Pffffff ze zeggen dat men het meest lijd onder wat men vreest. Nou dat is op dit moment bij mij ook wel...
  Ik slaap s nachts wel goed. Ben natuurlijk door het piekeren wel eens wakker, maar niet door pijn. Rare is dat ik ook geen pijn heb als ik wakker wordt, maar op het moment van bewegen, ga ik het voelen. Heel verhaal, maar ben benieuwd of iemand dit herkend.... Opeens is het weer even duidelijk hoe belangrijk het is dat je gezondheid goed is.
  Is er iemand die dit herkend??

  Reactie
  #2

  Je actieve b12 is wel laag, en van lage b12 kun je erg veel spierklachten krijgen..

  Reactie
  #3

  Ik herken veel. Hoe is het nu met je?

  Reactie
  #4

  Ik herken het.....een brandende pijn achter op/in mijn dijbeen. Dry needling biedt, tot nu, geen soulaas. Als ik lig, heb ik nergens last van, maar zodra ik een paar passen gezet heb, begint de ellende. Ik word er niet goed van!!!
  Hoe gaat het nu met jou? Iemand een diagnose/oplossing?
  Ik hoop het van je te lezen.

   

   

  Reactie
  #5

  Het is net of ik mijn eigen verhaal lees.
  Mijn vit D was 40 en B12 259
  Ik ga menu melden bij het B12 institute.
  Huisarts gelooft er niet in.
  Heb dezelfde klachten die jij beschrijft.

  Reactie
  #6

  ik heb de zelfde klachten Pijn in mijn linkerarm uit stralend naar mijn schouder DeDokter heeft er al 4x een spuit in gegeven Maar blijft pijn doenEen brandend gevoel   Ik zoek nog steeds naar een oplossingGa maarAtrosan proberen groeten!!!!!!Arnolda .

  Reactie
  #7

  hallo,

  of ik hier nu dus mijn verhaal lees!

  Ik heb precies hetzelfde. En zo langzamerhand word ik er gek van. Nog geen 5 dagen geleden vastgesteld dat ik in beide heupen een slijmbeurs ontsteking heb. En diclofenac gekregen. Dat hielp en nú dít weer.

  En zo verschrikkelijk moe.

  Herkent iemand dit, wat voor mogelijkheden heb ik nog? Ben een beetje radeloos.

  Reactie
  #8

  Je voeding is in elk geval belangrijk. Beter kiezen voor volwaardige voeding. Ontstekingsbevorderende voeding als suiker en nachtschadegewassen beter vermijden en voorzichtig met rood vlees. Dan kunnen er nog tekorten spelen. Bloedonderzoek zegt daarbij niet heel veel. Verder zou je het kunnen zoeken op natuurgeneeskundig gebied om een en ander goed uit te laten zoeken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij reumatische klachten speelt ook verzuring van je lichaam een rol dus goed om daar ook wat aan te doen.

  Reactie
  #10

  Je kunt ook kijken of er voedingssupplementen zijn die je misschien van je lasten af kan helpen of verminderen. Ik had heel lang last van mijn gewrichten  en iemand zij dat ik dat moest proberen en ik dacht wat kan het kwaad het zal vast niet erger worden dan wat het al is.

  Ik ben zelf echt blij dat ik deze keuze heb gemaakt ik heb stukken minder last van mijn problemen het lijkt soms wel alsof ik nergens last van heb gehad zelfs mijn huisarts was verbaast van deze verbeteringen.

  Als je ook voedingssupplementen wilt uittesten of kijken waar het je mee kan helpen dan zou ik Bones vitalis aanraden dit merk heeft mij van de meesten lasten die ik had afgeholpen.

  Ik hoop dat ik iemand anders hier mee heb geholpen om ook zijn lasten te verminderen.

   

  Groetjes Bram

  Reactie
  #11

  Een 4 tal jaar geleden begon bij mij ook het brandende gevoel in gezicht  zonder oorzaak. 2x neurologisch onderzocht zonder resultaat. Gebeterd d'r nemen van slaapmiddelen. Daarna alles terug ok. 8 weken later zelfde fenomenen. Brandend gevoel breidt zich uit nr rug, armen en benen. Dit duurt een 2 tal weken en dan weer weg. Zo heb ik dit dus al een aantal jaren . Dit gaat ook steeds gepaard met grote vermoeidheid. Afgelopen weken weer terugval en 3x bloedtest, urine onderzoek en niets te vinden. Dokter weet niet waar dit vandaan komt en stelt nu Slaap onderzoek voor en mei en Xray van schouders, hand, rug. Maar ik ben het na 4 jaar grondig beu omdat ik nog steeds niet weet wat er gaande is

  Reactie
  #12

  @Peeke, bij heel veel klachten spelen factoren als onvolwaardige voeding, voedingsovergevoeligheden en tekorten aan bepaalde stoffen. Er zou ook nog een overgevoeligheid voor bijv cosmetica kunnen spelen. Of problemen met je hormoonhuishouding. Bloedonderzoek zegt vooral iets over wat er in het bloed zit. Op natuurgeneeskundig gebied kan je soms meer bereiken en zijn er andere testmethoden, zoals een spiertest.

  Omdat het een bepaalde periode is zou het misschien met je hormoonhuishouding samen kunnen hangen. Veel vrouwen (en mannen) hebben te maken met oestrogeendominantie ofwel een tekort aan progesteron. Een droge huid kan daarmee samenhangen maar van een branderig huid zou ik het niet weten. Die oestrogeendominantie is op zich bij te sturen met de juiste voeding en natuurlijke middelen.

  Reactie
  #13

  ik heb ook van  alles wat er ook met pijn te maken heeft buik rug en zenuwen

  imo   son eel er  bij  groet annie

  Reactie
  #14

  Herken je klachten. Ik heb daarbij ook evenwichtsproblemen en krachteloosheid en ook een rare pijn in mijn nek/achterhoofd. Zie slecht bij vlagen en een eeuwige ruis in mijn oren. Af en toe hapert mijn hart.  Ook vaak misselijk. Al eens aan chronische lyme gedacht. Ooit een tekenbeet gehad?

  Reactie
  #15

  Heb je je b12 laten onderzoeken. Het lijkt op klachten nav een tekort aan vitamine b12. Google het maar eens.

   

  Reactie
Reageer op: Pijnlijke spieren en gewrichten, brandende bovenbenen en armen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief