Medrol

  • #1

    Wat ik me afvraag, ik nam ongeveer een jaar lang Medrol, naast de medicatie enbrel, en voelde me relatief goed. Zelfs mijn algemene toestand was zeer sterk verbeterd. Een maand geleden vond de reumatoloog het niet meer nodig verder te gaan met Medrol. Sindsdien gaat mijn algemene toestand achteruit, zelfs de reuma flakkert terug op. Zou het raadzaam zijn de Medrol terug op te starten, en kunnen er verwikkelingen optreden bij het opnieuw opstarten? Als ik de reumatoloog er over aanspreek schijnt hij blijkbaar niet gewonnen om Medrol verder te nemen maar mij voor de zoveelste keer als proefkonijn te gebruiken voor een nieuw reumamedicijn uit te testen. En dat zint me niet.

    Reageer
    #2

    Aha, wat hier speelt is niet zozeer een voorkeur voor een bepaalde medicatie maar veeleer een miscommunicatie omdat jij de behandelend arts niet duidelijk mededeelt wat jouw ideeen zijn omtrent de behandeling.

    Dit recht heb je en jouw recht dient door de arts gerespecteerd te worden, dus je maakt samen afspraken over jouw behandeling.

    Als je dit nalaat en er dus niet van zegt, tja, dan kan de arts zijn eigen lijn trekken.

    Wees assertief...!

    Reageer
    #3

    Niet voor de volle honderd procent. Mijn voorkeur gaat absoluut naar Medrol, omdat de ervaring mij leerde dat enkel dit medicijn op termijn werkzaam blijkt. Ik geef toe dat ik mijn standpunt nog niet klaar en duidelijk heb gemaakt aan de reumatoloog, maar bij de volgende consultatie daar werk zal van maken. Ondanks het feit dat hij zeer punctueel is van aard, ben ik ervan overtuigd dat hij ook een ‘luisterend’ oor biedt. Ik kwam enkel in de verleiding om de Medrol op eigen houtje terug op te starten.

    Reageer
    #4

    Gebruik receptmedicatie altijd in overleg met de behandelend arts.

    je kunt dus ook even telefonisch overleg plegen als de termijn waarop je een nieuw consult hebt voor jou te lang kan gaan duren.

    Reageer
    #5

    Tja, ik ben intussen wel op de hoogte van de voor- en nadelen van Medrol, dus zoveel overleg moet er volgens mij niet gepleegd worden. Ok, ik zal mijn handen samenbinden met een plastiek bandje, zoals de politie doet bij delinquenten, en mijn tijd afwachten tot de volgende conversatie met de reumatoloog. Bedankt voor jullie goede raad, maar nu heb ik nog altijd geen antwoord op mijn vraag.

    Reageer
    #6

    Medrol is een corticosteroïd. Aan het gebruik van corticosteroïden kleven altijd nadelen. In combinatie met andere medicijnen is een nog sterkere reden om gebruik van medrol in overleg met de behandelend arts af te stemmen.

    Ik neem aan dat je de bijsluiter gelezen hebt en dat je begrijpt wat erin staat. Anders vind ik je vraag onverantwoord om op eigen houtje medicatie te gebruiken.

    Dit is de bijsluiter: http://www.pfizer.be/NR/rdonlyres/5D9367AD-88AA-460F-98A1-CF7C8683659D/0/Medrol32mgBijsluiterPDF.pdf

    Reageer
    #7

    Tuurlijk heb ik de bijsluiter gelezen, meer dan één keer zelfs. Heb jij ooit moeten kiezen tussen twee kwaden? Dan verwacht ik minstens dat iedereen begrijpt wat ik bedoel.

    Reageer
Reageer op: Medrol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief