Medrol

  • #1

    wilde graag en vraag stellen over dit medicament"Medrol" ik heb daar een startdosis van moeten nemen, 3 dagen 16 mg dan 3 dagen een halve dosis dus 8 mg en nu verder gedurende al 3 jaren moet ik 1/4 dus 4 mg blijven nemen volgens een longspecialist, mijn huisdokter is er niet over te spreken, maar als ik een dag overslaan en vertel dit aan de longspecialist, dan is deze er niet over te spreken,en drukt er op dat ik geen dag mag overslaan, doch maak ik mij hier zorgen over de bijwerkingen, weet iemand hier raad over, dank u

    Reageer
    #2

    hallo Anniem,
    Waarvoor krijg je deze medicatie van de longarts? Heb je tuberculose of COPD??? Het is een soort van prednisolon en ik denk dat de longarts het niet zomaar uit het losse handje voorschrijft hoor!! Ik heb gekeken in de medicijnenencyclopedie van deze site, dus neem ook eens een kijkje dan word je er wat meer wijs uit en vraag anders heel goed aan de longarts WAAROM hi/zij voor dit middel heeft gekozen.
    Sterkte en ik hoop van je te horen.
    PUCK

    Reageer
    #3

    Hallo Puck, ik heb dit al gevraagd aan de longarts, neen tuberculose of longemfeseem is het zeker niet, maar hij antwoorde mij hierop, dat ik teveel witte bloedcellen heb in de longen, en dat de emsinofielen(allergie te hoog staat n.l. op 10 ), dus als u iets meer weet ,dank bij voorbaat.

    Reageer
    #4

    Hai Anniem, zeg maar jij tegen deze u hoor hihi. Ik werk in een ziekenhuis en zal het voor je navragen. Ik hoop einde van deze week een antwoord voor je te weten. Hoe meer info je hierover hebt des te beter lijkt mij.
    Veel sterkte en tot gauw.
    Liefs PUCK

    Reageer
    #5

    Hallo, Puck kunt u mij zeggen waar ik de medicijnen
    encyclobedie in dit forum kan vinden, dank bij voorbaat,en laat mij nog iets weten, groeten.

    Reageer
    #6

    Wees extra voorzichtig met Depo-Medrol

    De arts zal u nauwlettend observeren. Het is van belang dat u alle effecten die tijdens of na de behandeling optreden met uw arts of verpleegkundige bespreekt.

    U dient tijdens de behandeling met dit geneesmiddel onder regelmatig medisch toezicht te staan: indien u behoort tot één van de bijzondere risicogroepen; indien u leed of lijdt aan tuberculose, een maag-darmkwaal, een hartkwaal of infecties; indien een langdurige behandeling met dit geneesmiddel noodzakelijk is; indien een inenting tegen bepaalde infecties (vaccinatie) absoluut noodzakelijk is.

    Wanneer methylprednisolon wordt gebruikt bij bepaalde oogaandoeningen zal men geregeld uw ogen controleren.

    Stel uw arts op de hoogte van het gebruik van dit geneesmiddel alvorens een laboratorium test wordt gedaan.

    Ondanks een verbetering van de symptomen na behandeling van een gewricht, dient overdadig gebruik van het betrokken gewricht vermeden te worden. Verwaarlozing van deze voorzorg kan de beschadiging van het gewricht verergeren.

    Reageer
    #7

    Puck u had mij beloofd einde van de week iets te laten weten, tot hiertoe van de medicijnen gids of uw ervaringen met Medrol ,heb ik nog niets gehoord, volgens mij denk ik dat u zo maar iets verteld zonder er enige kennis van te hebben,en belofte maakt schuld, maar goed ik weet nu genoeg,mag afgesloten worden.

    Reageer
    #8

    Nee nee Anniem, zo zit ik niet in elkaar, maar ik werk niet elke dag en er zat ook nog een weekend tussen. Ik ga het echt voor je vragen hoor. Even geduld! Moet er even een longarst voor strikken.
    Puck

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Anniem daar ben ik dan met mijn verhaal !!
    Ik heb het aan een longarts gevraagd en die vertelde mij het volgende en gaf ook het advies om jezelf heel goed voor te laten lichten door je eigen longarts: je hebt waarschijnlijk een teveel aan witte bloedlichaampjes in de longen, die veroorzaakt worden door een hypersensitiviteit (dus overgevoeligheid). Hij noemde het het esinofielensyndroom en een pneumonitis, die niet wordt veroorzaakt door een bacterie, maar omdat de witte bloedlichaampjes niet "weg" kunnen. De prognose is moeilijk in te schatten zegt hij, maar bij de meeste mensen helpt Medrol goed en gaat het over en bij sommige mensen duurt het wat langer en blijf je lange tijd onder controle.
    Ik hoop dat ik zo voldoende inlichtingen voor je hebt gevraagd en.....volgende keer niet zo ongeduldig hoor, ben ook maar een mens !!! (grapje). Nou heel veel sterkte en succes ermee en laat nog eens horen wat je eigen longarts zegt.
    Groet PUCK

    Reageer
    #10

    Hallo Anniem, eigenlijk ben ik nu pissig!! 1- ik schrijf jou dat ik het einde van de week HOOP te weten en vervolgens schrijf jij mij zo'n lullig berichtje. Ik werk niet elke dag en zoals ik al schreef zat er ook nog een weekend tussen en hebben arsten wel iets anders te doen dan vragen te beantwoorden voor wildvreemde mensen, maar ik gun iemand een goed antwoord en doe daar moeite voor en dat kost dan blijkbaar iets langer dan een dag. Ik heb dus ontzettend veel moeite gedaan om eindelijk een longarts te pakken te krijgen maandag en nu lees je het bericht niet of je reageert niet. Als je andere topics van mij bekijkt zul je zien hoe ik in elkaar steek en wel de beleefdheid heb om te reageren. Sterkte ermee! Puck

    Reageer
    #11

    Ik neem medrol, kun je daar haar verlies van hebben, enkele jaren geleden had ik daar ook last van.

    Reageer
    #12

    Puck, ik dank u voor de moeite hoor, u hebt mij niet in de steek gelaten, nu weet ik toch iets meer,ik was met vakantie en kon u niet tijdig antwoorden, groeten van Anniem.

    Reageer
    #13

    Puck, ik laatst nog met de longarts geweest, en ik stelde de vraag of ik eens geen dag moest overslaan, en hij antwoorde mij" absoluut zeker niet, en u zal eerder de helft meer moeten nemen als het eens niet goed gaat, alsook ik moet u om de zes maanden terug zien, voor verdere onderzoeken " ,dus het is zoals u mij zegde teveel witte bloedcellen in de longen, als u nog iets meer weet dank bij voorbaat , en ja wat kan ik toch ongeduldig zijn nietwaar, sorry hoor, groeten

    Reageer
    #14

    Hai Anniem, nou ik kan ook best ongeduldig zijn hoor en als je je inderdaad niet lekker voelt en dan ook nog eens medicijnen moet nemen waarvan de huisarts zegt mwo doe maar niet en de longarts JAHA vooral wel, dan raak je er ook van van streek. Ik ben blij dat ik je dan toch nog een beetje op weg heb kunnen helpen. Zoals je weet IK ben geen dokter, maar ik heb wel wat wegen om te kunnen vragen. Dus ook sorry dat ik wat pissig overkwam, want dat was ik ook ffies, maar ja als je met vakantie bent...tja andere koek. Hoop dat je het fijn hebt gehad en laat nog maar eens van je horen. En.... wat ik van de longarts begreep is inderdaad dat je de medicijnen ECHT niet over moet slaan. Ik hoop dat het je gauw zal helpen en dat je "kwaal" dan weggaat.
    Succes
    PUCK

    Reageer
    #15

    ik heb ook veel vragen over medrol,een ding weet ik het smaakt afschuwelijk
    en helpt het uiteindelijk

    Reageer
Reageer op: Medrol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief