Aparte pijnen

  • #1

    Hoi!

    Ik heb zins een tijdje pijn in mijn vingers, niet contineu maar alleen als ik wat doe, typen, gamen, schrijven, wassen noem maar op. Ik heb even gekeken of mijn vingers dikker zijn dan bij klasgenoten van de zelfde leeftijd, enige wat me opviel is dat ze krommer zijn en wat korter, niet perse superdik.

    Ik heb ook al een paar jaar last van mijn knieën maar volgens de huisarts komt dat door het groeien en gaat dat over als ik volgroeid ben.

    Mijn broer heeft reuma en dat begon in zijn vingers, daarom wil ik toch eigenlijk wel weten of dat bij mij ook zo kan zijn, want nu het er nog niet zo lang is kan ik misschien nog zorgen dat ik wel gewoon kan werken 😮 want een uitkering en thuiszitten lijkt me gewoon saai voor mij.

    Reageer
    #2

    als je echt heel erg pijn hebt, verdikkingen en last bij het bewegen.
    of dat het ook rood en warm wordt, dan kun je een verwijzing voor de reumatoloog vragen, die doet onderzoek en schrijft medicijnen voor.
    Als het nog niet ernstig is, krijg je nog geen medicijnen.
    Je moet dus niet te lang wachten, maar ook niet te vroeg gaan.
    zelf in de gaten houden en als jij het niet vertrouwt dan vraag je een verwijzing.
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    De oorzaak van reuma is nog steeds niet bekend, maar voor veel vormen van reuma wordt aangenomen dat erfelijkheid een rol kan spelen. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe dat precies werkt.
    Als je je zorgen maakt, ga dan naar de huisarts, die kan je doorverwijzen naar een medisch specialist reumatologie. Via bloedonderzoek en röntgenfoto`s kan hij of zij je vast meer vertellen.
    Doen dus, je zorgen zijn niet voor niets.

    Reageer
    #4

    Het is eigenlijk niet indirect een zorg, iedereen heeft wellis ergens pijn. Nee mijn vingers worden niet rood als ik ze beweeg, en warm zijn ze altijd al. Maar als die pijn in mijn vingers zo blijft ga ik wel gek worden. Ik zal nog even kijken en als het blijft eens langs de huisarts gaan.

    Reageer
    #5

    als die pijn blijft ga je niet gek worden, maar erg vervelend is het wel.
    heb zelf reuma, vooral in mijn handen.
    er zijn medicijnen voor, maar omdat die nogal wat bijwerkingen hebben neem ik die niet. Ik slik wel vitamine C/ Visoliecapsules en Chondroprotect, ook loop ik bij een homeophaat, zo blijft het te doen, neemt niet weg dat ik toch af en toe nog last heb, maar dragelijk.
    hoop dat het meevalt voor je. Sterkte!

    Reageer
    #6

    Reuma is een verzamelnaam voor vele klachten. Het is nog voor een belangrijk deel onverklaarbaar wat de oorzaak is.
    Inderdaad kan een complementair medicus mogelijk aanvullende behandelingen starten die zonder verklaring toch effect hebben.

    Sterkte gewenst

    Reageer
    #7

    Naast mijn handen heb ik veel last van mijn knieën maar die is er al zins ik 10 was en de dokter zei dat dat komt door de groei, ik ben nu 17

    Reageer
    #8

    Bij mensen met een verhoogd risico is toekomstige reuma te voorspellen met testen op antistoffen. Een geschikte behandeling in deze aanloopfase van de ziekte kan het ontwikkelen van reuma uitstellen of voorkomen.

    Gewrichtsschade door reumatoïde artritis is onherstelbaar. Vooral in een later stadium van de ziekte neemt de kwaliteit van leven van patiënten hierdoor sterk af. Vroege opsporing en agressieve behandeling van de ziekte zijn daarom van groot belang. Al jaren voor de klachten van reuma beginnen worden antistoffen aangemaakt en zijn ontstekingsstoffen te vinden. Antistoftesten zijn te gebruiken om reuma te voorspellen in gezonde mensen die al een verhoogd risico hebben op de ziekte. Bijvoorbeeld bij mensen met pijnlijke gewrichten of met reuma in de familie.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Aparte pijnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief