Pijnen door hele lichaam na burnout naar reumatoloog of niet?

 • #1

  Beste,

  10 maanden geleden ben ik burn out geraakt. Met hevige spanning en krampen tot gevolg deze is 6 maanden later gezakt. Ik voel me geestelijk wel weer beter alleen ik blijf lichamelijk flink wat pijnen hebben in het gehele lichaam. Knieën, ellebogen, bovenarmen, vingers, tenen en bovenrug.

  Het betreft de beide zijden van het lichaam en de pijnen trekken van hot naar her. Doffe pijn en soms een zure stekende pijn. Ook merk ik af en toe nog steeds spiercontracties op, de spier trekt even samen en laat weer los.

  Mijn knieën zijn verschrikkelijk stijf, meestal de hele dag soms neemt het wat af. Mijn kniebanden lijken wel van leer gemaakt. Ook knakken mijn knieën en ellebogen vaker dan vroeger. Ik probeer genoeg te bewegen maar soms voel ik me echt te stijf en rot.

  Nu heb ik bloed laten prikken op reumafactoren+ontstekingswaarden deze zijn prima in orde. De dokter wilt me doorverwijzen naar een reumatoloog als ik dat wil.

   

  Ik twijfel hier over, als ik mijn symptomen bekijk zijn het volgens het web fibromyalgie symptomen (alleen de hoofdpijnen heb ik niet).

  Nu is dit echt zo'n diagnose waar je niks mee kunt, het is niet goed vast te stellen en is volgens mij natte vingerwerk. Ik heb het idee dat als ik naar de reumatoloog ga hij of deze diagnose stelt of zegt dat hij het niet weet.

   

  Bij beide diagnoses dus zonde van mijn geld. Als hij zegt fibromyalgie raak ik somber en hou ik me vast aan deze diagnose terwijl het misschien wel wat anders is (psychosomatisch kun je ook een hoop klachten krijgen bijvoorbeeld.)

  Als hij zegt ik weet het niet heb ik er ook niks aan.

  Denkt u dat het slim is om toch te gaan naar de reumatoloog?

   

  1. Alvast dank mvg GV
  Reageer
  #2

  Het lijkt trouwens als ik op internet zoekt of deze fibromyalgie achtige pijnen en stijfheid niet bij burn out horen? Daarom ben ik nu aan t verderkijken met bloedtesten etc wat het anders kan zijn Of heb ik dit mis en kunnen dit wel degelijk gewoon burn out symptomen zijn

  Reageer
  #3

  Dat is een beslissing die je natuurlijk zelf moet nemen. Maar na een burnout zijn dit soort fysieke klachten niet vreemd

  Reageer
  #4

  Bedankt John voor je reactie

  Reageer
Reageer op: Pijnen door hele lichaam na burnout naar reumatoloog of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief