Herstel na operatief verwijderen van Skin Tags (huidflapjes) anus

Online ZorgZus
 • #1

  Een maand geleden, op 16 april 2013 heb ik enkele skin tags of marisken bij mijn anus laten weg halen. Gelukkig viel de operatie erg mee. Nu een maand later merk ik dat de wondjes nog steeds open zijn. Het bloed heel af en toe, ik heb er verder ook niet zo veel last van. Echter voel ik me er wel onprettig bij. Het zijn echt nog open wondjes op en rond de sluitspier/rand van de anus. Weet iemand hoe lang het duurt voordat deze weer helemaal genezen zijn. Dank.

  Reageer
  #2

  Beste Jeroen,
  Hoe snel de wondjes helen is bij iedereen wel verschillend. Maat een maand vind ik wel lang.
  Hoe verzorg je de wondjes?
  Neem je dagelijks zitbaden?
  Spoel je regelmatig af onder de douche?

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Hi Tandor, dank voor je snelle reactie. Ik verzorg de wondjes zeer goed. Meestal tijdens het douche, soms dmv een bad. Het ziet er allemaal zeer rustig uit. Er zit alleen geen nieuwe huid op, de wondjes zijn nog 'open'. Echter geen bloedingen.

  Reageer
  #4

  Okay, het zal dan bij jou iets langer duren.

  Probeer eens een zitbad met badedas. Dat wordt ook wel gebruikt door vrouwen na de bevalling ter bevordering en ontsmetting van de wonden.

  Gebruik wel Badedas Classic zoals op onderstaande foto.

  Succes

  Reageer
  #5

  Okay, het zal dan bij jou iets langer duren.

  Probeer eens een zitbad met badedas. Dat wordt ook wel gebruikt door vrouwen na de bevalling ter bevordering en ontsmetting van de wonden.

  Gebruik wel Badedas Classic zoals op onderstaande foto.

  Succes

  Reageer
  #6

  Hi Tandor, Die staat standaard bij onze badproducten op de badrand. Het zit hem niet in het ontstoken en of niet schoon zijn van de wondjes. Het lijkt er meer op dat er geen progressie zit in de genezing. Wellicht duurt het veel langer dan ik denk, wellicht omdat het toch na de stoelgang weer open gaat. (toiletpapier gebruik) En wellicht omdat het op en weke plek zit. Misschien komt er nog iemand met een antwoord waaruit blijkt dat het lang kan duren. Dank voor je antwoord in ieder geval.
  J

  Reageer
  #7

  Jeroen,

  Het zitbad met badedas bevordert ook het herstel en de wondgenezing.

  Reageer
  #8

  hoi ik ben 24 mei onder het mes gegaan maar ze hebben niet alles in 1 keer weg kunnen halen ivm litteken vorming kan de anus misschien daardoor dicht groeien.ik moet dus nog een keer pfff.mijn vraag is heb je er baat bij gehad?hoef jij nit meer eindeloos te vegen na de ontlasing?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo, ook ik heb de operatie vorige week ondergaan nadat het 2 keer uitgesteld is door het ziekenhuis.
  Ik bekeek vanavond mijn open wonden.. En ik schrok behoorlijk.. Ik denk nu heb ik er 2 gaten bij wat oogt als fistels ipv huidflappen. Ik hoop zo dat ze dichtgroeien.. Anders is het probleem van het eeuwige vegen en douchen na de ontlasting nog hetzelfde alleen nog erger als het in 'die gaten' gaat zitten. Laat me weten als je verbetering ziet.. Dan weet ik ongeveer hoe lang het bij mij ook gaat duren. Ik geloof dat ik het niemand aanraadt.. Het is beslist geen sprookje! Pffff...

  Reageer
  #10

  Ik heb 2 dagen geleden skin tags laten verwijderen. Zag er na het lezen van sommige berichten op forums best wel tegenop. Ik kan alleen maar zeggen dat het me tot nu toe echt heel erg is meegevallen. Ik had vrij veel (5 a 6) grotere skintags die onder algehele narcose zijn verwijderd. De eerste dag heb ik naast paracetamol ook diclofernac geslikt, maar al vrij snel merkte ik dat de pijn erg mee viel en slik nu alleen paracetamol. Ik denk zelfs dat het zonder paracetamol ook prima gaat.
  Bij mij zijn de wondjes niet opengelaten. Alles is gehecht. Vlak na de operatie heb ik gekeken en het is nog behoorlijk gezwollen waardoor ik nog niet precies weet hoe mooi het geneest. Ik denk dat het een kwestie van tijd is. De arts zei dat de operatie goed gelukt was en dat het mooi zal herstellen. Daar vertrouw ik dan ook op. Naar het toilet gaan is wat spannend, maar door het gebruik van de voorgeschreven zakjes laxtra is het prima te doen.
  Ik heb bewust de weken voor de operatie extra gezond geleefd, sporten en gezond gegeten. Ik denk dat dat ook erg helpt. Ik kan niet voor een ander spreken, maar als ik had geweten dat het zo zou mee vallen, had ik het veel eerder gedaan !!!

  Reageer
  #11

  Ik laat mijn wondjes komende donderdag met botox inspuiten. Na een half jaar zijn de wondjes nog steeds niet dicht. Niet dat ik er heel veel last van heb, maar open wondjes rond de anus zijn niet echt fijn. Het geeft bloed en heel soms doet het pijn. En het is volgens mij ook niet echt gezond.
  Donderdag gaat de spuit er dus in, botox zorgt voor verslapping van de spieren waardoor er meer bloed door de anus gaat stromen wat de genezing zal bevorderen. Ik hoop het, ben er na een half jaar wel klaar mee.
  Vorige schrijver/-ster, ik hoop dat hechten de genezing versnelt.

  Reageer
  #12

  Ik kan me voorstellen dat open wondjes niet prettig zijn. Hopelijk helpen de botox injecties. Geen idee waarom het bij mij gehecht is, maar het herstelt vooralsnog heel voorspoedig. Het ziet er steeds rustiger uit en het is dicht. Veel succes donderdag !

  Reageer
  #13

  Waar en bij welke arts heb je het laten doen?

  Reageer
  #14

  Ik heb het in het Lucas Andreasziekenhuis laten doen in Amsterdam.

  Reageer
  #15

  Ik heb het in het Reinier de Graaf in Delft door dr Scheepers laten doen. Vriendelijke arts die me echt op mijn gemak stelde. Nu bijna 2 weken verder. Al dagen geen pijn, hechtingen lossen op, zwelling steeds minder waardoor het er steeds mooier uitgaat zien. Eind oktober ga ik voor nacontrole.

  Reageer
Reageer op: Herstel na operatief verwijderen van Skin Tags (huidflapjes) anus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief