Condoom

Online ZorgZus
  • #1

    Hey mensen, ik ben een meisje van 17 en ik heb een soort van probleem. Ik zit niet aan de pil. Ik heb al een tijdje een vriend en sinds kort ben ik dus ontmaagd door hem en hebben we het nu ongeveer 4x gedaan en dat in 1 maand zegmaar. We hebben het alle keren met condoom gedaan, maar mijn probleem is nou dat ik niks vertrouw. Ik ben te bang om zwanger te worden zegmaar dus we hebben het wel veilig gedaan maar alsnog blijft er in me hoofd hangen: dadelijk word ik niet ongesteld etc, dadelijk ben ik zwanger (komt vooral omdat ik tussen nu en een paar dagen ongesteld moet worden en heel graag hoop dat het zo is). Weet iemand wat ik kan doen dat ik er anders over zou kunnen denken? Ik weet trouwens dat de meeste gaan zeggen: aan de pil gaan. Maar het probleem is het mag niet van me moeder want ze is niet Nederlands, me vader wil het wel (Nederlander). Ik doe het niet stiekem, en doe het pas als het van me moeder ook mag omdat ik namelijk anders zo'n stiekemig gevoel heb.

    Groetjes, ik hoop dat jullie iets weten.

    Reageer
    #2

    Hoi N, ik begrijp wat je bedoelt. Je wilt je moeder niet voor het hoofd stoten en ik zou zeggen: blijf dan gewoon lekker een condoom gebruiken. Wat je als extra zekerheid kan doen, is zaaddodende pasta. Je kan ook een nuvaring nemen, misschien vindt je moeder dat wel goed? Google er even naar 🙂

    Een goede tip tegen de twijfel: als je seks hebt gehad, laat het condoom dan vol lopen met water en knijp er een beetje in. De ziet dan meteen of het lek is. Ook kan je in de gaten te houden hoe het condoom zit nadat je vriend klaargekomen is. Het kan namelijk wel eens gebeuren dat het condoom een beetje afglijdt, waardoor je risico kan lopen. Zit ie goed, dan is het risico minder - lekt ie niet, dan kan je aannemen dat het goed zit.

    Even wat betreft zwangerschap en symptomen: wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die DENKEN dat ze zwanger zijn, of het zich gaan voorstellen, ook werkelijk zwangerschapssymptomen kunnen ontwikkelen en een klein buikje kunnen krijgen. Schijnzwanger dus.
    Dus als je er nu heel erg op gaat letten en jezelf ideeën en theorieën aanpraat, kan je lichaam dit bevestigen, en wordt je nog meer onzeker. Houd er dus rekening mee dat je lichaam je hiermee kan bedriegen 😉

    Ik hoop dat dit je wat helpt 🙂

    Reageer
    #3

    Hallo!

    Heel erg bedankt voor het reageren, ja naja de reden is dat ik niet aan de pil mag van haar is omdat ze niet wil dat ik seks heb ze vind me te jong blabla, ander cultuur etc. Haha en ze is ook zo overbezorgd dus de nuvaring zit er ook niet in..

    Ja inderdaad dat zou ik inderdaad wel een keertje kunnen doen. Ja over dat afglijden, als mijn vriend klaarkomt dan glijd die wel een beetje naar beneden door het sperma dat er onder hangt en zwaarder is, maar het lijkt me toch dat dat bij elke jongen wel een beetje afglijd door de sperma?

    Ja ik moet er niet over blijven denken, en daarna denk ik weer: Neejoh doe normaal we deden het veilig ik zag niks lekken etc. Maarja ben aan de ene kant ook wel weer bang dat ik elke maand zo ga denken als ik ongesteld moet worden, but we will see.

    Alsnog bedankt!

    Groetjes, N.

    Reageer
    #4

    Je beslist toch zelf of je wel of niet aan de pil gaat. Je moeder vindt jou te jong maar jijzelf kennelijk niet. Of ga je nu na elke keer dat je seks hebt gehad de MAP slikken? Dat is pas ongezond.

    Reageer
Reageer op: Condoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief