Hormonen

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben een 21 jarige jongen en zit al geruime tijd met een probleem (eigenlijk zolang ik het mij kan herinneren).

    Zo'n 8 jaar geleden is er bij mij begonnen met het toedienen van groeiremmers (vrouwelijk hormoon) zodat ik niet 2.15 werd maar een toch wat acceptabelere hoogte.

    Nu heb ik echter al tijden last van dat ik nooit opgewonden raak en dat ik weinig emotie en dingen doen mij weinig omdat ze niet veel doordringen.

    Een vriend van mij vertelde dat hormonen veel regelen in het lichaam en dat een teveel aan een hormoon andere dingen kan ontregelen.

    Dus mijn vraag is nu, kan het zijn dat door de toediening van de vrouwelijke hormonen tegen de groei hierbij teveel in mijn lichaam is gaan zitten waardoor ik niet opgewonden raak? Het vreemde is dat ik wel lichamelijk opgewonden raak dus mijn lul wordt hard genoeg maar in mijn hoofd raak ik maar niet opgewonden.

    Het maakt mij allemaal erg onzeker en ik zou ook wel is een keer echt zin hebben in seks zonder dat ik erg veel moeite moet doen om het vol te blijven houden en niet af te wijken naar andere dingen.

    Zijn er hier hormoondeskundige?

    Reageer
    #2

    Welke medicijn gebruik je, of heb je gebruikt?

    Reageer
    #3

    Hoogstwaarschijnlijk heb je oestrogeentabletten gebruikt (oestrogeen is een vrouwelijk hormoon)

    Een consequentie van deze hormoonbehandeling is de mogelijke onderontwikkeling van de testikels. De zaadballen komen pas na het stoppen met de behandeling tot volle ontwikkeling.

    De Klub Lange Mensen (http://www.klublangemensen.nl) heeft de ervaring dat de artsen in het Radbout Ziekenhuis in Nijmegen en in het Academisch Ziekenhuis in Groningen kundig zijn op dit gebied. Hier wordt een goed advies gegeven

    Reageer
    #4

    Ik weet niet meer hoe het medicijn heet. Ik weet wel dat het in kleine flesjes zat van 250mg en kreeg het eerste periode elke 2 weken een injectie in mijn bil en laatste periode had ik elke week een 'shot'.

    Ik zal even op die site kijken maar 'klub' met een k.. hoop dat het advies beter is dan de grammatica ;).

    Reageer
    #5

    Ik vind het vreemd dat je voor deze medisch specialistische behandeling geen controles hebt bij de behandelend medisch specialist. Ik mag toch aannemen dat je bij een endocrinoloog onder behandeling bent, en dat je daar kunt aankloppen voor controle.

    Reageer
    #6

    Zoals ik al aangaf kreeg ik deze behandeling 8 jaar geleden en toen kreeg ik alleen controle om te zien of mijn groei wel snel genoeg geremd werd dat was niet het geval en daarop werd de ferquentie verdubbeld.

    Ik geloof niet dat ik Bij een endricoloog ben geweest. Zou best ook wel kunnen want bij de jaarlijkse controle was er een man die controleerde of mijn ballen al groot genoeg waren om te starten met de medicatie.

    Reageer
    #7

    Zojuist contact opgenomen met mijn apotheker.

    Ik heb het middel 'Sustanon' 250 mg per ml gekregen.

    Reageer
    #8

    Zojuist een verwijzing gehad naar een Endocrinoloog in het AMC en heb mijn afspraak de 29st al ^^

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is verstandig. Bereid je consult goed voor; schrijf je verhaal kort en bondig op en formuleer alle vragen die je hebt. Wil je laten weten hoe het was?

    Reageer
    #10

    Uit bijsluiter 'Sustanon': [i]Extra controle door de arts is noodzakelijk bij de behandeling van jongens die nog niet volgroeid zijn, omdat mannelijke hormonen de geslachtelijke ontwikkeling
    kunnen vervroegen en de lengtegroei kunnen remmen.[/i]

    Reageer
    #11

    [b]Anoniem schrijft:[/b]
    [quote]Wil je laten weten hoe het was?[/quote]

    Zal ik doen!

    Reageer
    #12

    Sustanon is toch geen vrouwelijk hormoon? Sustanon is een testosteron, een mannelijk hormoon vervanger!

    Reageer
    #13

    Ik heb 25 jaar geleden ook groeiremmers gekregen. Dat waren tabletjes. Ik meen mij te herinneren dat het ethinylestradiol heette/bevatte.

    Hoe kom ik erachter wat ik destijds geslikt heb? Hoe lang worden patiƫntendossiers bewaard en kan ik mijn dossier nog opvragen? Ik woon niet meer in NL en mijn huisarts van toen is al lang met pensioen.

    Reageer
    #14

    Stoppen deze injecties eigenlijk bij iemand die ze gekregen heeft het effect dat alles stopt met groeien, dus ook geslachtdelen en zo?

    Reageer
    #15

    Nou, niet bij mij in ieder geval.

    Reageer
Reageer op: Hormonen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief