hormonen

 • #1

  Hoi,

  Mijn naam is Daniel en ik heb dringend medisch advies nodig. Ik heb nogal een moeilijke jeugd gehad en bij mij is sinds kort een lichte vorm van borderline geconstateerd. Ik ben hiervoor ook in Therapie. Mijn grootste probleem op het moment zijn eigenlijk mijn hormoon klachten. Ik ben gedurende de dag continu opgewonden en voel mij aangetrokken tot de meeste vreemde dingen en personen, ook heb ik het gevoel iemand te willen aanranden en kan ik me moeilijk op iets focussen. Mijn vraag is nu of dit probleem alleen psychish is of dat er toch meer aan de hand kan zijn, eventueel toch een lichamelijk iets?

  Als iemand mij advies zou kunnen geven over wat te doen.

  Alvast bedankt.

  gr Daniel

  Reageer
  #2

  Ik adviseer je dit met jouw behandelaar te bespreken. De psychiater waar je onder behandeling bent kan je ook vertellen of er sprake is van een somatische (lichamelijke) stoornis in de hormoonhuishouding. Een borderline stoornis, waarvan jij zegt dat je dat volgens de dokters hebt, is met name een ontwikkelingsstoornis afkomstig uit jouw vroege jeugd, en heeft zijn weerslag op jouw huidige gedrag en relatie problematiek. Ik vind jouw neiging of behoefte iemand te willen aanranden zorgelijk. Zorgelijk voor een mogelijk slachtoffer, maar triest voor jou omdat je waarschijnlijk erg verdrietig bent, en dit niet goed kunt delen met iemand die je kunt vertrouwen. Is jouw behandelaar op de hoogte van het maatschappelijke gevaar dat jouw aanrandingsbehoefte is. Is jouw behandelaar op de hoogte van de diepe eenzaamheid in jouw ziel waaruit deze reactie zou kunnen zijn voortgekomen? Herken je iets in dit verhaal? Ben je eenzaam?
  In het slechtste geval, zou je naar de politie kunnen gaan voordat je een misdaad pleegt waarmee je een ander net zo beschadigt als waarvan jij nu last hebt. Terwijl jij als geen ander weet hoeveel pijn het kan doen als jouw lichamelijke en geestelijke integriteit niet gerespecteerd en gewaardeerd wordt.
  Je kunt ook contact opnemen met de spoedhulpo van de psychiatrische kliniek waar je onder behandeling bent of je kunt bellen met stichting korrelatie: http://www.korrelatie.nl/.
  Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt, en ik hoop dat het je lukt jouw eenzaamheid op een helende manier te doorbreken. van harte sterkte gewenst Daniel.

  Reageer
Reageer op: hormonen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief