Ondiepere strakkere vagina na baarmoederverwijdering

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Zo'n 2 jaar geleden heb ik i.v.m. een medische situatie een volledige baarmoederverwijdering ondergaan. Dat was een heftige operatie, vooral omdat ik toen pas begin 40 was. Het herstel verliep gelukkig voorspoedig en ook mijn libido is nog ongeveer hetzelfde als voor de operatie.

  De intimiteit met mijn man (en met mijzelf) is gelukkig nog steeds (bijna) zo goed als voorheen.

  Het enige wat niet meer "lukt" is een bepaalde activiteit wat we pre-operatie vrijwel wekelijks deden en nu niet meer echt mogelijk is. Ik wil niet vulgair overkomen, maar dat betreft een activiteit met zijn hand/vuist. Het lijkt erop alsof mijn vagina veel ondieper is dan voorheen. Ook de wat grotere speeltjes lukken niet meer, niet qua lengte en niet meer qua omtrek. Dit staat overigens los van glijmiddel.

  Is dit een bekend fenomeen? De activiteiten met mijn man waar ik aan refereer is/was iets waar wij beiden veel plezier aan beleefden.

  Met lieve groet,
  Anki

  Reageer
  #2

  Er is wel iets veranderd in je baarmoeder. Misschien is het dan beter om het fisten achterwege te laten.

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Dankjewel voor je reactie John.

  De baarmoeder is niet meer aanwezig, het was een volledige hysterectomie. En ik zou eigenlijk verwachten dat ik meer "ruimte" zou hebben. Ik had begrepen dat de dingen die we vooraf deden nog steeds mogelijk zouden moeten zijn.

  Het is geen must maar het was altijd wel een opwindende ervaring (voor hem, maar ook voor mij).

  Reageer
  #4

  Bespreek het met de gynaecoloog

  Reageer
Reageer op: Ondiepere strakkere vagina na baarmoederverwijdering
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief