Effecten van ouder worden op de penis

Naarmate we ouder verandert ons lichaam. Het wordt wat minder stevig en hier en daar gaat het hangen. Maar heeft dit ook effect op de penis? Zo ja wat zijn dan eigenlijk de effecten van het ouder worden op de penis?

Oorzaak

Naargelang de man ouder wordt heeft hij minder actief testosteron en meer oestrogeen. Bij mannen is testosteron het belangrijkste geslachtshormoon. Vanaf ongeveer het 30ste levensjaar neemt de productie van testosteron af met ongeveer met 1 á 2% per jaar. Wanneer een man eind 40 of begin 50 is, dan daalt de hoeveelheid testosteron in een iets hoger tempo.

Deze daling in testosteron wordt soms wel de mannelijke menopauze of andropauze genoemd. Op lichamelijk vlak is deze periode in helemaal niets te vergelijken met de overgangsperiode van de vrouw. Bij de man is er namelijk geen sprake van een plotselinge daling in de hormoonproductie, maar met een hele geleidelijke vermindering. De hoeveelheid testosteron en de snelheid van de testosterondaling varieert trouwens sterk per man; er zijn mannen van in de 70 die een testosteronspiegel hebben die gelijk is aan die van de gemiddelde man van bijvoorbeeld in de 30.

Welke veranderingen zijn merkbaar?

De seksuele piek van de man ligt zo rond het 30ste levensjaar. Na deze tijd worden de veranderingen langzaam zichtbaar. Maar op welke gebieden zien we deze veranderingen?

Het uiterlijk

Aan het uiterlijk van de penis verandert er in de loop der tijd het één en ander. Ten eerste verliest de eikel langzaamaan zijn paarsrode kleur. Dit is een direct gevolg van een verminderde bloedtoevoer. Daarnaast neemt de hoeveelheid schaamhaar af. Door het dalen van de testosteronspiegel verliest de man langzaam zijn schaamhaar rondom de penis.

Het formaat

In de loop der jaren verandert ook het formaat van de penis. De penis krimpt namelijk zowel in de lengte als in de dikte. Het krimpen is beperkt. Bijvoorbeeld wanneer de penis van een 30-jarige man in erectie 15 centimeter lang is, krimpt deze waarschijnlijk tot 14 of 13 centimeter wanneer hij op 70-jarige leeftijd is. Bij het krimpen van de penis zijn minimaal 2 mechanismes betrokken. Eén daarvan is de langzame afzetting van vetstoffen (plaques) in de kleine slagaders in de penis, wat de bloedstroom naar het orgaan belemmert. Dit proces heet atherosclerose, en is hetzelfde proces dat bijdraagt tot verstoppingen in de kransslagaders.

Het andere proces heeft te maken met de geleidelijke opbouw van onelastisch bindweefsel binnen de elastische vezels die de zwellichamen omhullen. Erecties vinden plaats wanneer deze zwellichamen zich vullen met bloed. Door een combinatie van blokkades in de kleine slagaders in de penis en de verminderde rekbaarheid van de zwellichamen, krijgen mannen gemiddeld kleinere erecties. Ook de testikels veranderen van grootte. Rond het 40ste jaar beginnen de testikels te krimpen. En man van ongeveer 30 jaar heeft een testikel met een gemiddelde doorsnee van ongeveer 3 centimeter. Bij een man van 60 jaar is deze doorsnee gekrompen naar ongeveer 2 centimeter.

Kromtrekken

Van de ziekte van Peyronie (induratio penis plastica) is sprake als de penis bij het stijf worden kromtrekt. Dit is een aandoening die niet aangeboren is, maar die op latere leeftijd ontstaat en dan meestal na de 40.

Het kromtrekken van de penis door de ziekte van Peyronie komt bij ongeveer 0,4% tot 9% van de mannelijke bevolking voor. Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van de kromming. De meest geaccepteerde verklaring is dat er littekenweefsel ontstaat door veelvuldige kleine verwondingen aan de wand van de zwellichamen. De verkromming ontstaat doordat het weefsel ontsteekt en er na verloop van tijd harde, verlittekende of verkalkte plekken ontstaan: plaque.

Zo’n kromming kan uiteindelijk pijnlijke erecties tot gevolg hebben, en dat kan de gemeenschap weer bemoeilijken. Meestal verdwijnt deze aandoening na een paar jaar vanzelf weer, maar in sommige gevallen is een operatie nodig om de penis weer rechter te maken.

Minder gevoelig

Met de tijd wordt de penis minder gevoelig. Hierdoor kan het moeilijk worden om een erectie te krijgen en tot een orgasme te komen. Of dit ook leidt tot minder plezierige orgasmen, is onduidelijk. Daarnaast is het zo dat de werking van de penis verminderd kan worden door een verminderde bloeddoorstroming. Wanneer er niet genoeg bloed in de penis stroomt, wordt deze niet hard genoeg om in een langdurige erectie te blijven. Erectiepillen kunnen helpen de doorstroming te vergroten en gemakkelijker een erectie te krijgen. Ook een erectiepomp kan ervoor zorgen dat de penis hard wordt.

Het goede nieuws

Ondanks deze veranderingen van de penis benadrukken vele mannen met deze veranderingen prima kunnen leven en dat ze aangeven met deze verminderde functie van de penis nog heel tevreden zijn met hun seksleven. Uit een Engels onderzoek onder 35.000 mensen bleek zelfs dat de frequentie van seks boven het 50ste levensjaar misschien wat afneemt, maar de kwaliteit alleen maar toeneemt.

 

Bronnen: metrotime.be en centrumvoorurologie.nl

Delen:  
199 reacties op “Effecten van ouder worden op de penis
 1. Het verhaal klopt grotendeels, mijn penis is ruim 3 cm korter geworden en wat dunnen. Eikel is bijna wit en last van de voorhuid welke niet krimpt en vroeger losjes besneden en voorhuid zakt weer over eikel en gevolg dat er weer talg ontstaat ,dus veel wassen Haargroei blijft zelfde. Testikels blijven groot Dus niet elke man is hetzelfde
  Sterkte voor een ieder

  Geschreven door Nick op
  • Mijn erecties en spermaproductie nemen wel af, maar ik heb er iets op gevonden en misschien hebben andere mannen er ook baat bij.
   Pillen op natuurlijke basis “meer sperma” dit geeft de penis na 3 maanden een goede erectie en spermaproductie toename deze kun je via internet bestellen.
   wat ook helpt is een metalen cockring dragen.
   Suc6 allemaa

   P

   Geschreven door P op
   • Vraag, welke pillen op natuurlijke basis gebruik jij?

    Geschreven door J op
    • Welke pillen gebruikte hij nu ??

     Geschreven door theo op
     • welke opetten groente,??

      Geschreven door Anoniem op
     • Welke pillen zijn het beste om een harde lul te krijgen die uren hard blijft en geil om als het kan twee keer achter elkaar zaad te spuiten?

      Geschreven door Ted op
   • Ik draag twee ringen.een om de penis en een groter om de ballen.
    Dat geeft een prima erectie en de zaadopbrengst is buitengewoon.
    Ik draag de ringen ook wel als sieraad.
    En bij de nachtelijke erecties is het plezierig om ze van tevoren om te doen.

    Geschreven door Johan op
    • Hou je die ringendag en nacht om? Ik heb het geprobeerd, maar in de nacht wordt mijn penius slap en dan valt de ring eraf. Mijn penis blijft niet stijf in de nacht.

     Geschreven door klaas meerdonk op
   • Reactie op meer sperma,
    Dit klopt dat heb ik ook ervaren de 1e twee maanden merk je niets of weinig maar in de 3e maand staat je penis kloppend keihard stijf en bij mij recht vooruit en i.d.d. meer sperma per lozing.
    ook draag ik 24/7 een cockring om penis en balzak en een cockring om penis tijdens de sex.
    Paul

    Geschreven door Paul op
   • Ook mijn penis is zeker wcm korter en flink dunnet

    Geschreven door RB op
   • Ik actieve vrouw van 75 sportief en actief heb n schat van een man van 79 die sinds een jaar weer sexueel actief is Wel flinke erectie maar geen zaadlozing Al die mannen willen zo graag maar ik moet zeggen dat ik t een heel gedoe vind en t van mij
    Echt niet meer hoeft Maar ja dat kan je ook weer miet zeggen Meer vrouwen die een knuffel heerlijk vinden en wat vrijen maar geen seks meer willen eigenlijk

    Geschreven door Lamaar op
    • Ben blij dat je je man nog hebt.

     Geschreven door Peet op
     • Heel goed gezegd!

      Geschreven door Chakka op
     • De voorhuid van mijn eikel is weer aan elkaar gegroeit,via de arts een smeermiddel gekregen om de voorhuid weer lost te krijgen maar dit heeft mij niet geholpen,dan maar een operatie,dat ik niet doen ik ben 75 jaar dus ik laat het maar zo.Zelf bevrediging doe ik nog steeds,alleen de sperma heb ik niet,en dat vind ik wel stom??.wat is dan de probleem??ik bevredig me wel dagelijks kun je me een raad geven??.

      Geschreven door Goofy op
     • Even een vraagje voor de mannen met de voor hun hele grote probleem wel productie in geef acht maar het geweer blijft in de houding van rust dat het Hoe lossen jullie dat op in verband met frustratie er rond tijdens de eerste keren ? Want al zegt de partner dat het ook oké is dat het eigelijk echt meer het intiem contact is dat het ontdekken ook op andere manieren kan genoten worden er van ? 🙂 of andersom kan natuurlijk ook maar de partner heeft er alle begrip voor en wilt vooral niet moet indien het niet lukt . Maar partner kan ook de frustratie en angst van de man in dit verhaal heel goed begrijpen. de partner niet serieus word genomen door de huisarts dat al een hele stap was voor de man om te zeggen vraag eens voor een soort magie pilletje als je nog eens gaat maar zowel partner als de persoon zelf krijgen het antwoord hoord bij ouder worden en beginnen dan over bepaalde factoren in hun relatie wat een rol zou spelen maar dit klopt volgens de beide partijen niet want op aantrekkingskracht zit het nog zeer goed bij beide ze zijn beide stapel verliefd op elkaar.

      Geschreven door Kamerplantje in het glazen potje ipv de mooie porseleinen bloembak op
    • Vrouw van 75, dat je geen trek meer hebt in sex kan ik begrijpen, als je dan maar accepteert dat je man het met een andere vrouw sex heeft, je hoeft daar niet voor te scheiden. vrijheid blijheid dus.:)

     Geschreven door John op
    • WIJ ZIJN BOVEN DE 70 JAREN OUD. WAT BEVEEL JE ONS AAN?

     Geschreven door Anoniem op
    • Heb wat ik niet lees een dikker wordende penis en de lengte is nog hetzelfde. Als jongen had ik al last van steeds een erectie en dat is nu nog zo.

     Geschreven door Riko op
   • Hallo hoe oud ben je? Ik ben 60 en wil meer met seks doen gewoon mijn penis gebruiken om te neuken en af te trekken. Daarom vraag ik jou als ervaringsdeskundige welke pillen zorgen voor hardere penis en meer libido geilheid? En moet je die pollen blijven slikken bij iedere keer dat je gaat neuken?
    Vr dank hoor !
    Ted

    Geschreven door Ted op
    • Welke pillen zijn beter voor je sex libido als je 60 jaar bent?

     Geschreven door Frans Laenen op
   • En wat voor pillen zijn dat dan en waar kan je die kopen

    Geschreven door w f op
   • Ik wil graag weten waar die pillen te krijgen zijn. En ook nog op natuurlijke basis.

    Geschreven door Socialperson op
   • Wat is een metalen cockring

    Geschreven door Anoniem op
    • Lowie 88 j alles werkt nog normaal maar de vrouwkes van mijn leeftijd willen niet meer. Kep er nu eentje gevonden van 70 j die nog graag wil ik gebruik niets. Lowie

     Geschreven door Anoniem op
   • Als dat zo’n goed middel is waarom vermeld u dan geen merknaam??

    Geschreven door Eldery op
   • Wat voor een pillen heb je?

    Geschreven door Anoniem op
   • Ik ben 80 en om de paar weken mastubeer ik. Mijn vrouw wil al jaren geen Sex meer. Mijn penis is nog steeds in volle erectie en 17 cm lang.
    Ik gebruik zachte baby olie en hou het spelend 15 tot 25 min vol. Wel speel ik een sexvideo daarbij. Ik vind het heerlijk.

    LG

    Geschreven door Liefhebber op
  • De Penis wassen i.v.m. talgvorming moet je dagelijks doen, dat kun je met de ogen dicht.

   Geschreven door Peet op
   • Beste .
    Wat zijn dat voor pillen.

    Geschreven door Jan op
    • Kamagra op Internet kopen, goedkoop en Goed. Wel de originele uit INDIA.

     Geschreven door Robin op
  • u schrijft niet wat uw leeftijd is !

   Geschreven door Bo op
  • De mijne was ook 3 cm gekrompen. Na zoeken en uitproberen heb ik eindelijk een bv gevonden, waarop online zalf kan worden gekocht. Ik heb nu na een hele tijd te gebruiken, na terug oorspronkelijke lengte, zelfs cm’s meer terug groter en vorder nog een klein beetje, de reden nu langzamer extra groei… misschien kom ik aan m’n max mogelijke vergroting. Ik ben 71 jaar.

   Geschreven door Chris op
 2. ik ben 70 jaar en de laatste maanden heb ik last van een stevige erectie eigenaardig ik heb dat gekregen na een darm onderzoek waar ze 9 poliepen hebben verwijderd dat kan toeval zijn maar kan men bij Dokter nl eventuele het hormoon testosteron bestellen graag een antwoord Mvg Victor

  Geschreven door victor op
 3. Bij dokter.nl kunnen geen medicijnen worden besteld.

  Geschreven door Tandor op
 4. Geen last van dit alles. Er kan nog steeds een emmer water aan hangen. Alleen de orgasmes zijn minder intens. Echt ‘spuiten’ is er ook niet meer bij. Een klein flopje en klaar.

  Geschreven door Korbach op
  • Jij ving zeker altijd zulke!!!!!! vissen

   Geschreven door Old Shatterhand op
 5. Mijn ervaring is dat de regelmaat van gemeenschap veel invloed heeft. Met een partner in de overgang blijkt de behoefte sterk te verminderen. Vooral aan de geestelijke behoefte aan intimiteit moet blijvend aandacht worden gegeven. Met het gebruik van proargi9 zijn de resultaten verbeterd.Het verbetert de bloeddoorstroming

  Geschreven door martin op
  • Ik ben 70plusser en nog steeds behoefte aan sex en lekker klaarkomen is prima! Sperma vocht wordt steeds minder inhoud ! Hoe kan dat?

   Geschreven door Anoniem op
 6. elke keer weer zeer kundige zaken die worden uitgelegd,,ik heb een prachtige dochter van 6 en ben sinds een maand 69 jaar oud,,mijn vrouw is natuurlijk beduidend jonger,,maar waar het om gaat is,,dit op mijn 62e het er nog uit voelde kolken en vrouwlief werd zwanger, maar dat ik nu ,,wat Korbach omschrijft,ook heb,,nog steeds heerlijk maar fluimpje en dat was het,,iemand idee hoe je het kan verbeteren,,groet C.

  Geschreven door Cor op
 7. Dank voor deze update. Een “lulverhaal” (metafoor) als dit kom je niet vaak tegen, dit is echt duidelijk en deels herkenbaar.
  Met mijn 62 jaar is mijn penis inderdaad wat korter geworden, gemeten heb ik het niet maar ik schat zo’n 2cm.
  Ook de “Zin in Seks” is afgenomen, zelfbevrediging gaat wat moeilijker maar lukt nog steeds. De ochtend stijfheden zijn er nog wel, die grijp ik aan indien de lust tot ejaculatie daar is.
  Al met al een leefbare situatie waarmee ik goed functioneren kan. Dank voor dit moeilijk bespreekbaar onderwerp.

  Geschreven door Hans op
 8. Ik kon na hersenletsel in 2013 geen erectie meer krijgen en in 2015 begon ik daar last van te krijgen, geen erectie krijgen en niet klaarkomen.
  Dat was wel even schrikken je hebt je mannelijkheid niet meer ook dat nog dacht ik.
  Na vele internetsites geraadpleegd te hebben ben ik naar de arts geweest en bij de suxuoloog ook de acupuncturist heeft mij geholpen.
  ik heb zonder medische ingrepen het volgende uitgeprobeerd, pillen op natuurlijke basis(meer sperma) geslikt en daarbij het gebruik van een penispomp en prostaatmassages en toen kwam er weer leven in mijn penis.
  Eerst stond mijn penis op half 6 daarna op half 8 en nu recht vooruit en kom ook weer klaar.
  Ik doe het niet veel meer als voorheen maar beleef wel weer plezier ondanks mijn 55 jaar.

  Geschreven door Paul op
  • Hallo, ,mijn vraag: werkten die pillen “meer sperma”? Ik ben een man van 54 en gebruik Fentanyl 100ug/ uur tegen de neuropatische pijnen. Er komt geen sperma na het klaarkomen. Graag een reactie.

   Geschreven door Mik op
   • Goedemorgen, mogelijk heb je te maken met een retrograde. Mvg.

    Geschreven door De vos op
  • Hallo ik 54 maar liefst elke dag,dit is toch geen leeftijd om met sex te minderen!soms een pilletje om langer door te gaan [komt helemaal goed grt

   Geschreven door kees op
   • Zo is het. En ligt niet alleen aan de man, maar vrouwlief mag ook soms wat meer haar best doen.

    Geschreven door Chakka op
 9. Na pilletjes, spuiten bestaat er ook een alternatief dat reeds 35 jaar bestaat en dat is een erectieprothese.
  Vele zullen nu denken, wat een prothese….
  Nee aan de buitenkant zie je niets maar de erecties zijn harder dan de meeste mannen hebben.
  Vragen?

  Geschreven door alain van driessche op
 10. Ik ben 60 met een heerlijke jongere vrouw van 51 en rook en drink niet enkel een enkele keer een glaasje slikt wel omega 3 capsules na mijn Sterilisatie een 15jr terug had ik wel minder sperma produktie maar ook dat gaat nu met Omega 3 weer beter verder gezond eten en de intieme daad dagelijks/wekelijks bijhouden,tot nu toe geen problemen,maar hoor en lees soms schokkende verhalen maar meestal zijn dit zware rokers en stevige drinkers met overgewicht,tja dan word het lastig.

  Geschreven door evie op
  • Precies. Mee eens. Deze info herken ik volledig. Ik geniet er nog vol van als 65 jarige. 20 cm lang en nog 6 cm dik. Geen krimping. Veel erecties. Jong blijven. Kamagra kan soms een hulpmiddel zijn. Maar voor voorzichtig bij bloedverdunners.

   Geschreven door Jesse op
 11. mijn penis is hangt wat mijn voorhuid is nog altijd goed en de eikel is wel wat roder geworden maar heb nog altijd een goed orgasme en ik krijg nog altijd een goede erectie .
  ook als ik opsta ochtend erectie .en het hij is nog gevoelig .

  Geschreven door stefan op
 12. Ben 84. Geen erectie meer. Wat is er nog aaan te doen ? Viagra helpt niet.

  Geschreven door Henry op
  • U bent dus niet alleen met dit probleem…als het al een probleem is. Ik heb het geaccepteerd.

   Geschreven door Bert op
   • bij mij was vroeger hop hop………..nu is het hopje

    Geschreven door kontol op
 13. Ben 58. 1.84m / 87 kg.
  Aangezien ik wekelijks 2x naar de sportschool ga heb ik niet het idee dat mijn spieren afnemen.
  Erectie komt zeker vanzelf, maar houdt minder lang aan.
  Mijn probleem is dat ik als ik vrij de erectie aanvankelijk goed hard is, mar als ik in mijn vrouw ben vaak weer afneemt. Klaarkomen gaat dan nog wel goed met de hand.
  Ben benieuwd of dit met testosteron te maken heeft. Zou dat niveau wel willen meten en eventueel aanvullen, maar ik lees ook vaak waarschuwingen voor vervelende bijwerkingen.

  Iemand ervaring ermee?

  Geschreven door Franz op
 14. Sommige dingen worden wat minder als we ouder worden. Dat is een kwestie van accepteren. Je lost dat niet op met toevoeging van testosteron. Sterker nog: het zou zelfs nadelig kunnen werken.
  Overigens kan langdurige en overdadige krachtsport daar ook nog invloed op hebben. Heel vaak wordt een dergelijk probleem veroorzaakt door een overspannen bekkenbodem.
  Als je je testosteronspiegel wilt laten meten kan dat gewoon met bloedonderzoek via de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 15. @ Henry
  Vraag aan je arts om androskat . dat zal best wel resultaat geven Is goed te doen na instruktie, sukses

  Geschreven door J op
  • Ko

   Geschreven door Anoniem op
 16. Na 2 prostaatbehandelingen waarvan 1 TURP , ben ik totaal impotent, ik was 66 toen dit plaatsvond, is niet echt leuk hoor !!

  Geschreven door deejee op
  • Bah bah en ik 21 ..

   Geschreven door Helaas op
  • Nee naturlijk niet ,dat snapt iedereen, vee sterkte

   Geschreven door Mammaloentje op
 17. Het is bekend maar wordt vaak niet genoemd dat je na prostaatbehandelingen impotent kunt worden. Zenuwen die heel dicht bij elkaar liggen worden vaak beschadigd. Met zulke vervelende gevolgen. Dat wordt helaas meestal niet genoemd. Heel veel sterkte.

  Geschreven door Maartje op
 18. ik ben 70 jaar en heb last van een kromme penis,ik wil mij niet laten opereren wat kan je het beste doen

  Geschreven door karel op
 19. Als je de kromming eerder niet had, ga dan naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de uroloog. Deze kan dan onderzoeken of de bloedtoevoer naar de zwellichamen verstoort is.

  Geschreven door Tandor op
 20. niets doen, zo laten kan voor niets kwaad hoor

  Geschreven door joris op
 21. wat is prostaatmassage aub

  Geschreven door jori op
 22. Dat is via Google makkelijk op internet te vinden

  Geschreven door Tandor op
 23. BestePaul, bedank voor je reactie, waar koopje zo een anaaldouchebuis?, vanwaar ben aub,ik van Jabeke,

  Geschreven door jors op
 24. Een metalen anaaldouche is de beste en die koop je via internetsites en of in een sexwinkel weet ik.
  ik hoor het wel als je er een hebt gekocht.
  Paul

  Geschreven door Paul op
 25. fijne dank hoorx

  Geschreven door jors op
 26. spalken die hap

  Geschreven door arie op
  • kwats

   Geschreven door pietje op
 27. Sinds enkele jaren kan ik hem niet meer recht omhoog krijgen, viagra helpt niet. Ik kan hem alleen nog maar horizontaal omhoog krijgen, niet meer verticaal. Soms een beetje diaganaal als ik geluk heb.
  help aub.

  Geschreven door GRH op
 28. Hoe oud ben je?
  Gebruik je medicijnen? Voor de rest is de fuctie wel nog in orde?

  Geschreven door Tandor op
 29. Beste Paul, wat erg van het hersenletsel. En ook nog uw “manlijkheid” verliezen. Dan al die soesa om weer in bed aan de gang te kunnen met je relatie. Ik zou van minder moe worden zeg. Wat is dat toch met jullie mannnen? Manlijkheid heeft niets met een stijve penis te maken maar hoe jij een vrouw behandeld. Ik vind het raar om daar extreem mee bezig te zijn. Hebben jullie geen hobby’s of zo? Pfff….

  Geschreven door wauwie op
  • Zou jij je nog 100% vrouw voelen als je je borsten kwijt bent?

   Geschreven door 25E op
   • Ja natuurlijk!!!! Je borsten maken je niet VROUW!!!

    Geschreven door Celine op
    • Sorry, ik ben een vrouw van 25 wat pas een borst vergroting heeft laten doen omdat ik niet veel had en nu wel, ik voel mij meer vrouw dan ooit. Aan borsten herken je een vrouw.

     En wat betreft met de heren, mannen zijn eenmaal bezig met seks dat is gewoon de natuur en kan mij best indenken dat als het zaakje niet meer zo goed werkt als voorheen dat dit frustraties en onzekerheid kan geven.
     Seks is iets heel normaals..

     Geschreven door zwartsje op
   • HEEL GOED GEZEGD!!!

    Geschreven door Chakka op
 30. Prostaat massage is via je anus je prostaat stimuleren met de vinger of ander hulpmiddel. Het kan medische voorschriften hebben maar tevens en vooral om te genot . Als je je prostaat laat stimuleren ga je misschien hardere erectie hebben en beter spuiten en klaarkomen. Op latere leeftijd is het ook goed deze prostaat massages te laten doen als er minder sexcuele activiteit is . Ook jonge mannen vinden het heerlijk om het te laten doen binnen hun spel van sexcuele activiteiten.

  Geschreven door Andre op
 31. Ik ben 72 en heb dit ook. Speciaal na een stevige blaas kanker en de behandelingen is het erger geworden. Maar een penisring helpt fantastisch en dan gaat alles weer prima. Niet langer dan 30 minuten gebruiken!!!

  Geschreven door ik op
 32. Erectieprothese? Zou je daar aub wat meer over willen schrijven?
  Bij ons problemen met weinig erectie die ook niet lang aanhoudt. Cialis helpt wel wat, maar nieuwsgierig naar jouw verhaal.

  Geschreven door Alex op
 33. op mijn 75 ste jaar is mijn prostaat vewijderd wegens prostaat kanker.sinds dien kan ik geen stijve lul meer krijgen.ik kan nog wel klaarkomen met rukken met een slappe lul.aleen het orgasme is nu minder heftig.

  Geschreven door kees100 op
 34. Ik merkte rond mijn zestigste dat mijn erectie wel flink hard was, maar zeker 4 centimeter korter. Bij ingeving heb ik stevig tussen duim en wijsvinger genomen en met kracht getrokken. En PLOP: vier centimeter er weer bij. Sindsdien ben ik ook gaan jelken.

  Geschreven door harry op
 35. ik ben 58 jaar, en mijn testikels zijn minimaal. Ik masturbeer sinds mijn 11e jaar, zou het daardoor komen?

  Geschreven door Dick op
  • Ik denk dat niet, wel heeft mijn huisdokter me , na een pijnlijke prostaatontsteking de raad gegeven om terug geregeld sex te beleven. Voegde er nog aan toe: en blijven masturberen , zo kun je die ontstekingen vermijden , dus ik blijf bezig, ik hoop nog altijd een goeie vrouwtje tegen het lijf lopen, ik kan niet in de toekomst zien …

   Geschreven door joohan op
   • En ik hoop een goede man tegen het lijf te lopen.

    Geschreven door M elbourne40 op
 36. H3t masturbren zal de oorzaak niet zijn. Maar naar mate je ouder wordt, worden ze wel wat kleiner

  Geschreven door Tandor op
 37. Mijn penis is altijd erg klein als hij in slappe stand is. Alleen bij een erectie word hij groot, ik denk 17 centimeter.Is dit goed?

  Geschreven door Dick op
 38. Niks mis mee

  Geschreven door Tandor op
 39. Ben 61 en alles werkt nog prima.

  Geschreven door Peter op
 40. Ik ben 16 en ik heb bij een erectie een kromme penis kan dit kwaad?

  Geschreven door Ronald op
 41. Als je er verder geen last van hebt en er geen echte knik in zit, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn

  Geschreven door Tandor op
 42. WAAROM ZIJN MANNEN ZO GEFOCUST OF VINDEN ZE HET UBER BELANGRIJK OM ERECTIES EN PRESTATIE TE LEVEREN?
  IS DIT TYPISCH MANNELIJK?? EN WAAROM ZOOOOO BELANGRIJK???
  VOOR ONS VROUWEN IS HET BELANGRIJKER: WAT DE MAN ER MEE DOET EN HOE HIJ HET DOET,…UITERAARD KOMT EEN VROUW OOK GRAAG KLAAR, MAAR ER ZIJN WEINIG MANNEN DIE DE DAAD EN DE MANIER VAN UITVOERING ONDER DE KNIE HEBBEN OM DE VROUW TOT EEN “ECHT” ORGASME TE BRENGEN.
  WAT BEDOEL IK DAARMEE??
  WEL: JUIST OMDAT DE MANNEN TE VAAK DENKEN DAT ZE MOETEN PRESTEREN,…HOUDEN ZE GEEN REKENING MET DE REACTIE VAN DE VROUW….ZE DOEN HET MEESTAL TE SNEL SCHOEF-SCHOEF- VLUG OP EN NEER ZONDER GEVOELENS VOOR DE VROUW, ZONDER GEZAMELIJK AANVOELEN VAN RITME ENZOV…..GEVOLG: ZE KOMEN TE VLUG KLAAR EN DE VROUW BLIJFT ACHTER MET EEN VRESELIJK GEFRUSTREERD GEVOEL.
  …….STEL JE VOOR,….DAT EEN VROUW MET JOU VAN ALLES DOET.. JE ZO GEK MAAKT DAT JE BIJNA KLAARKOMT, EN, ..EN DAN ZEGT ok VOOR MIJ IS HET ZO GENOEG GEWEEST EN ZE GAAT PLASSEN OF ZE VALT IN SLAAP NAAST JOU!….HOE ZOU JIJ JE ALS MAN DAN VOELEN???….DAT IS TOCH OM UIT JE DAK TE SCHIETEN, OM DE MUREN OP TE LOPEN NIET??
  ….WELLLL,
  WIJ, ALS VROUW, VOELEN ONS DAN OOK ZO GEFRUSTREERD EN IN DE STEEK GELATEN!
  BEDENK DAT DIT ZO KEER NA KEER OF ERGER NOG, ALTIJD GEBEURD,…
  IK KAN U ZEGGEN DAT JE DAN ALS VROUW VOOR MINDER OP EEN ANDER WIL GAAN……
  STEL JE VOOR DAT JE VROUW DIT (BOVENGENOEMDE) STEEDS MET JOU ZOU DOEN,…..WAT ZOU JIJ DOEN???….BRAAF THUIS BLIJVEN WACHTEN ?????
  MANNEN…EN IK SPREEK NU NIET VOOR DE HOMOGEMEENSCHAP OF DE EENLINGEN DIE LIEVER AAN ZELFBEVREDIGING DOEN,…. MAAR VOOR DE HETERO-MANNEN DIE ZO NODIG PRESTATIES EN ERECTIES BELANGRIJK VINDEN….
  OOK AL IS HIJ (JE LID) NIET GROOT, OOK AL VIND JE JEZELF NIET ZO’N ADONIS, OOK AL DENK JE DAT HIJ MINSTENS 18 CM EN DIK MOET ZIJN,…
  NEEN,…..DAT HEEFT ER HELEMAAL NIETS MEE TE MAKEN, ….
  HET IS DE MANIER WAAROP, “HOE” EN “WAT JE ER MEE DOET, HOE GEVOELIG JE SENSITIVITEIT EN VERLANGEN NAAR JE PARTNER IS,…HOE JE OP ELKAAR INSPEELT OM ER “SAMEN” PLEZIER AAN TE BELEVEN…..
  JE PARTNER ZAL AAN JE HANGEN, JE GRAAG ZIEN, VERLIEFD ZIJN EN BLIJVEN OP JOU, OMDAT JE ELKAAR GOED AANVOELT EN ER ALLE TWEE PLEZIER AAN BELEEFT….
  ALS VROUW BEN JE NIETS MET EEN MAN DIE DENKT DAT HIJ HAAR KONSTANT MOET BESPRINGEN,….NEEN ALS VROUW HEB JE NIETS LIEVER DAN IEMAND DIE JE BEGRIJPT, WAARMEE JE EEN DEFTIG GESPREK KUNT VOEREN, DIE JE VRIEND IS EN TEVENS JE MINNAAR.
  EEN GEKEND SPREEKWOOD IS:…ZOALS VEEL MANNEN ZEGGEN OVER VROUWEN:….
  – EEN VROUW MOET EEN DAME ZIJN OP DE STRAAT
  – EEN PRINCES IN DE KEUKEN
  – EN EEN HOER IN BED
  WEL HEREN ;;;; DAT ZOUDEN WIJ, VROUWEN OOK WEL EENS VAN JULLIE WILLEN……
  HOPELIJK HEB IK HIER HET EEN EN ANDER VERDUIDELIJKT OF DUIDELIJK GEMAAKT,
  EN HOPENIJK HEEFT MISSCHIEN TOCH 1 MAN OP DE 20 HIER IETS UIT OPGESTOKEN, WANT DAN IS ER WAARSCHIJNLIJK WEER 1 VROUW OP 20 WEER GELUKKIG.
  AANGENAME EINDEJAARSFEESTEN
  GROETJES
  SOOSJE

  Geschreven door SOOSJE op
  • Hé, Soosje. Wat een negatieve input. Jammer dat we jou niet gelukkig maken, maarre…, ‘schreeuw’ eens wat minder in je bericht (minder hoofdletters). Dit scheelt je misschien wat meer energie, die je beter in die man kunt steken. Maak er desondanks een geweldig jaar van.

   Geschreven door Peter op
   • Soosje heeft gewoon gelijk

    Geschreven door Antje…. op
   • Beste Soos,

    Het kan ook andersom zijn. Mijn vrouw heeft veel issues omtrent angst en schaamte over seks. Na 20 jaar veel geduld is het ons langzaam dat ze er over durfde te praten en langzaam wordt de seks beter. In bed heb ik haar altijd meer aandacht gegeven ook om haar het genieten van voorspel te leren haar laten genieten en klaar laten komen wilde ik heel graag. Veel mannen en ook ik vinden het juist opwindend om hun vrouw te bevredigen.
    Ik voel me een tikje gekwetst door wat je zegt. Mannen stellen zich super kwetsbaar op en jij gaat als een olifant in een porseleinkast te keer.
    Twee dingen maken het nog erger: je scheert alle mannen over 1 kam en dat helpt niet om je weliswaar off topic maar terechte (!) punt duidelijk te maken.
    Je schreeuwt je mening vrij hard waardoor anderen je snel onredelijk vinden en je mening afdoen als onredelijk. Dit werkt je bedoeling gehoord te worden tegen.
    Je hebt wel een punt dat seks gaat om verlangens van ieder mens dus ook de vrouw in een seksuele relatie. Dat die door mannen wordt genegeerd is niet goed en dat gebeurt maar al te vaak. Echter hier gaat het echt over iets anders.

    Geschreven door Whatsinaname op
  • Oei soosje… wat een frustratie. Het GROTE LETTERTYPE verwijst mijns inziens naar teleurstelling, onmacht. Ga eens in gesprek met jouw partner. Ik ben een vrouw (55) ie altijd alles durft te bespreken. Als mijn partner “het een keer niet lukt”, dan een keer niet. Alles op z’n tijd… vooral niets puhsen. Het komt vanzelf wel weer.

   Geschreven door Jeanette op
  • Ik wil hier graag op reageren ik vindt dat je helemaal gelijk heb ik heb ook een probleem om een erectie te krijgen maar ik heb een vrouw gehad die ik heel goed kon bevredigen en die ook heerlijk klaar kwam.
   Helaas is die relatie uit gegaan door omstandigheden maar ik zou best weer een vrouw willen ontmoeten die de zelfde lekkere ervaring zou mee willen maken met mij.

   Geschreven door Harley op
  • Nou Soosje, wij deden het andersom, eerst moet mijn vrouw een paar keer komen en dan pas ik, zo kan het ook he.

   Geschreven door De niet echt gewone man begrijp ik. op
  • Volledig eens met Soosje Ik ben zelfs al 50 jaar getrouwd en slechts de eerste 10 jaren klaargekomen en dan nog na de ” daad” mezelf nog even verder op te winden
   Heb er gelukkig mee leren leven hoor Heb t ook jaren op mijn manier en op de tijd dat IK ervoor in de mood was gedaan Heerlijk soms drie keer achter elkaar Ach en faken om je man een plezier te doen is toch ook niet zo erg Wat baby olie in ” de gleuf” en je lijkt ” lekker nat ”
   Nu al 74 en voel me jong en zie er ook zo uit maarrrrrrrrrrn………. kijk eigenlijk liever n Netflix film dan al dat gedoe Mijn man heeft ( gelukkig) veel minder lust maar voelt zich altijd geweldig als ik zegbdat ikmal 3 keer klaargekomen ben Die van hem wordt wel groot en hard maar blijft plat liggen en ik krijg kramp in mijn vingers door met mijn duim en wijsvinger het ” spel” na te bootsen
   Ach we houden van elkaar en daar doe je dat dan ook met liefde voor Gelukkig niet meer dan eensper 7 of 8’weken hoor en bij hem komt er uiteindelijk wat vocht of een klein poefje Hij is al 79
   dus dat lijkt me normaal

   Geschreven door Oudje op
  • Dan ben je de juiste niet tegen gekomen en zoals een man onzeker is over zijn penis is een vrouw meestal onzeker over haar hele uiterlijk nie iedereen maar de meeste dan toch

   Geschreven door Tesjke op
   • Dus vind het een beetje onozele praat om hier zo over te spreken ieder zijn mening maar goed ‘
    Je klink idd er gefrustreerd
    Spijtig

    Geschreven door Tesjke op
  • Hhhh soosje ,je hebt helemaal gelijk na drie huwelijken heb ik de handdoek in de ring gegooid , de meesten bakken er niet veel van heelaas..ik dacht dat ik alleen pech had maar na veel navragen bij andere vrouwen bleek dat de meerderheid doen alsof om gezever van de man te vermijden want dat horen ze niet graag he ?die tarzan’s …

   Geschreven door Heidi. op
   • Weet je, seks moet komen van alle twee komen. Heeft de ene geen zin, dan wordt het ook niets.Ik ben 71 en mijn vrouw is 64 en wij hebben alle twee de behoefte om te vrijen en daarbij is seks een beklangrijk onderdeel van. Opbouwen en samen gaan genieten dan komt de bevrediging er bij z’n tweeen. Bij ons wordt niet gefaked,

    Geschreven door JWE op
  • Ik vind het spijtig dat een vrouw niet zo gedreven is om aan sex te doen als een man. De natuurlijke drang van ik is soms zo groot dat ik aan niets anders kan denken.als wij dan eindelijk eens vrijen heb ik het moeilijk om niet direct mijn penis in te brengen. Wij spelen wel eerst maar ik kom liever vlug klaar.als ik het elke dag moest kunnen doen zou dat anders zijn.ik ben 53 en heb nog evenveel zin als ik 18 was.mijn erectie is nog perfect en mijn balletjes zijn ook nog OK.ik masturbeer ook nog evenveel als vroeger.somige periodes elke dag of twee maal per dag.

   Geschreven door Altijd goesting. op
  • Hi Soosje ,misschien moet je gewoon vertellen, aan je man wat je prettig vind of laten zien
   maak je voorkeur duidelijk wij hebben nog een gevoelig plekje nietwaar ?misschien
   daar iets mee doen?

   Geschreven door Regina op
 43. Nounounou Soosje,
  En geen man reageert meer…na jouw hysterische aanklacht in veel eisende hoofdletters.
  Een man wil graag man kunnen zijn, net als wij ons vrouwelijk willen voelen.
  Communicatie over seks is echt wel bespreekbaar, want daar ben jij SOOS ook zelf bij natuurlijk, maar daar gaat het hier niet om. Het is nl ook vervelend voor een man om geen erectie meer te kunnen krijgen, net als voor een vrouw in de overgang om haar oestrogenen en dus libido te verliezen. Als het niet meer gaat zoals ‘vroeger’ dan gaat een gezond mens opzoek naar oplossingen. Daar is dit forum voor, zo te lezen.
  Wat ik hier dan uitspook? Ik kwam toevallig ff langs, en wens alle heren jong/oud een opwindend inspirerend creatief seksleven met een begripvolle aantrekkelijke vrouw. 😉 Nou, ik ga weer hoor!

  Geschreven door malou op
 44. Ojaah SOOS, Mannen zijn echt heel handig en oplossing gericht, maar pas als je het zelf toelaat en ook aardig brengt.. Something to think about..

  Geschreven door malou op
 45. Proficiat Malou, gelukkig hebt jij tenminste een inspirierend en creatieve man war je me praten kunt 🙂

  Geschreven door Margot op
 46. Goed gesproken Malou !

  Geschreven door Janneke op
 47. Soos, je bent wel erg voor zn raap. natuurlijk is het zo dat een man meer dingen heeft als zijn penis om het e e a aantrekkelijk te maken. maar het gekke is dat je als je die dingen doet dat de motor een erectie is . Is deze er niet dan blijkt de lust er niet ts zijn , het is helaas niet anders. Een erectie is voor een man erg belangrijk zeker als die er jaren was.Het weg vallen daarvan is een echte misser en beinvloed je leven . Wens een ieder sterkte met dit probleem

  Geschreven door J op
  • Ik denk niet dat SOOS een normale gemiddelde vrouw is zeker niet voor een zeer betrouwbare man wat een uitleg .????

   Geschreven door Jacomo op
   • Ben het grotendeels eens met soos, alleen betreft het niet alle heren, dat is te zwart wit gedacht en gebracht.

    Geschreven door Poesjes mauw op
 48. Soos heeft te veel jeuk aan haar doos !, haha, mischien een keer goede sex hebben ??? Wat een gefrustreerde reactie zeg.

  Geschreven door voorbijganger op
 49. Wat ik heb gemerkt in sommige relaties is dat het helpt om er samen met de partner over te praten, dan kan de ander ook begrip tonen wanneer een b.v. erectie niet lukt. Vaak is ontspanning en een veilige omgeving bevorderend voor je seksleven. Daarnaast is het bij sommige ook zo dat wanneer je partner helpt, -door bijvoorbeeld pijpen, met speeksel af te trekken of een andere manier van langer voorspel – het kan helpen bij de erectie in stevigheid van de penis.

  Nog een tip :
  Check je voeding, er zijn kruiden en andere producten die erecties en spermaproductie bevorder. Maar ook die ze verminderen. “Medicinaal” eten kan voor sommigen ook helpen bij een fijner seksleven. Zoek wat op in de bibliotheek of wetenschappelijke artikelen omtrent eten of vraag erna bij een natuur arts, iemand die Chineese geneeskunde heeft gestudeerd of b.v. een acupuncturist met erkend certificaat.

  Succes voor alle mannen !

  P.s.
  Wat soos schrijft geld – gelukkig voor de mannen 🙂 – lang niet voor elke vrouw. Wanneer ik in een relatie ben vind ik het belangrijk dat de ander zich prettig voelt. En je mannelijkheid kan/is nu eenmaal een gevoelig punt (zijn). Bij vrouwen is het ook echt niet prettig als er iets niet klopt, waarom zijn mannen dan meteen “alleen” op seks gericht? Zelf heb k n hoog libido en vrij ik het liefst elke dag met mijn partner of meer. Dat houd niet in dat ik dan meteen hem minder leuk vind voor zn innerlijk of geen andere dingen meer met m kan doen zoals samen wandelen.

  Geschreven door Palm op
 50. Ik ben bijn 64 en heb nog altijd een langdurige knalharde erectie en kom met gemak nog 3 maal per dag heftig spuitend klaar. Is dit normaal.?

  Geschreven door ginger op
 51. Ik weet niet of mijn verhaal hier op zijn plaats is, maar ik wil het een keer kwijt.
  4 jaren geleden constateerden ze bij mij prostaatkanker, géén ernstige vorm gelukkig maar de PSA was te hoog.
  Omdat het plassen ook slecht ging en ik er drie maal per nacht uit moest. In de eerste instantie kreeg ik Tamsulosine voor geschreven. Mijn zaadproductie liep terug. Volgens de uroloog plaste ik het zaad uit. Van nature praat ik niet graag over deze zaken. Wat ik hem niet vertelde dat ik wel meer behoefte kreeg aan een zaadlozing. Het 3 maal plassen ’s nachts verbeterde niet, maar mijn PSA liep wel terug! Uiteindelijk kwam ik via een tip op het spoor van Combodart een product waar ook Tamsulosine in zit. Dat hiep enorm bij het beter plassen, de zaadproductie liep nog veel harder terug, maar de drang mezelf te bevredigen werd groter, zeker om de andere dag! Wanneer ik klaar kom was het heel anders als vroeger, minder intens, wel aangenaam, maar of de slang werd dichtgehouden, er komt immers geen zaad meer. Om me te bevredigen heb ik wel een hulpmiddel nodig van een erotisch filmpje anders lukt het echt niet meer.
  De uroloog is verbaasd daf mijn PSA nu op 1,2 staat. Bovenstaand verhaal durf ik hem niet vertellen, maar wellicht weet iemand of dit er mee te maken heeft.

  Geschreven door John op
  • Ik denk dat het toch goed zou om dit met de uroloog te bespreken.

   Geschreven door Tandor op
  • Ik heb ook vorig jaar een liesoperatie laten doen en sindsdien geen sterke erecties meer en de erecties blijven niet lang, ik heb wel de behoefte aan stimulering via foto’s of filmpjes maar merk nu dat ik vooral word gestimuleerd door foto’s en filmpjes van homo aktiviteiten tot in het extreme ,.betekent dat ik ook homo ben ,..?..Het altijd frivole sexleven met mijn vrouw is verdwenen,de zin is er niet meer en zoek mijn bevrediging in masturberen. Ik ben 72 jaar en heb ook plasproblemen maar zou me niet zo gauw laten opereren,…misschien eens dat medicijn Combodart proberen…? Ik gebruik al een jaar of vijf Alfuzosinehydrochloride Retard en Ik gebruik ook geregeld viagra of kamagra ,een half pilletje en het helpt niet alleen met betere erecties maar ook bij het plassen lijkt het te helpen,..klopt dat…?

   Geschreven door Apache op
  • Ik ben 72, kreeg van de huisarts ook het middel combodart voorgeschreven, om de prostaat te verkleinen en beter te gaan plassen, maar je sperma productie gaat inderdaad naar nul, ben daarna overgestapt op prostaforce van A Vogel, doet hetzelfde maar houdt de sperma productie goed instant. Is 10 keer goedkoper en ik ervaar geen bijwerkingen.

   Geschreven door JWE op
 52. Hi Palm,

  Er is een glijmiddel in de handel en heet bodygliss, is misschien iets prettiger in gebruik! Is voor je partner erg fijn…..

  Geschreven door Polleke op
 53. Er is 1 glijmiddel dat ik iedereen kan aanraden Pjur bodygliss een zwart flesje l de rest voelt na korte tijd aan als lijm het is te krijgen in de libidos

  Geschreven door Patrick op
 54. Ik ben 58 en heb ook problemen met de erectie ook het vasthouden ervan hij word weer snel slap ook tijdens de daad

  Geschreven door Sam56 op
 55. Mijn lul is maar 13 / 14 cm in erectie

  Geschreven door Sam56 op
 56. Merk al een paar jaar dat me lul er minder zin in heeft. En ik ben 27..pas na gebruik van verschillende vitamine pillen is het iets beter geworden..maar nog steeds kan ik alleen handmatig komen:(

  Geschreven door JantjeG op
  • Moet je eens een keer massage olie gebruiken goed je ballen en je penis in masseren de penis wordt dan goed hart en het is heerlijk klaarkomen.

   Geschreven door Bart op
  • stop met porno kijken kijk naar echte vrouwen..
   je zal zien dat je je beter gaat voelen (op elk gebied)

   Geschreven door san op
 57. Beste allemaal,
  Ook bij mij te vaak een slappe , begon op ongeveer 55 j na bloeddruk verlagende pillen Ramipril en Amlodipine.
  Wat kruiden geprobeerd, Cialis werkte ongeveer 5 jaren goed, daarna minder,
  Mannen, heel leuk is: bespreek het met een paar vriendinnen.zij hebben net zo veel problemen. (Wel ff eerst met je vrouw bespreken, vooraf eens? Achteraf geen gezeur). Reacties lopen uiteen van: joh kom jij s ff hier (en toen begon t plezier) en oh dan ben je toch langer lief voor mij? Gewoon heerlijk op een andere manier dus. En natuurlijk zijn er ook azijnpissers bij de dames: hun goed recht. Orienteer je op vormen v tantra. Sterkte verder

  Geschreven door R op
 58. Bij het klaarkomen wordt m’n sperma er niet meer “uitgespoten”; vroeger meters ver. Op zich vind ik dat niet erg, m’n vrouw nog minder. Zij is 54, ik 53 en heeft zelden of nooit nog sexuele gevoelens. Maar ik mastrubeer toch wel dagelijks minstens 1 keer. De erectie is idd. niet meer zoals 20 jaar geleden. Qua omvang en lengte zijn er niet direct veranderingen en de eikel blijft purper-blauw. Ook voorvocht vormen is geen probleem, in tegendeel, ik heb zo de indruk dat ik vlugger en meer voorvocht produceer dan vroeger.

  Geschreven door Offday. op
 59. Jammer dat er geen arts is die e.e.a. aan kommentaar kan geven of sugesties kan geven.
  ik ben 67 een vergrote prostaat, wat na onderzoek geen kanker bleek te zijn, maar wel andere problemen geeft. daar heb ik nu ook de combodart voor gekregen. het grootste probleem vind ik dat mijn vrouw a-sexueel is. nou daar moet je het dan maar mee doen, ook een bezoek aan een sexuooloog heeft niets veranderd. jammer.

  Geschreven door hans op
 60. Heb je als oudere man sexproblemen ik was 69 jaar oud en had nergens geen behoefte meer aan.
  Ben met mijn buurman naar Thailand vertrokken waar jonge vrouwen mijn sexleven weer leven inbliezen . Ik ben nu 81+ en geniet nog maandelijks met mijn 30 jaar jongere vriendin van de seks.
  Ik raad aan allle mannen van 65 of ouder ga naar Thailand en je krijgt een geweldig sex leven.In holland was mijn seks toen ik 50 jaar oud was afgelopen mijn vrouw wilde niets meer.

  Geschreven door De knapste man van Den Haag op
  • Goeie tip en weet dat veel mannen dit doen. Blijft voorlopig nog wel effe sparen dan en een smoes bedenken om 2 weken uit huis te kunnen hahah.

   Geschreven door Strydom op
 61. Ik ben inmiddels 61

  Geschreven door Anoniem op
 62. Ik ben inmiddels 61 en kan niet klagen over mijn sex leven. Mijn (lieve) vrouw heeft altijd al een lager libido gehad dan ik en door geregeld te masturberen is dat best wel goed gegaan. Nu hebben we eens per week, elk weekend, gemeenschap met elkaar en tussenin masturbeer ik eigenlijk altijd wel een keer.

  Geschreven door Anoniem op
 63. Ik ben inmiddels 61 en kan niet klagen over mijn sex leven. Mijn (lieve) vrouw heeft altijd al een lager libido gehad dan ik en door geregeld te masturberen is dat best wel goed gegaan. Nu hebben we eens per week, elk weekend, gemeenschap met elkaar en tussenin masturbeer ik eigenlijk altijd wel een keer.

  Geschreven door Anoniem op
 64. Nou de hier gelezen zaken kloppen wel. Ik ben 67 en mijn penis is heel iets korter geworden, bij een erectie staat hij niet meer omhoog maar recht vooruit. De voorhuid is wel wat langer geworden waardoor hij half over de eikel zit. Ik ben als jongen van 2 besneden om medische redenen. Ik spuit duidelijk minder vaak en een kleinere hoeveelheid. Dat vond ik in het begin vervelend. Maar het klaarkomen is nog net zo hevig en lekker als vroeger. Ik vrij meestal 2 keer per week en masturbeer ook nog zeker een tot twee keer per week. Kortom helemaal tevreden met de situatie als oudere man.

  Geschreven door Anoniem op
 65. Ik ben 54 en mijn penis is nauwelijks korter geworden. Wel zijn mijn testikels wat kleiner geworden. Ik heb een ander probleem….ik gebruik fentanyl pleisters 100ug/ uur welke ik elke 3 dagen wisselde. Sinds enkele maanden wissel ik elke 2 dagen. Ik merk dat ik nauwelijks tot geen sperma heb na het klaarkomen. Herkent iemand dat en wat er tegen te doen?

  Geschreven door Kaev op
 66. Hoi,
  Ik had ook last van een verkleining van de penis een minder harde eikel ed. Ook had ik en minder zin in sex. Ik ben 55 jaar. Een jaar geleden ben ik weer met krachttraining begonnen en na een aantal weken nam ik waarschijnlijk dat ik weer meer zin had ik sexy. Ook mijn penis was weer keihard tijdens een erectie. De sex werd beter en daardoor ook mijn zelfvertrouwen. Kortom ik zat weer in een betere “cirkel”. Bij mij werkt stevig sporten, 4 a 5 keer per week stevig krachtsporters dus wel. Tevens is het ook meegenomen dat ik nu een gespierd lichaam heb. Moraal van het verhaal. Leeg gezond, eet goede voeding en kom uit die luie stoel met die bierbuik en ga bewegen!

  Geschreven door Face op
 67. Hallo soos heeft wel gelijk. ik ben een vrouw van 64 heb een goed sex leven gehad we vrijde altijd zacht op en neer ongeveer 20 min en altijd een orgasme gehad , men man is spijtig genoeg overleden twee jaar geleden en ik heb nu een vriend die spijtig er in t bed niks van bakt hij wipt snel op en neer stopt constant omdat hij moe word en kan me geen orgasme bezorgen ik fake dan maar omdat ik hem niet durf te zeggen hoe het moet. het zou hem kwetsen ,hij heeft nochtans getouwd geweest en een minnares gehad ik vraag me af hoe het komt dat hij geen ervaring heeft wat vrouwen betreft ,bij mij neemt de zin om nog te vrijen daardoor enorm af en heb altijd veel zin gehad ik had met mijn man nog driemaal per week sex nu nog 1 maal per maand ik denk dat mannen best aan hun vrouw vragen hoe het moet , en men zou best eens een goed boek speciaal voor de mannen schrijven hoe ze een vrouw moeten bevredigen op de zachte manier en niet snel op en neer hopelijk hebben alle mannen hier iets aan ik zou zeggen probeer het is succes gegarandeerd Gr

  Geschreven door Josianeke op
  • dag
   misschien moet je wat sex betreft het eens met andere man(nen) doen zodat je wel bevredigd bent, geeft je ook rust naar je vriend toe.

   Geschreven door rlaxt op
   • Mijn vrouw en ik kunnen liefde en sex goed scheiden, we bezoeken regelmatig een parenclub en genieten beiden optimaal.
    De sex die we daarna samen hebben is super !!

    Geschreven door Tinus tussengas op
 68. Als je een te hoge bloeddruk hebt en daarvoor medicatie krijgt, de medicatie is verhoogt in 4 jaar tijd van 180 naar nu 148 en elke 3 maanden onder controle want met wilde de bloeddruk rond 140 hebben voor mijn leeftijd rond de 80 jaar . De medicatie bevat Beta blokkers en dat is een ramp voor een erectie alsmede vergrote prostaat en de medicatie combodart welke verhinderd sperma lozing, dan is het wel bijna over, met de grootste moeite een erectie en daarbij ook nog een behoorlijke penis krimp ruim 3 cm, testikels blijven groot,waren altijd al groot. Dan is het echt tobben want je wil toch nog wel eens zoals het vroeger was. De ass dokten meld dan …U bent bejaard .. en daar moet je het dan mee doen, ze zal wel gelijk hebben en er in berusten. Wens verder een ieder hier sterkte

  Geschreven door Nick op
 69. Ben reeds 60 jaar maar alles doet het nog net zoals toen ik 20 was.
  Ben ook nog lang niet aan het tobben met mijn gezondheid.
  Medicatie????,no tnx!!!!

  Geschreven door Jonge Gd op
 70. Met mijn penis is niks mis en ik ben 72 jaar. In erectie is die nog 16 cm. lang. De seks is wel wat minder, maar verder is alles goed met mijn penis. hij puit ook nog wel lekker. Heb zelf hetr idee dat ik overdag ook altijd met een halve erectie rondloop.

  Geschreven door Seekkie op
  • Dat ken ik. Heel mijn leven problemen gehad met de grote van mijn penis ( erectief 22 cm ) en penetreren. Nog steeds krijg ik op mijn vierenzeventigste levensjaar een stijve bij de geringste erotische prikkeling. Van krimpen heb ik tot op heden niets gemerkt, wel is spuiten verleden tijd.

   Geschreven door Vincent op
 71. Hallo allemaal lees heel veel verschillende zaken van zowel mannen als ook vrouwen. We zijn allemaal verschillend als het over sex gaat ik ben nu 63 en na een operatie van mijn vrouw aan een dikke darm heeft zij totaal geen behoefte meer aan sex dat is nu al meer dan 18 jaar geleden. Daar door is bij mij de lust ook bijna verdwenen. Voor de operatie hadden wij nog regelmatig sex en was ik de gene die haar oraal bevredigde en tot een orgasme. Helaas was het nooit anders om, nu 18 jaar verder geen gemeenschap meer en wat blijft er over dan mezelf te bevredigen en de orgasmes zijn niet meer zo als vroeger. De vraag is waar ligt het aan als ik er met mijn vrouw over wil praten klapt zij volledig dicht dus daar ben ik mee gestopt en hulp vragen aan iemand wil ze helemaal niets van weten. Conclusie is dat er geen sex meer is en als zij slaapt ik mezelf maar weer bevredigd.

  Geschreven door Floris op
  • Ik zou zonder schuld gevoel naar een betaalde sex zoeken. Dat heeft(hoeft ) niks met ontrouw of liefde te maken hebben. Je blijft trouw aan je vrouw en jij voldoet aan je behoefte als man.

   Geschreven door Sam op
   • Trouw blijven terwijl je betaalde sex hebt met iemand anders? Als dat niet onder de noemer vreemdgaan en ontrouw gedrag valt, dan weet ik het ook niet meer .. 😉

    Geschreven door HB op
    • Ik ken dat vak.
     Sommige vrouwen sturen hun man zelf naar dvp omdat ze niks meer willen of kunnen.

     Geschreven door Ik op
 72. gaat het niet goed meer .iets anders zoeken in .kan wonderen doen .
  mijn penis was zo goed al dood .en nu door door iets nieuw te doen .werkt hij weer normaal .
  niet meer als vroeger .maar kom toch weer lekker klaar .
  ZEKER GEEN PILLEN NEMEN .

  Geschreven door bill 55 op
 73. @Soosje. Wat een misplaatste “reactie” op dit forum.
  Ik kan me erg goed voorstellen dat de problemen die mannen hier beschijven erg vervelend kunnen zijn.
  Mijn man is 34 en heeft, door een medische reden een verminderde sperma productie en af en toe problemen met het krijgen van een goede erectie. Wij hebben drie prachtige kinderen en een fantastisch seksleven, maar zijn klachten maken hem zo nu en dan wel onzeker. Ik vind dat dat absoluut onnodig is, kwa sexuele bevrediging heb ik niets te klagen en dat er minder sperma komt, of hij eens minder stijf is? Zonder een erectie, penetratie of ejaculatie kun je toch ook van elkaar genieten? ?Succes en sterkte voor de mannen die problemen ervaren.

  Geschreven door Natas op
 74. Mannen, ik ben nu 70 jaar en nog steeds een stevige erectie. Misschien is de reden daarvoor het feit dat ik aan jelgen doe. Dus ik heb een goede doorbloeding van en rondom mijn penis.
  Sperma bestaat grotendeels uit water en ik consumeer dagelijks minimaal anderhalve liter water. Mijn sperma productie is redelijk op peil gebleven. Een beetje moeite doen op deze leeftijd is wel nodig. Succes en veel plezier.

  Geschreven door Sappa op
 75. ik was ook zo gefrustreerd als Soosje. Helaas mannen. De meeste vrouwen vinden jullie slechte minnaars. Ik vond mijn man ook waardeloos. Na 10 jaar heb ik dat dan maar eens durven zeggen. Maar niet op de goede manier. Ik zei gewoon ik wil geen sex meer met jou. Toch bleven we bij elkaar (ik had ook een tijdje lichamelijke issues). De fysieke klachten bij mij werden beter. Ik wilde wel weer sex. Maar de gedachten aan de slechte sex met mijn man deed me er vanaf zien. Heb het wel een paar keer ter berde gebracht.. maar hij ging er nooit op in !. Ik dacht dus dat hij er wel klaar mee was (letterlijk). Vervolgens dacht ik dat hij (virtueel) vreemd moest gaan. Want hij taalde niet naar sex terwijl ik wel (een aantal keer) het aangaf. Uiteindelijk besloot ik te zeggen dat hij me rechtstreeks in de armen van een ander zou drijven als het zo doorging Lang verhaal kort te maken: veel praten Bij hem kwam het hoge woord eruit (ik had hem heel veel pijn gedaan door te zeggen dat ie slechts was in bed). Hij was erg onzeker hierdoor. Durfde gewoon niet meer. Ik heb er 1000% spijt van dat ik hem zo gekwetst heb hoor. Geen idee dat mannen zo kwetsbaar zijn voor dergelijke opmerkingen.. Afijn. Ik ben veel gaan lezen over mannelijke aard op mannengeheimen.nl En zo kwam ik ook meesterminnaar.nl tegen.. Ik begrijp hem ineens veel beter nu. En hij kan via meesterminnaar.nl op cursus 😉 En weet je heerlijke sex al gehad met hem… We gaan gewoon op onze oude dag (nou ja.. midden en eind 50) weer lekker op cursus ” en wat zaken bijleren.. “Het voelt in ieder geval heel fijn om weer met elkaar over sex te praten en als een stel tieners weer lekker te gaan rommelen.

  Geschreven door san op
  • mijn man is 58 hij krijg heel moeilijk een erectie ,maar klaar komen gaat wel .wie kent dit het is best frusterend voor ons .

   Geschreven door luna op
 76. Mijn penis is ook 2 cm gekrompen maar een erectie krijgen is geen probleem als er maar prikkeling is fysiek of middels fantasie. Verhalen over ik kan er nog een (plastic) emmer aanhangen door ouderen mannen vind ik lachwekkend, laat dat macho ge”lul” over aan jongemannen bij wie hun hele bestaan vaak afhangt van hun penis en de grote:) Een zaadlozing krijgen daarentegen gaat me helaas wat minder gemakkelijk af. Wel vind ik de kwaliteit van mijn orgasmes nauwelijks minder geworden en ook de hoeveelheid sperma verrast me soms nog als 69 jarige ouwe bok. Hoop dat dit nog 10 jaar zo blijft.

  Geschreven door Kobah69 op
 77. Veel verschillende en veel gelijkgestelde verhalen.
  Mijn sexleven is aangenaam en heel open, niks is taboe, we kunnen echt over alles praten, niks moet alles kan.
  Voor ons is anale sex de beste sex en de prostaatmassage bij mijn ventje maakt dat we beiden steeds heerlijk klaarkomen. Prostaatmassages, mannen, laat het toe in je sexleven want het maakt een wereld van verschil voor beide partners, man en vrouw.

  Geschreven door San op
  • Schamen jullie je niet? Denk eens aan wat mannen met prostaatkanker overkomt. Die krijgen pas problemen en bij mij is alles weg! Libido, trek in vrijen weg en de laatste keer was het erg pijnlijk. Alles zit er nog, werkloos en in de ziektewet en de kankerbehandeling was alle testosteron weghalen. Dat komt nooit meer terug en dus ben ik de lul. Op straat kijken de dames nog naar me en dan denk ik; jullie moesten eens weten! Wat over blijft is de herinnering aan wat was, maar bestaat er een seksgeheugen? Nee dus, althans niet bij mij. Mis ik de seks? Niet meer. Maar eraan wennen was een zware bevalling. Dus wat het zo vreselijk lullig maakt is, dat wat moeizaam gedoe, jullie al zo uit het lood slaat. Wees blij met elk lekker seksmoment en stop dat klagen, leef met wat je nog hebt! Wees dankbaar!

   Geschreven door Wouter op
   • “Mannen met prostaatkanker hebben het erg zwaar, maar hun vrouwen nog veel meer” zei mijn man die ook prostaatkanker had. Hij miste de sex niet meer na een paar jaar chemische castratie met testosteronremmers. Die gevoelens had hij niet meer en ik moest blij zijn dat hij nog leefde. Dat was ik ook(!) maar ik vond het gewoon ook heel erg dat hij niet meer aan mij zat en ik niet meer aan hem mocht komen. Door de medicatie kreeg mijn man opvliegers. Of hij had het steenkoud. Dat hadden de dokters ons niet verteld bij aanvang van de kankerbestrijding, dat dit soort dingen konden gebeuren. Daar zit je dan als jonge vrouw met een mooie en lieve man naast je waar je (vier jaren lang) niet meer aan mag zitten! Alleen maar afstand mag houden. Lichamelijk dan. Ik voelde me net een hond op den duur, een klopje op de schouder kon ik nog krijgen. Zonder neuken kan ik wel maar niet zonder aanrakingen. We hadden gelukkig een goed huwelijk, hielden heel veel van elkaar, daarom hield ik het vol.

    Geschreven door Anoniem op
    • Misschien nieuwsgierig maar hij oud was uw man toen hij prostaat kanker kreeg ??

     Geschreven door Ronald op
 78. Ik 56 en een mooie verleidelijke vriendin van 33, we kregen 3 jaar geleden wat en toen was het spuit maar raak maar idd in een paar jaar veel emotie gehad familie kwesties en ja opeens was het wel heel minimaal wat er nog tegen mijn navel klopte en idd 2 cm kleiner en minder vol zeg maar, na veel zoeken want ik zat er echt mee, ben ik gaan sporten en 20 kg af gevallen en ben ik kracht training gaan doen en warempel hij klopt me smorgens weer wakker en we hebben betere en langere sex als in het begin van onze relatie dus echt zonder pillen zonder andere toestanden, ik voel me echt nog beter dan toen ik 30 was. kost je wel 10 uurtjes per week maar je krijgt er een lekker sex leven en een stralende vriendin voor terug.

  Geschreven door J 56 op
 79. Om een zeer stijve en langdurende erectie van mijn lid of penis te krijgen gebruik je een ijsklontje dat je over je eikel en penis wrijft gedurende 1 a 2 minuten. Waardoor mijn balzak zeer strak komt te zitten.
  Daarna breng ik mijn lid in verticale positie. en zorg dat de lichaamswarmte van mijn buik mijn lid terug opwarmt terwijl ik hem klem tussen duim en wijsvinger.

  Geschreven door DAVID op
 80. Ik ben nu 82 jaar oud en hij werkt nog steeds,appelazijn ,citroensap ,gember,knoflook, kaneel bakingsoda met citroensap 3x daags en je bent herboren ik leef hier met mijn 30 jaar jongere vrouw.
  Beter hier een fijn leven in Thailand dan in een verpleeghuis waar je uitkering naar het a.w.b.z. gaat.

  Geschreven door De knapste man uit den haag leeft al 12 jaar in Thailand.Waar mooie jonge vrouwen je verwennen op
  • waar is dat voor voor een stijve of om beter klaar te komen of meer sperma graag antwoord bvd

   Geschreven door Anoniem op
  • en hoeveel moet je er van innemen

   Geschreven door ton op
  • hallo knapste man van den haag kunt u mij precies vertellen hoeveel ik er van in moet nemen dagelijks ben benieuwd als het helpt bvd ton

   Geschreven door ton op
 81. Soos je bent schijnbaar vaak teleurgesteld .Mannen zijn nou eenmaal anders vaak willen ze ons toch echt wel plezieren ,je uiten en zorgen dat jij eerst aan de beurt bent helpt om teleurstellingen te voorkomen.Ik zelf ben 44 en merk dat er mannen zijn die toch heel erg leuk en gezellig zijn in bed en het vrouwelijk lichaam nog graag ontdekken .Hoop dat jezelf ook over de mogelijkheden gaat nadenken voor jou om te kijken of er wat verandering in kan komen !!

  Geschreven door Sas op
 82. Mijn schoonvader (oud legerofficier) zei het al tegen mij, als je ouder wordt, wordt de loop korter en de patroontas langer..

  Geschreven door Theodoor op
 83. In de loop van de jaren begint mijn kleine Willy een beetje naar de verkeerde kant te groeien, wat kunnen wij hier aan gaan doen.

  Ik heb 15 juni een afspraak in het Bevredigingshuis De elastische gaten, en Willy moet wel optimaal kunnen presteren als je begrijpt wat ik bedoel ;D

  Geschreven door Lammert Bakker op
 84. mien hond geert heeft gister aan mijn lul gelikt maar nu wilt de kat ook. dat domme beest wilt geen normaal eten meer.

  Update: heb de kat maar de stampot pan in gegooit dat domme beest wou toch niet eten. en mijn schoonmoeder (babysitter) zei altijd “eat or get eaten”

  Geschreven door fapmaster69 op
 85. Hallo, ik ben een vrouw van bijna 63 en heb denk ik een groot probleem. Jaren geleden na vele gefrustreerde gesprekken een gesprek gehad met mijn man. Ik vertelde hem dat wanneer ik geen initiatief nam er niets gebeurde met de sex of het intiem zijn. Hij vond dat het niet waar was. Ik zei toen dat ik de proef op de som wilde nemen. Ik zou weer intiem met hem zijn of gewoon sex met hem hebben nadat het initiatief van hem uit zou komen. We zijn nu bijna 15 jaar verder. In die jaren toch nog 4x zelf het initiatief genomen. 2x een fiasco…. Geen erectie, 1x te snel klaar en 1x een boute afwijzing. Ik heb verschillende keren geprobeerd met hem daarover te praten om er achter te komen of ik hem kon helpen. Hij is ook op mijn aandringen naar de huisarts geweest. Ik weet niet wat daaruit gekomen is. Hij praat er omheen of overheen. Tot nu toe weet ik niet wat er aan de hand is en of ik hem kan helpen. Ik ben uiteindelijk maar gestopt met hem daarover te praten en hem uit te leggen wat het met mij doet. Het lijkt wel of hij zich van mij heeft terug getrokken. Zelfs gewoon knuffelen gebeurt zelden of nooit. Ik kan mij niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst een echte kus heb gehad. Ik moet vaak zelfs bedelen om genegenheid. Ik leg hem ook vaak uit dat ik het intieme heel erg mis. Het is nu dus al bijna 15 jaar geleden dat we echt gemeenschap hebben gehad. Ik denk dat ik de laatste jaren door het gebruik van medicijnen, leeftijd, overgang, sinds 10 jaar gestopt met roken en geen intiem samenzijn zeker 30kg ben aangekomen. Omdat ik veel mankeer zegt hij zich zorgen om mij te maken.. Maar dat is pas sinds een jaar of 5 aan de gang. En de jaren ervoor dan. Soms als ik gefrustreerd en boos ben dan floep ik mijn frustratie hieroveruit. Eind van het liedje is dat ik mij dan nog gefrustreerder en ook nog erg schuldig voel. Ik ben ook 1x vreemd gegaan omdat ik mij geen vrouw meer voelde en dacht dat het aan mij lag. Dat heb ik gelijk opgebiecht en voel mij nog steeds daar schuldig over. Niet over het opbiechten, maar over het gedane. Ik verbaas mij nog steeds dat er totaal geen reactie van zijn kant kwam toen ik het hem opbiechte. Tot de dag van vandaag niet. Ik heb voor mijn gevoel alles gedaan wat ik kon maar kom geen stap verder. Ik heb hem wel betrapt op het zichzelf aftrekken en zichzelf aftrekken bij een sexfilmpje op de computer. Ik heb geprobeerd met hem daarover te praten. Zelfs geprobeerd hem te bevredigen zonder dat ik sexy met hem had. Maar hij krijgt bij mij gewoon geen erectie. Ik voel mij gewoon een walgelijk, vies dik varken omdat mijn man totaal geen affectie toont of wil van mij. Tenminste… Zo lijkt het. Soms wil ik het gewoon helemaal opgeven. Help.! .. Wat doe ik verkeerd en wat kan ik nog doen om onze relatie nieuw vuur in te blazen of ligt het toch aan mij? Sorry voor dit lange verhaal.

  Geschreven door Marrie. op
 86. Ben 55 en nog een stijve krijgen ging bijna niet meer met vrouwen van mijn leeftijd .toen ging ik eens naar een jongere vrouw van rond de 20.en alles ging terug zoals vroeger .het zien van een jong lichaam doet wonderen .het oog wil ook wat he.

  Geschreven door Bill op
 87. Veel vrouwen op leeftijd en na de overgang zien er ook niet uit. Dat zal ook voor sommige mannen gelden maar een mooie jonge vrouw geeft wel meer lust en steeds dezelfde gaat ook vervelen toch. Ja sorry dames mijn ervaring. Pas op je lijn.

  Geschreven door Pjerry op
  • Marie. Ik ben 61 en mijn vrouw werd ook dikker in/na de overgang en ik vond haar ook niet meer aantrekkelijk, het is hard maar ik zie er zelf nog goed uit en dan zei ze dat ik te mager was.we zijn al tien jaar uit elkaar en mijn sex leven is nog steeds goed maar ik laat wel zo nu en dan escort dames komen omdat de dames op mijn leeftijd niet voor het oprapen liggen. Ook denk ik dat je man gekwetst is omdat je een keer met een ander bent geweest. Probeer er sexie en geil uit te zien is mijn advies maar wel als je het hebben kan anders is het lachwekkend. Een alleenstaande man.

   Geschreven door Pjerry op
 88. Van mijn 20 tot mijn 50 heb ik nooit problemen gehad .door mijn diabetes en hart ziekte .is mijn penis nog maar paar cm groot .en gaat nog met veel moeite .hij is terug zo groot van toen ik nog een kind was .slap amper 3cm .heb mijn tijd gehad .en trek het mij niet meer aan.

  Geschreven door Rakker op
 89. Is het erg als mijn penis in slappe toestand 12 cm lang is
  Groetjes een 16 jarige jongen

  Geschreven door Langlul op
  • Wel nee, kleine slappe lul:) Hoef je geen minderwaardigheidscomplex door te krijgen.

   Geschreven door Koos H. op
 90. Er is viagra androskat, Kuhne koud water baden. Met de helft van het lichaam in koud water gaan zitten om zo de bloedsdoorstroming op gang te brengen. Afrodisica. Er was eens iemand die was ziek, en zei tegen zijn vrouw ga maar met een ander want op dat gebied presteer ik niet veel meer. Op het laatst deed zij dat ook nog maar meer met medeweten van haar echtgenoot. Sommigen doen dit dan achter de rug om maar dan kun je het beter eerlijk zeggen want dan weet je waar je aan toe bent. De meesten zouden zoiets niet nemen of niet leuk vinden. dat iemand ziek is en op dat gebied niet kan presteren. Misschien kan een seksuoloog nog uitkomst bieden maar die man bleef er nogal nuchter en droog onder en had zelfs zelfspot omdat het tijdens ziekte niet lukte. Er zijn nog zo veel dingen te bedenken en dan gaat het om het fysieke gedeelte.

  Geschreven door Anoniem op
 91. Het klinkt wel hard want je bent toch meer dan een lichaam? Je bent onvervangbaar en hebt ook nog een ziel. Mensen zijn toch geen dingen of levenloze voorwerpen maar sommigen denken hier anders over.

  Geschreven door Anoniem op
 92. Er was iemand die nog ouder was dan tachtig en nog vader werd van een kind. Dat is toch niet normaal meer.

  Geschreven door Anoniem op
 93. Vrouw van 75, dat je geen trek meer hebt in sex kan ik begrijpen, als je dan maar accepteert dat je man het met een andere vrouw sex heeft, je hoeft daar niet voor te scheiden. vrijheid blijheid dus.:)

  Geschreven door John op
 94. Ik ben 85 maar mijn vrouw is 50. Dat leverde toen ik ongeveer haar leeftijd had nog wel commentaar. Nu vindt ze het lekker om aan mijn tepels te zuigen en te bijten. Ook aan mijn lul trouwens. Ze heeft m’n tepels behoorlijk groot gemaakt en ze weet door er aan te zitten m’n lul nog steeds op gang te brengen. Misschien een suggestie.

  Geschreven door Quercus op
 95. Waarom is t zo dat ik met m’n ex een heel stijve erectie heb maar met m’n huidige vriendin ik niet makkelijk een goeie erectie krijgt .waaraan kan dat liggen

  Geschreven door Lesley op
  • Gewoon rode kool eten

   Geschreven door Kalo van olie op
 96. Hallo, ik ben 66 jaar en heb totaal geen sex meer met m’n vrouw, maar ik zou zo graag willen….ik krijg zelfs geen stijve meer, mede, dank zij m’n medicatie…echt klote, er komt (bij het aftrekken) geen sperma meer, allemaal door de medicatie..kutleven…iets wat het lekkerste is, zal ik tot aan de dood niet meer kunnen of ik maak er nu een eind aan….

  Geschreven door Hentje op
 97. Ik daar echt geen last van dat hij kleiner wordt. Hij heeft nog steeds de zelfde maat 22 cm bij 7 cm en hij spuit nog steeds net zo veel als toen ik nog 23 jaar was. Groetjes Richard

  Geschreven door richard leenders op
 98. Hallo ik ben een 61 jarige man en ben voor een tijd terug mijn vrouw aan kanker verloren. We hadden een goed huwelijk van 38 jaar waarbij tot het laatst aan toe de vonken nog oversprongen. Ik zorgde altijd dat zij eerst aan haar trekken kwam en daarna ik. Na het overlijden is mijn seks beleving steeds minder geworden en daarmee aanvankelijk ook mijn libido en sperma productie. Kon uiteindelijk nog maar met moeite een stijve krijgen en met moeite klaarkomen met weinig sperma. En inderdaad was mijn penis, ben overigens besneden, ook wat gekrompen ca 2 cm en de dikte was ook wat afgenomen.. De laatste tijd ken ik een jongeman van ca 30 jaar en die pijpt me zonder daar iets voor terug te willen hebben of doen 1 a 2x per week klaar. Ontzettend lief van hem.
  Bah zullen misschien sommigen denken, maar een mond is een mond en voldoet aan een seksuele behoefte van persoonlijk contact. Ben namelijk zelf niet zo’n grote man en de meeste vrouwen willen een lange man hebben.
  Nu heb ik dat alles weer opbloeit mijn penis is keihard maar blijft wel 2 cm kleiner en is ook weer wat dikker geworden en de spermaproductie is zelfs zo veel dat de jongen of man in kwestie zich zelfs bijna verslikt in de hoeveelheid.
  Zorg in ieder geval niet te roken, niet te zwaar te wegen en weinig alcohol te gebruiken. Verder veel vers fruit en eiwitten. Die eiwitten kun je halen uit eieren, vlees, peulvruchten Extra eiwitten zijn van belang omdat op oudere leeftijd je uit moet kijken dat je niet teveel spiermassa kwijtraakt. Verder kan helpen 1 tablet zink in combinatie met 1 tablet foliumzuur voor de snellere aanmaak van lichaamscellen, gebruik daarbij zuivelproducten het liefst yoghurt. Denk ook aan extra vitamine D tabletten omdat zeker in de winter de huid door het ontbreken van zonlicht niet kan aanmaken.
  Ik wens iedereen verder veel plezier of sterkte toe.

  Geschreven door Piet Geniet op
 99. Erectie genoeg, maar jaren een zieke vrouw gehad die door bestraling geen lust meer had in sex, dat werd voor mij dus thaise massage, een goed alternatief, € 60,– en dan een heerlijke massage en happy end. Later had ik hard problemen, dus medicijnen , daardoor minder libido, met arts over gepraat ,cialis pillen werken uitstekend met af en toe een filmpje erbij. Kom toch nog gemiddeld 3 tot 4 x per week klaar met flinke vingrhoed aan sperma. Nu 70 en tevreden.

  Geschreven door Johnpiet op
 100. ik ben 63 jaar ,en kan niet meer klaar komen ,ik bedoel eigenlijk niet meer spuiten ,en krijg hem zonder erectie pillen niet meer stijf wie weet wat ik hier aan kan doen bvd ton

  Geschreven door ton op
 101. hoe krijg ik meer sperma/en wil weer graag weer spuiten /en een grotere penis bvd

  Geschreven door ton op
 102. Ik ben een man van 69 en ik ben super gelukkig met mijn vrouw van 65. Oke we zijn natuurlijk wel veranderd en ouder geworden maar onze sex gaat nu weer geweldig goed. Maar voor jaren heen was onze sex op heel een laag pitje gekomen, dus we moesten echt iets ondernemen .Eerst praten en praten en lezen, daarna (porn videos) kijken wat er zoal veranderd is op sex gebied, iets wat aan ons voorbij gegaan is. Hierdoor doe ik nu elke morgen penis oefeningen, trekken tot hij stijf is en vasthouden, jelken ,eikel strekken, ballen oprekken, dit doe ik dan tien maal 60 sec. per oefening. Daarna doe ik mijn penis inmasseren met olijfolie tot hij in erectie is en kleed ik me aan. Mijn vrouw ligt dan langs me in bed en is er heel positief dat ik de oefeningen doe en zeker over het resultaat, zelf doet ze ook haar oefeningen voor een beter stimulance van haar lichaam. Mijn penis is echt groter en dikker geworden als hij in erectie is, sperma mooi melkkleur en gelei achtig, en zeker 3 maal in de week klaarkomen zonder problemen. Ik heb een metalen cockring die ik de hele dag draag, dus die geeft constant stimulatie aan je ballen en je penis, als hij stijf is blijft hij zeker een half uur in erectie, doe eens een string van je vrouw aan in plaats van een van die grote witte onderbroeken. Koop speeltjes voor hem en haar, sexy lingerie doet wonderen, misschien bondage. Gewoon erover praten en doen. Bij ons is alles in een stroomversnelling gekomen. Sex is iets wat we eigenlijk elke dag kunnen en willen hebben maar daar MOET JE ER WEL WAT VOOR DOEN.

  Geschreven door Barres op
 103. De mijne was ook 3 cm gekrompen. Na zoeken en uitproberen heb ik eindelijk een bv gevonden, waarop online zalf kan worden gekocht. Ik heb nu na een hele tijd te gebruiken, na terug oorspronkelijke lengte, zelfs cm’s meer terug groter en vorder nog een klein beetje, de reden nu langzamer extra groei… misschien kom ik aan m’n max mogelijke vergroting. Ik ben 71 jaar.

  Geschreven door Chris op
 104. Na een dubbele liesbreuk operatie kan ik bijna geen erectie meer krijgen, ben boven de 80 en heb hoge bloeddruk medicatie ,weet dat dit nu eenmaal zo is en met de hand wil hij nog wat stijf worden..helaas het is niet anders

  Geschreven door Anrico op
 105. IK BEN 68 JAAR,MASTRUBEER 3 A 4 X PER WEEK,PENIS GEKROMPEN TOT 14 CM,ZAADLOZINGEN WORDEN STEED MINDER,OOK ALS IK MINDER AFTREK,ERECTIE KRIJGEN IS GEEN PROBLEEM

  Geschreven door MVDK op
 106. Ik ben 83 jaar en 5 maanden geleden een turp operatie gehad, is goed verlopen maar ik masturbeerde vaker en dat is nu een crime zal ik maar zeggen, de wil is er wel maar hij blijft slap en ben soms een half uur bezig voor ik iets van klaar komen voel, nu is mijn vraag kan dat nog terug komen, ik ben alleenstaand en wil nog graag iets van dit plezier hebben.

  Geschreven door Jan op
 107. Ik denk dat je dat het beste met de behandelend arts kunt bespreken.

  Geschreven door John (moderator) op
 108. Als ik me aftrek blijf hij slap maar ik kom wel gewoon klaar. Hoe kan dat?

  Geschreven door goedgevoel op
 109. Dat komt omdat je ook een orgasme kunt krijgen met een slappe piemel.

  Geschreven door John (moderator) op
 110. Nou ik vind dit zo raar maar mijn vriend heeft een veel dikkere lul dan 15 jaar geleden en hij is nu 43 jaar. Hij gebruikt niks ervoor of heeft er iets aan gedaan hoe kan dit ?

  Geschreven door Sje op
 111. Ik zou het zo niet kunnen zeggen

  Geschreven door John (moderator) op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief