Feiten over de penis

De penis is en blijft fascinerend, voor zowel mannen als vrouwen. Toch is het een onderwerp waar we misschien niet zo vaak over praten. Wij hebben enkele feiten over de penis op een rijtje gezet.

1. Groot of klein

Over het formaat van de penis is altijd een discussie. De grootte van de penis in slappe toestand, zegt niets over hoe lang deze zal zijn als hij stijf is. Uit een onderzoek onder meer dan duizend mannen, blijkt dat een kleine slappe penis ongeveer twee keer zo veel groter wordt, dan een lang slap geslachtsdeel. De penislengte blijkt te worden beïnvloed door het ras: Aziaten hebben gemiddeld de kleinste, gemiddeld 9 tot 10 centimeter, Negroïde met gemiddeld 14 centimeter de grootste. Het blanke (Kaukasische), ras zit daar met gemiddeld 12-13 centimeter tussenin. Of de lichaamslengte een rol speelt, en grote mannen een langere penis hebben, is niet helemaal zeker. Dat er een relatie zou bestaan tussen de penislengte en de schoenmaat, is echt een fabeltje.

2. Een penis kan breken

Er zit geen bot in de penis dat kan breken. Een penisbreuk is dan ook niet echt een breuk, maar een scheur in één van de kamers van het mannelijke geslachtsorgaan. Eigenlijk gaat het om een scheur van de witachtige teelbalschede (tunica albuginea). Dit is het kapsel rond de zwellichamen van de penis. Wanneer dat kapsel scheurt, kunnen de zwellichamen beschadigd worden. In zeldzamere gevallen kan ook letsel aan de urinebuis of aan sommige penisbloedvaten optreden.

Een penisbreuk is een ongeluk dat kan ontstaan bij het vrijen. In plaats van binnen te dringen in de vagina, stoot de penis tegen het schaambeen of de bilnaad van de partner en plooit hij in tweeën. Dat zorgt voor hevige pijn en er vormt zich een blauwe plek op het penisoppervlak. Op het ogenblik van de breuk is er meestal een duidelijk krakend of scheurend geluid hoorbaar.

3. Een penis leidt zijn eigen leven

Fysiologisch wordt een erectie veroorzaakt door het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel en is daardoor niet volledig onder bewuste controle. Parasympathische stimulatie laat de niveaus van stikstofoxide (een vaatverwijder) stijgen, waardoor de bloedvaten zich verwijden en de zwellichamen van de penis zich vullen met bloed. Tegelijkertijd worden andere spieren aangespannen, waardoor het afvoerende bloedvat wordt dichtgeknepen en het bloed in feite in de penis ‘gevangen’ zit. Het gevolg is dat de penis opzwelt en zich opricht. Een erectie verdwijnt weer, wanneer de parasympathische activiteit terugvalt naar de uitgangswaarde.

Het parasympathische zenuwstelsel stimuleert dus een erectie. Maar ook op het krimpproces heeft een man weinig invloed. Koud water en koude lucht zijn berucht, maar ook stress is een boosdoener. Wanneer je je ontspannen en prettig voelt, lijkt de penis groter dan als wanneer iemand nerveus is. In dat opzicht zou je de penis kunnen zien als een barometer voor de conditie van iemand zijn centrale zenuwstelsel.

4. Bekendste oorzaak van ‘penisschade’

Een penis die vastzit tussen de ritssluiting is de belangrijkste oorzaak van ‘penisschade’, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Bij volwassenen komen dit soort ongelukjes wel veel minder voor dan bij jonge kinderen. Een rits-incident, hoe pijnlijk ook, leidt gelukkig zelden tot blijvende schade. Slechts in een paar gevallen is de schade zo groot dat er noodgedwongen een besnijdenis moet worden uitgevoerd. Wanneer het misgaat, dan is het advies om er flinke hoeveelheden plantaardige olie overheen te gieten en het slachtoffer 20 tot 30 minuten te laten zitten. Met een beetje mazzel glipt de voorhuid dan vanzelf uit de benarde positie.

5. Een penis heeft de vorm van een boemerang

Zoveel mannen zoveel verschillende vormen, maar bij iedereen heeft de penis de vorm heeft van een boemerang. Wat we zien is niet de gehele penis, de ‘wortel’ van de penis is namelijk opgetrokken in het bekken en zit aan het schaambeen.

6. Een vleespenis of bloedpenis?

Onder mannen zijn dit een bekende begrippen; vleespenis en bloedpenis. Het verschil zit hem in de overgang van slappe naar stijve toestand. Een bloedpenis is in slappe toestand over het algemeen niet zo heel groot, maar kan in stijve toestand flink groeien. Een vlees penis is ook in slappe toestand al flink en zal in stijve toestand niet heel veel groter zijn dan in slappe toestand.

 

Bronnen: menshealth.nl en webmd.com

Delen:  
74 reacties op “Feiten over de penis
 1. Ik smeer Tostran en constateer dat de penis intussen heel klein is geworden. Hoe lang gaat dit proces verder?

  Geschreven door Peter op
 2. Waarvoor gebruik je de Tostran? Is er regelmatige controle door de arts? Hoeveel en waar gebruik je de Tostran? Hoe lang gebruik je de Tostran al?

  Geschreven door Tandor op
 3. De lengte van de penis die hierboven staat, de gemiddelde grootte, is dit in slappe of in harde toestand gemeten?
  Ikzelf ga er maar vanuit dat dit in slappe toestand is gemeten.
  Want ik vind 12,13,14 centimeter niet groot in harde toestand

  Geschreven door Mjan op
 4. Wat is een Tostran ?

  Geschreven door walter op
 5. De gemiddelde lengte van een penis in erectie bij volwassen mannen in Europa, ligt op 13,5 cm.( volgens een Brits onderzoek)

  Het gaat niet kwantiteit maar om kwaliteit.

  Geschreven door Tandor op
 6. Klopt Mjan, meet toch snel 18 20 cm en scoor gewoon gemiddeld (nederlandse man)

  Geschreven door evie op
 7. goede en keurige uitleg over de penis.
  Is wel eens goed dat men een normale uitleg krijgt hierover.Vindt dit een uitleg waar men wat aan heeft.

  Geschreven door vogelzoeker op
 8. Het gaat zeker om kwaliteit, natuurlijk.. maar de grootte is toch ook belangrijk.
  Waarschijnlijk ben ik verwend met de grootte van de penis van mijn vriend (18cm)en ja, mannen met een kleine of kleinere penis vind ik zelf minder prettig… dus 13,5cm ervaar ik als klein

  Geschreven door Mjan op
 9. 18-20cm ervaar ik ook als prettig.. mijn “vriend” heeft in stijve toestand 18cm en omtrek van 4,5cm.

  Ik merk het echt wel als ik met een man vrij waarvan de penis een stuk kleiner en dunner is..
  Ik geniet veel minder.. helaas….

  Geschreven door Mjan op
 10. waarom verslapt m n penis soms onder het vrijen,broeger niet ben 54jaar!?de ene keer er meer last van dan de andere keer!Wat is er aan te doen[heb wel eens Viagra genomen,maar zou het liefst zonder willen!

  Geschreven door Free op
 11. Heb je ook plasklachten of klachten met ontlasten en in het perineum? (gebied tussen anus en balzak)

  Geschreven door Tandor op
 12. Och ik heb er 1van 19 cm ben er wel blij mee

  Geschreven door Henk op
 13. Geschreven door Mjan op
 14. Mag je ook zijn. Ook je (eventuele) partner.

  Geschreven door Mjan op
 15. Is het normaal als ik tijdens het vrijen met mijn vriendin, al veel vroeger dreig klaar te komen, terwijl zij nog niet zover is? en is er een mogelijkheid om vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan? We zijn supergeil op elkaar en hebben altijd stomende sex, dus probeer ik mezelf zo lang mogelijk in te houden, als het voorspel lang genoeg duurt, lukt dat me wel, maar als ze mijn penis direct in haar wilt, heb ik soms moeite… any suggestions?

  Geschreven door ken op
  • Ga eens naar de sekswinkel 🙂 Die hebben meestal wel glijmiddeltjes of andere dingen die ervoor zorgen dat je eikel minder gestimuleerd wordt waardoor het langer duurt voor je een orgasme bereikt.

   Geschreven door Kirana op
  • Gewoon gaan met die banaan, dan even rust nemen, lekker wat knuffelen enzo, daarna gewoon een tweede ronde, duurt geheid langer voor jou

   Geschreven door Loeks op
  • Drink genoeg water, uiteindelijk plas je er minder snel van en veel langer van dan als je koffie of ongezonde suikerdrankjes drinkt.

   Geschreven door Lyampostema op
 16. Dat is op zich niet zo vreemd.
  Op internet is voldoende info te vinden hoe je het orgasme kunt leren uitstellen. Het vergt wat oefening maar het is te doen

  Geschreven door Tandor op
 17. Trainen van de vrouw helpt enorm. En dan voel je als je aanspant juist veel meer en veel intenser als je partner niet al te groot is. Dan wordt het spel en de variatie enorm veel groter.

  Geschreven door Happy op
 18. Een grote is veel lekkerder. Ben 42 en genoeg ervaring opgedaan.

  Geschreven door Mim op
 19. Ik sta er hier verbaasd van, dat sommigen in hun reactie durven de penis alleen te zien als een soort “eigen consumptie”.
  Het lijkt mij niet alleen een neukorgaan, maar in eerste instantie een plasafvoer voor de man.
  Maar sommige vrouwen vinden dat vreemd om zo te zien of benoemen, omdat ze er zelf uitsluitend baat bij willen hebben naar eigen genoegens.
  Hoezo zijn het dan altijd mannen die misbruik maken van???

  Geschreven door Hibiker op
 20. Zo makkelijk he. Mannen moesten het eens durven een vrouw af te wijzen omdat ze (in zijn ogen) te kleine borsten heeft oid.

  Geschreven door Odan op
 21. Ja of een te wijde vagina waar je amper wat van voelt

  Geschreven door Tim op
  • Als ik met mijn vrouw gemeenschap heb hoor ik haar ook niet kreunen of zo mijn pwnis is 15 cm dus niet zo groot. Het wil wel zeggen dat een grotere en dikkere penis echt wel een verschil maakt , als mijn vrouw een komkommer gebruikt is zij veel gekker en kreunt ze wel van genot.

   Geschreven door Burdy . op
   • Haha ik ga stuk :-))

    Geschreven door Anita op
 22. Tostran is een gel welke een testosteronverbinding bevat. Die gel smeer je dagelijks o de huid. Daarmee wordt de testosteronspiegel van het bloed enigszins op niveau gehouden. Bij mij is de eigen testosteronproductie door ziekte te laag.

  Geschreven door Peter op
 23. Met Tostran hou ik mijn testosteronspiegel op niveau. Deze is te laag agv. kanker.

  Geschreven door Peter op
 24. Laat dan je testosteronspiegel nog eens controleren. Misschien is je testosteronspiegel nu te hoog of nog steeds te laag.

  Geschreven door Tandor op
 25. nadat ik besneden was kan ik veel langer neuken,ik kan als ik wil wel 15 minuten doorstoten voor ik klaarkom

  Geschreven door kees100 op
 26. Hi peter, ik denk dat je wel moet oppassen met middelen die je testosterone op niveau houden. Mijn man heeft het zelfde probleem, maar testosterone is vaak de veroorzaker van prostaat-kanker.

  Geschreven door testost op
 27. Je heb groot gelijk ik ben ontmaagd door een man met een veel te grote penis voor mij , ik wist niet wat de standaard
  maat is, of het daaraan lag weet ik niet maar bij de derde keer bloede ik nog hevig, gelukkig kan ik het nu zeggen. Mijn man nu heb een normale maat dat gaat veel beter heb nooit een orgasme gekregen van die grote maat.

  Geschreven door Hejo op
 28. Mijn eerste man heb ik een keer gemeten je kan het geloven of niet 24 cm het was niet fijn altijd pijn bij het vrijen en geen orgasme.

  Geschreven door Hejo op
 29. Ik heb dat ook. Ben besneden en heb non stop sex drift met mijn 23 cm penis. Ik kan wel uren doorneuken en vriendinnen van mij vinden dat echt teveel. Mijn vraag is hoe kan ik dit binnen de tomen houden. Zelf schaam ik mij ervoor! Is er n oplossing voor mijn probleem. 2 vriendinnen zeiden inlangs jij moet pornoacteur worden om je drift kwijt te kunnen! Dat lijkt n compliment maar geeft wel aan dat t behoorlijke vormen aanneemt waar ik mee worstel!

 30. In mijn glorie tijd,laten we noemen 45 jaar en ouder kon ik met mijn penis van 17 cm en 5 cm dik heel goed overweg en mijn vrouw tevreden stellen,maar na een dubbele liesbreuk operatie ging het mis, inwendig wat geraakt en erectie probleem en penis korter, mijn vrouw merkte het onmiddellijk en langzaam is de regelmatige sex wat over gegaan, zou willen weten of dit bij anderen ook gebeurd als ze ouder worden ik lees daar niets over.komen hiet alleen dan jongere ?????

  Geschreven door Johan op
 31. Je bent zeker niet de enige die na een liesbreukoperatie problemen krijgt. Helaas…. Mannen praten er alleen niet zo graag over. Daarnaast kan leeftijd natuurlijk ook een rol spelen…

  Geschreven door Tandor op
 32. Vroeger had ik een goed gemiddelde sex leven. Geen erectie probleem, maar in 2007 ben ik gescheiden, Een jaar later had ik een date met n vriendin en als we samen naar bed gingen. viel mijn erectie weg toen mijn vriendin naast me kwam. Een jaar later had ik n nieuwe vriendin, en als we probeerde sex met elkaar te hebben, lukte het me niet. Een jaar later was ik weer bij haar. en hebben we uit voorzorg iets als Viagra meegenomen. Het ging toen heel goed. Later in 2014 had ik weer n nieuwe relatie ,en ik mocht het iedere dag met haar. Maar kreeg het niet voor elkaar. zelfs niet met pillen of drankje. Nu 2016 krijg ik weer voor het eerst, een erectie bij het opstaan.Ik ben hier echt verrast van Ik ben 62 jaar, en hoor toch nog een goede sexuele relatie te Mogen genieten. Is er nog hoop voor mij ? kan iemand mij aanbevelingen doen? in voeding of zo.

  Geschreven door peer op
 33. Stress en spanningen kunnen voor erectieproblemen zorgen. Praat er eens met de huisarts over. Laat de prostaat een keer controleren. Je leeftijd zou in principe geen rol hoeven spelen, maar dat is geen wetmatigheid….

  Geschreven door Tandor op
 34. Controleer je ademhaling, diep vanuit je buik ademen.en ontspan je buikspieren

  Geschreven door Dr. Spock op
 35. Mjan, omtrek 4,5 cm? je bedoeld denk ik geen omtrek maar diameter

  Geschreven door Jan op
 36. Nou met mijn 17,5 ben ik zelf ook erg blij, en tja als jezelf maar tevreden bent met je lichaam, dan zit het altijd goed.dus kleiner maakt dan ook niet uit. Net als grote of kleine borsten, of grote billen of kleine, het is maar niet hoe jezelf er bij voelt en waar je van houdt

  Geschreven door Edward op
 37. ik ben 17 (dus nog niet volgroeit) en mijn penis is al veel groter dan dat dus denk niet dat dat klopt.

  Geschreven door Bram op
 38. Kijk jij snapt het. vrouwen zeiken wel vaak dat ze een grote pik willen maar wij mogen niks zeggen als een vrouw kleine tieten heeft.

  Geschreven door Bram op
 39. Na mijn operatie van huidkanker is mijn anes en een gedeelte van mijn bil verwijderd. De chirurg zei dat hij het scrotum zou raken en dat het na jaren weer goed zal komen daarna krijgt ik hem niet meer stijf en hij blijft slap. Ik kan mijn vrouw niet meer bevredigen. Hoe kan ik mijn penis stijvig krijgen.

  Geschreven door Peter op
 40. Dat is heel vervelend voor jullie..
  De vraag is wat de oorzaak is van de uitblijvende erectie. ga in ieder geval naar de huisarts en bespreek het met de huisarts.

  Geschreven door Tandor op
 41. Helaas ben ik trotse eigenaar van een “grote” penis (bijna 22cm). En nee het is geen pretje om zo’n ding te hebben, van mij mag hij vandaag nog met enkele centimeters krimpen. Ben nu bijna 6 jaar met mijn huidige vrouw en het is iedere keer weer rustig aan en altijd maar opletten dat je niet te ver door zet. Voor iedere man die roept, ik wil wel een grote hebben zou ik tegen zeggen wees blij met uw kleinere penis.

  Geschreven door Sjaak op
 42. Probeer Viagra. Dan hoef je jezelf niet in te spannen tot een erectie en doet je lichaam na het innemen van de Viagra de rest vanzelf.

  Geschreven door Maurice op
 43. Mjan,
  4,5 cm is de omtrek van een frisdrank capsule…ben je niet verkeerd?

  Geschreven door Danku op
 44. Ik ben 20 jaar met met e KLEIN probleem
  De ergste is dat veel meisjes op me vallen en iets willen xd
  Kben al 3 jaar samen met mijn vriendin ze zegt dat ze dat niet erg vind maar elke keer dat we sex hebben heb ik zo een raar gevoel van dat ik niet genieg voor haar ben
  Veel vrouwen zeggen dat het daar nie aan ligt maar ik zelf denk dat het de ergste is dat een man kan overkomen ….
  Van jong word je uitgelachen …
  Je ego tegen over vrouwen word kleiner met met elke stap naar de bed .. voor ale gaste daarbuite met zelfde probleem ..
  Vind je een vrouw die niet te sexuel gericht is 😀 kan pijn doen als ze je bedriegt voor deze reden…

  Geschreven door Little star op
  • Ben wel nieuwsgierig geworden wat je bedoeld, volgens mij ben je de reden of probleem vergeten te beschrijven,
   Wat is het probleem?

   Geschreven door Miquel op
 45. Ben nu 34 en ben vaak geil maar de laatste jaren kom ik te snel( kan wel in 1-2 min tot 15 min sex) en kan ook niet lang penetreren moet het gevoel laten rusten dan weer doorgaan daarvoor was het gemakkelijk 45min tot uren en soms ook zonder slap te worden,
  Een zware tegenslag voor mij en de vrouw. Wordt ook zwaar onzeker van.

  Geschreven door Miquel op
  • Ik ben11en verlang naar sex

   Geschreven door Otok op
   • Nou dat vindt ik een beetje raar hoor , geniet van je jonge jaren , weet je wel wat dat inhoud sex , heb je het ooit al eens gedaan ? Als je mijn dochter was had ik je wel even goed in de gaten gehouden , weet je er wel van alles van wat voor een ziektes je op kan lopen , heeft je moeder je wel ingelicht dat je zwanger kan worden , en wat er tegen tedoen om voorbehoedmiddelen te gebruiken , meisje geniet eerst maar van je jeugd sex kan je nog heel je leven als de tijd er rijp voor is , geniet nog even van je vriendinnen als je 20 jaar bent ben je er nog vroeg bij , eerst volwassen worden meisje ,

    Geschreven door Lies op
 46. nou weet je ik heb er 1 van 17cm en ik ben 7 jaar single geweest en flink rond geneukt en ik weet het echt zeker dat de grootte er niet toe doet. Ik laat dames tollen en trillen van wellust door het hele spel en niet alleen door dat ding er in te drukken, ik heb nu een vriendin van 23 jaar jonger ik ben zelf 55 en ze vraagt me nog steeds ( net als veel eerdere dames) of ik van een andere planeet kom. Dus de grote van 14 of 18 of zelfs 22 cm schijt ik op. Het gaat er om wat je in bed meer doet dan klaarkomen en slapen. Wij hebben bijna elke dag sex en ook wel eens vaker op een dag maar dat wil niet zeggen dat we dan ook werkelijk neuken maar juist alles doen behalve dat. het is al eerder gezegd kwaliteit is meer dan kwantiteit.

  Geschreven door Johnny op
  • helemaal mee eens, ik ben 70 en ik geniet nog heel erg van sex, mijn vriendin is 15 jaar jonger en geniet er ook erg veel van. De kunst is om elkaar op te hitsen en de lust heel lang vast te houden. De lengte van de penis heeft hier niets mee te maken, wel veel variaties toe te passen en elkaar lijf te blijven ontdekken

   Geschreven door jan willem op
   • helemaal gelijk ik ben ook 70 maar alles werkt heel goed je weet wel wat ik bedoel,ik heb geen vriendin maar een vriend sex gaat het heel goed met mijn groot geval,21 cm.

    Geschreven door miro op
    • Ik ben 75 en heb een prostaat operatie achter de rug ( totale prostatis ).
     Ben een zeer klein beetje incontinent gebleven en kan geen stijve krijgen.
     Neuken kan ik niet en naakt met elkaar knuffelen is ook een probleem omdat ik urine verlies daarbij. Het is zwaar kloten zo om zo met elkaar te knuffelen.
     Het kan alleen nog in de douche vanwege urine verlies.
     Seks is onmogelijk. Triest want aan dat urineverlies kan iets aan gedaan worden.
     Bekkenbodemspieren oefeningen doe ik iedere dag vele malen al jaren maar de fysio zegt je hebt nu de maximale resultaat gelet leeftijd en lijf.

     Geschreven door Kareltje op
 47. ik ben zelf tevreden met mijn penis ong.21 cm.mijn virend het heerlijk om te penetren
  dus blijf doorgaan als een te kleine penis hebt.

  Geschreven door miro op
 48. vroeger was mijn penis 16cm .en nu 30jaar later nog maar met moeite 11cm .
  ben nu 54jaar .vraag mij af hoe dat kan .ik vindt het wel schattig kleiner .
  hoe zou dat komen ?

  Geschreven door bill op
 49. Mijn penis is zo 15 cm als mijn vriendin hem aan het aftrekken is , maar ik kom wel heel vlug klaar. Ik vind dat ik wel wat weinig sperma produceer, hoe of wat kan ik doen om dit te vermeerderen ?
  Graag antwoord !!!

  Geschreven door Geert op
 50. Niet te vaak aftrekken,gezond eten en voldoende drinken.

  Geschreven door Tandor op
 51. Met 11 cm kom je ook een heel eind. Het is maar net hoe je techniek is. Nog nooit klachten gehad :-).

  Geschreven door Stephan op
 52. Ben vorig jaar [mei] aan de prostaat geopereerd ben 72 jaar en de erectie wordt steeds minder heb met de specialist over gehad en kreeg er geen antwoordt op licht dit aan de leeftijd of de prostaat operatie ?

  Geschreven door frs op
  • Beiden zijn een mogelijke oorzaak, of een combinatie van beiden.

   Geschreven door Tandor op
 53. wat een “gelul” over lengte en diepte/wijdte/grootte.
  Opmerkelijke lengtes die ik in mijn praktijk dagelijks hoor, totdat ik zeg hoe men moet meten, dan gaat er gemiddeld 2-3cm af ?
  Degrote van de hamer zegt niets over het slaan van spijkers, beide moeten op elkaar afgestemd zijn. De ligging van genots plekken is ook bepalend.
  Al met al gaat het erom wat je samen beleeft, noem het de erotiek, dat is belangrijker dan de daad. Op veel manieren kun je samen ervaren wat je fijn vindt, focus daarop en bespreek dat zonodig met wat humor.

  Geschreven door uitdepraktijk op
 54. Wat maakt het uit of je een kleine grote dunnen dikke kromme rechte besneden onbesneden penis hebt, zolang je er mee kan plassen en een erectie kan krijgen en kan klaarkomen is het allemaal toch geen probleem?
  Ik ben tevreden over mijn penis gemeten is hij 16×3,5cm stijf onbesneden heeft een kromming naar boven en ik kan er mee plassen en klaarkomen ik ben tevreden over mijn penis.

  Geschreven door Paul op
 55. Mijn penis blijft niet lang in stijve toestand staan , zou graag wat langere tijd een stijve hebben en ook na klaarkomen is hij heel vlug weer slap.
  Kun je me daarmee helpen , pillen of zalf of zo.

  Geschreven door Geert op
 56. Met erecties heb ik geen probleem. 4xper dag seks of meer is geen uitzondering. Heb al gans mijn leven een hoog libido. Waar ik me echter zorgen over maak is dat ik soms geen of weinig sperma produceer terwijl ik dat vroeger nooit had .Raad ??

  Geschreven door Geert op
 57. Waarom zegt iedereen sex? Sex is Engels, in het Nederlands is het seks.

  Geschreven door Mijn bijnaam of alias op
 58. Mijn man heeft een kleinere penis dan ik steeds gewoon was. En toch heb ik er meer plezier aan omdat bij bepaalde posities hij dingen raakt . Het is dus niet de grote die belangrijk is maar hetgeen wat je ermee doet.

  Geschreven door Een happy vrouw op
  • Dingen? Wat bedoel je daarmee de clitoris of andere plekken in jou vagina?

   Geschreven door Ot4u op
 59. Ik had in mijn jongere jaren ook een penis van 18 cm in stijve stand maar nu ik al ver boven de vijftig ben en veel catheters heb toegediend gekregen is hij kleiner geworden +/-15 cm, maar hij is wel dikker geworden. Is dit normaal?

  Geschreven door Ot4U2 op
  • Hij wordt kleiner naarmate je ouder wordt….

   Geschreven door Tandor op
 60. Ii

  Geschreven door R op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief