mijn vriend wil altijd zijn gelijk en praat niet

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    eerder gister was er iets gebeurt waardoor mijn vriend en ik ruzie kregen (niets ernstigs als in vreemd gaan), wij hebben nu al 2 dagen niet met elkaar gepraat omdat ik altijd degene ben die als eerst begint en ik dat nu een keer niet deed. we hebben wat er gebeurt is nog niet uit gepraat omdat hij liever discussies vermijd dan het probleem direct oplossen. de manier waarop hij het aanpakte heeft het alleen maar erger gemaakt en het feit dat hij nu voor 2 dagen al niks zegt al helemaal. hij vind dat hij niet de schuld heeft en dat hij gelijk heeft. dat is het grootste probleem, een paar mensen waren er die avond bij en allemaal vinden zij dat mijn vriend de schuldige is van het probleem. hoe kan ik tot hem door dringen dat hij het heeft gedaan en dat ik er heel erg mee zit dat hij geen contact opzoekt en niet laat zien dat hij om mij geeft of emotie toont. is het ook verstandig als ik contact zoek of is het beter als ik nog even wacht.

    ik hoop dat iemand mij kan helpen

     

    Reageer
    #2

    Tja, mannen.......

    Ik herken het wel hoor,mijn ex was ook zo. Wat je het beste kunt doen, kun je alleen zelf beslissen.

    Hoe goed is jullie relatie en hoe zie je jullie toekomst samen? Als dit is hoe jou vriend in elkaar zit,om het zo maar te zeggen, vrees ik dat hij toch altijd een beetje zo zal blijven. Als je echt voor je relatie wilt gaan, denk ik dat jij degene zal moeten zijn die het gesprek aan gaat. En dan niet over het onderwerp waar jullie ruzie over hadden,maar over hoe jullie de afgelopen dagen met elkaar om gegaan zijn. En wat dat met jou doet. Probeer er open en vooral rustig over te praten. Benoem de dingen waar jij je naar over voelt. Vraag hem hoe hij jullie toekomst ziet. Dat is misschien confronterend, maar geeft je wel meer duidelijkheid over waar je aan toe bent. En of het voor jou de moeite waard is in deze relatie te blijven investeren.

    Succes, groetjes Suzan

    Reageer
Reageer op: mijn vriend wil altijd zijn gelijk en praat niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief