Pil en menstruatie

Online ZorgZus
 • #1

  Hey!

  Ik neem al een jaar de pil zonder te vergetn of overgeven/andere. Wel veel complicaties. Vorige maand heb ik een hele maand menstruatie gehad(soms rood, soms echt donker en stukken. Na het inlassen van een stopweek in januari heb ik OOK nog mijn 'normale menstruatie' gehad drie dagen na de laatste pilinname. Wat normaal is. Ben bij gynaecoloog gegaan en zij heeft inwendige observatie gedaan: niets op aan te merken. Maar ik begin binnen 7dagen met een gloednieuwe pil.

  Ik heb deze zaterdag mijn laatste pil ingenomen en zou normaal morgen of ten laatste woensdag mijn regels moeten hebben. Alleen krijg ik opeens stress dat ik ze niet zou hebben? Ik heb geen buikpijn zoaks normaal en voel mij wat ziekjes, maar meer naar het verkouden toe. Ik heb seks met mijn vaste vriend, afwisselend met/zonder condoom.

  Iemand raad?

  Reageer
  #2

  Gewoon even rustig afwachten

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Hey! Sorry Tandor, ik kom zoooo lastig over..

  Hoofdpijn en wat buik(typische regels)klachten, maar nog geen bloed. Wel rond de middag wat rozig slijm?

  Is dat erg als ik ze een dag later (of twee) heb dan normaal? Ik heb ze tot nu toe altijd 3 dagen na stopzetting van pil gehad 🙁

  Reageer
  #4

  Gewoon even rustig afwachten

  Reageer
  #5

  Hier ben ik weer!

  Nog steeds niets, soms wel zo een rozig-bruin slijmpje.. Ik had vandaag ook koorts, hevige hoofdpijn en een verstopte neus en last van stress door school. Ik ben dus nu eigenlijk al een dag te laat met mijn menstruatie...

  Pil neem ik zorgvuldig elke dag op hetzelfde tijdstip, ongeacht de situatie waar ik mij in bevindt en seks heb ik zoals al gezegd met/zonder condoom met nog steeds dezelfde vriend. Zwanger kan ik toch niet zijn?

  Ook ben ik mid februari naar de gynaecoloog gegaan die een inwendig onderzoek heeft gedaan (omdat ik een rare januari had op vlak van regels) en zij zei dat alles in orde was 🙁

  Vrouw zijn (allez, 19 jarige) is niet zo fijn! :p

  Reageer
  #6

  Wacht nou eens gewoon rustig af.....

  Reageer
  #7

  Laatste keer Tandor, very sorry... 🙁

  Kan het door mijn verkoudheid zijn dat mijn menstruatie uitgesteld is? (Zoals ik al zei: goede pilgebruik en meestal condoom/som zonder) en eerste keer dathet zo uitblijft..

  Reageer
  #8

  Een verkoudheid zou daar geen invloed op moeten hebben. Ik denk dat het vooral stress is

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb deze ochtend een test gedaan (geen idee of dat acuraat is), maar dat blijkt negatief.Uiteindelijk kon/kan dat ook niet, mits echt de goede inname van mijn pil (altijd rond 21u). Stress kan inderdaad wel een dikke factor zijn 🙁

  Begin ik sws mijn nieuwe pilstrip deze zondag ook al is er geen bloeding geweest? En kan ik opeens bloed beginnen krijgen tijdens de inname van mijn pil?

  Reageer
  #10

  Dankje voor je reactie, Cato. Maar ik koppel gewoon snel het feit van “geen bloed” met = zwanger. Terwijl ik het extra safe doe, safer kan gewoon niet :p Dit is ook de eerste keer dat ik niets heb in mijn stopweek..

  Reageer
  #11

  Je moet gewoon weer op tijd beginnen. En ja, het kan zijn dat je een doorbraakbloeding krijgt.

  Reageer
  #12

  Dag Tandor!

  Ik heb nog een week te gaan (3e week van pilstrip) en zou dan 3 dagen later normaal mijn menstruatie moeten hebben...

  Ik heb ook weer deze maand GEEN enkel pil vergeten en seks afwisselend condoom/zonder

  Nu, ik zit er nog steeds mee in dat ik mijn regels niet gehad heb vorige maand. + geen doorbraakbloedingen of iets tot nu toe. Voel mij wel wat misselijk, maar heb dat wel al vaker voor als ik de pil neem.

  Ik durf geen test meer te doen (had er maar 1 gedaan op 1 maart en da bleek negatief, dat was toen ik 4 dagen overtijd was, is dat wel accuraat?)

  Ik ben nu wel weer in stress en vraag modus en ben bang dat er toch ites zou misgelopen zijn, terwijl ik in principe heel correct de pil inneem.

  Reageer
  #13

  Gewoon even de stopweek afwachten.

  Reageer
  #14

  was mijn zwangerschapstest (4 dagen overtijd) eigenlijk wel accuraat? Of had ik beter moeten wachten en later geprobeerd?

  En wat is eigenlijk de kans dat je zwanger geraakt als je de pil zeer nauwkeurig gebruikt, en het maar af en toe met condoom doet?

   

  Reageer
  #15

  testen kun je pas 2 weken na de seks

  Reageer
Reageer op: Pil en menstruatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief