Ik kan niet meer niezen

 • #1

  Zoals de titel al aangeeft, kan ik om een of andere reden niet meer niezen. Je kan soms hebben dat een nies weg gaat voor het eindigt, maar ik heb dit probleem nu al een paar weken. Het komt soms zelfs tot het punt waar ik de grote adem neem, en dan stopt het ineens, telkens weer. De reden waarom ik denk dat dit psychologisch is, is omdat ik nogal zelfbewust word van sommige dingen, waarvan ik die dingens ineens minder gemakkelijk kan doen. Zo is het altijd al geweest voor het plassen, maar nu is het ook voor het niezen.

  Het plassen komt uiteindelijk toch wel, het duurt gewoon wel even, gewoon puur door een soort angst die ik voel. Voor het niezen is dit toch wel onrustwekkend, omdat een essentiële reactie van mijn lichaam nooit tot een einde kan worden gebracht en dus waarschijnlijk na een lange tijd gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Ik heb zelfs dingen geprobeerd die mij op commando laten niezen, een blad wc-papier oprollen tot een heel dun stokje en dan in mijn neus steken, of aan peper ruiken, niks helpt.

  Ik vind hier nergens iets over op het internet, het lijkt alsof ik wel de enige in de wereld ben die dit probleem heeft, dus ik ben bang dat de dokter mij ook niet veel kan helpen. Als ik dit probleem tegen een kennis zeg, hebben ze er nooit van gehoord. Wat is er mis met mij? En waarom kan ik geen enkele nies meer tot einde brengen? En ook, tot hoe ver kunnen gezondsheidsproblemen optreden door niet meer te niezen? Ik heb zoveel vragen, maar niemand kan mij hier antwoorden op geven.

  Ik hoor het graag!

  Reageer
Reageer op: Ik kan niet meer niezen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief