Niet kunnen niezen?

 • #1

  Hallo,

  Ik vroeg me af of het kan dat iemand niet uit zichzelf niest.
  Ik kan me herinneren dat ik vroeger wel moest niezen, maar de laatste keer dat ik me kan herinneren, is al jaren geleden.
  Ik weet niet precies wanneer het begonnen is, maar ik heb altijd zo last vanirritante stukjes in mijn neus en die wil ik er altijd uit halen.
  Vroeger had ik dat niet.
  Maar tegenwoordig kan ik dat absoluut niet meer verdragen.
  En dus, ik schaam me heel erg om dit te zeggen, peuter ik altijd alles uit mijn neus, want ik kan het gevoel dat er iets in zit, niet verdragen.
  Maar ik vroeg me af of het daardoor komt dat ik niet meer nies.
  Ergens moet ik toch iets hartstikke fout doen, aangezien ik wel vaker mensen in hun neus zie peuteren, zoals bijvoorbeeld mijn vader en een vriend van me, en zij kunnen wel gewoon uit zichzelf niezen.
  Waarom lukt het mij dan niet meer?
  Heeft iemand misschien een tip voor me, want ik voel me echt hartstikke abnormaal.
  En met een dokter gaan praten, durf ik niet, vanwege wat ik eerder al zei.
  Alvast bedankt voor eventuele tips.

  Reageer
  #2

  En als je een sterk prikkelende stof zoals peper opsnuift, lukt het dan ook niet?

  Dat zou kunnen wijzen op een defecte niesreflex, en dat vind ik eerlijk gezegd wel iets dat eens door een dokter onderzocht zou kunnen worden.

  Reageer
  #3

  Nee.
  Als ik peper snuif, begint mijn neus wel te lopen en mijn ogen te tranen, maar ik moet niet niezen.
  Het lukt alleen soms als ik met iets in mijn neus kriebel.
  Dan moet ik soms wel niezen.
  Maar niet altijd.

  Reageer
  #4

  Ik heb het zelfde ook al begon het pas gisteren, ik kan niet meer niezen (ik kan de ha ha doen maar geen tsu) wat ik daar mee bedoel is, er komt niks uit in plaats daar van begint mijn linker oog zwaar te tranen voor een seconden of 2 (gebeurt ook als ik iets hards door kauw zoals chips)

  Reageer
  #5

  Heb hetzelfde, je krijgt alle symptomen zoals traanogen en kriebel in je neus en nadat je diep inademt en de 'choo' komt dan komt die niet en trekt het weg.

  rot google zegt dat dit met je longen of hersenen te maken heeft.

  Reageer
  #6

  ik moet wel zeggen dat ik vroeger extreem veel/vaak neusspray heb gebruikt waardoor mijn slijmvliezen zijn beschadigd en ik dus heel vaak moet niezen en regelmatig erge verkoudheidsklachten heb (ben dan niet daad werkelijk verkouden maar dat komt dus door kapot slijmvlies in de neus).

  Maar sinds een paar dagen geleden kan ik dus niet meer niezen, hoe kan dit? Er is niks in mijn leven veranderd behalve dat ik een luchtbevochtiger heb gekocht een half jaar geleden.

  Reageer
  #7

  Ik heb dit dus ook sinds kort.

  Iedereen lacht mij erom uit, maar ik denk dat het door de coronavaccinatie komt.

  Na de 1e en 2e vaccinatie (in juni en juli 2021) viel me ineens op dat ik niet meer kon niezen, ik kreeg steeds wel de prikkel in mijn neus, maar naar kijken in het licht en dergelijke kwam het steeds niet, heb toen alles geprobeerd. Was erg vervelend want ik heb die periode altijd erg last van hooikoorts.

  Gelukkig kwam dit langzaam terug en nieste ik op een gegeven moment weer volop. Helaas heb ik het nu weer nadat ik mijn boosterprik heb gehad.. ben alle keren met Pfizer gevaccineerd.. hebben meer mensen dit?

  Reageer
Reageer op: Niet kunnen niezen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief