Vermoeden op psychotische klachten

  • #1

    Hallo,

    Ik zou graag een verhaal willen doen en om advies willen vragen.

    Ik heb 5 jaar lang onwijs veel geblowd en veel verschillende drugs gedaan. Allemaal recreatief en heb hierbij nooit (serieuze) problemen gehad. Ik besloot deze zomer te stoppen met roken, blowen en (frequent) drugsgebruik. Ik ben kort hierop vertrokken naar het buitenland voor een tijdje. Na ongeveer 3-4 maanden besloot ik weer zo nu en dan een blowtje te roken. Ik probeerde ook weer wat drugs uit. Dit ging voor de een of andere reden niet zo goed. Ik heb toen een soort paniekaanval gehad en heb me vrij naar gevoeld. De dagen hierop voelde ik mij ook gek. Hele lichte hallucinaties af en toe en vervreemd droomachtig gevoel. Dit ging na 3 weken compleet over. Redelijk kort hierop besloot ik weer te blowen. Hierbij voelde ik mij heel raar en had ik het gevoel dat ik in een psychose zou belanden. Droomachtige sensatie en moeilijk te controleren gedachten. Ik kreeg een vage fysieke rush door mijn achterhoofd heen en had het gevoel totaal weg te vallen terwijl mijn zicht vaag werd maar dit gebeurde uiteindelijk niet.

    Dit was 2 weken geleden en ik voelde mij periodiek weer prima en af en toe wat vaag. Ik heb na de ervaring ook niet meer geblowd. 3 dagen geleden voelde ik me extra vaag bij wakker worden en ik hallucineerde ook een beetje. Door de dag werd het beter aangezien ik mijzelf forceerde me normaal te voelen voor de rondleidingen die ik moest geven op werk. Die avond werd ik ziek (misselijk) en hallucineerde ik (tamelijk licht) ook bij het slapen gaan. Dit was verontrustend. De volgende dag forceerde ik mezelf naar werk te gaan. Op werk voelde ik me heel raar en nogsteeds misselijk. Ik kreeg (dit keer dus nuchter) weer een soort rush door mijn achterhoofd met het gevoel van compleet wegvallen en heel vaag voelen. Dit wekte angst op en voornamelijk steeds paranoia over het krijgen van een psychose. Ik viel niet weg en voelde me na een paar seconden weer iets normaler. Het vage droom gevoel bleef wel aanhouden en ik zit hier nog steeds in. Gedachten zijn heel prominent en nemen over. Concentratie is hierdoor zeer slecht. Vergeet extra vaak dingen te doen. Diep nadenken gaat ook moeilijker. Bijv. dingen zoals rekenen gaan trager. Ik zou zeggen dat het iets beter is geworden sinds eergisteren maar ik werd vannacht ook wakker en hallucineerde heel eventjes best heftig. Dit ging wel snel weg en na een half uurtje wakker liggen met licht aan ben ik weer gaan slapen. Nu is het de volgende ochtend en ik weet niet wat te doen. Het zou ook iets van depersonalisatie of derealisatie kunnen zijn. Wat ik minder erg zou vinden, maar ik heb in deze periode niet bepaald stress en ik slaap altijd wel goed. Soms een beetje aan de korte kant als ik werk (6 uur) maar meestal wel prima. Ook tijdens deze vage periode slaap ik veel (+/- 10 uur). Extreem lichte hallucinaties blijven overigens wel constant aanhouden in deze vage periode.

    Ik zou in Nederland allang een afspraak hebben gemaakt met de psycholoog/huisarts maar de kosten hiervoor in het buitenland kunnen heel sterk oplopen. Ik ben student en heb het geld hier niet echt voor dus ik zou graag advies hebben bij deze situatie.

    Excuses voor het lange verhaal. Ik hoop dat iemand raad weet.

    Groeten.

    Reageer
    #2

    Het lijkt er toch op dat je een psychisch probleem hebt ontwikkeld. Daar zou je dan toch naar een arts moeten gaan

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw reactie. Dit wordt gewaardeerd.

    Zo ver was ik zelf ook gekomen. Ik ben vanzelfsprekend weer vergeten iets toe te voegen. Ik zal over een aantal weken alweer terug keren naar Nederland. Mijn vraag is eigenlijk of het handig is om te wachten tot ik terug ben. Of dat ik direct actie moet ondernemen.

    Als ik in gesprek ga met mensen dan gaat dat tamelijk vlot. Anderen hebben hierbij ook niet door hoe ik mij voel. Het is als ik op mezelf ben dat de gedachten heel erg op de voorgrond gaan hangen. En ik me extra raar voel.

    Reageer
    #4

    Je moet zelf bepalen of je ermee kunt wachten. Het zou in principe beter zijn om een eventuele behandeling in Nederland te starten.

    Reageer
    #5

    Drugs zorgen voor ontregelingen in je lichaam. Een orthomoleculair therapeut zou je kunnen adviseren. CBD is de tegenhanger van THC en kan helpen wat te ontspannen. Drugs zorgen vaak ook voor verlies aan voedingsstoffen, zoals magnesium. Goed voor je lichaam zorgen dus.

    Reageer
    #6

    @John:

    Daar heeft u zeker gelijk in. Dit waren ook mij gedachten. Ik vraag me alleen af of het niet verder zal escaleren zonder behandeling. Maar daar zal ik inderdaad alleen zelf antwoord op hebben waarschijnlijk.

    Bedankt voor uw tijd.

    @Catootje:

    Bedankt voor je reactie. Ik ben zelf iemand van wetenschap dus ik geloof niet snel in alternatieve geneeswijzen. Je antwoord wordt alsnog gewaardeerd. Ik denk dat je zeker gelijk hebt in dat ik goed moet eten. Daar probeer ik altijd al wel op te letten. Ik zal inderdaad kijken of ik wel genoeg Magnesium binnen krijg met mijn dieet.

    Reageer
Reageer op: Vermoeden op psychotische klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief