GEEN liefde!

 • #1

  NOTE: Dit onderwerp heb ik al eens eerder aangekaart, zonder enig succes. Ik heb echt serieus hulp nodig:
  Hallo, mijn schuilnaam is Anoniem, ik ben 21 jaar oud en sinds mijn 14de (Of 15de) ben ik achter iets verschrikkelijks gekomen: Ik voel GEEN liefde (Of emoties)! Dat betekend dat ik bijvoorbeeld NIET van mijn moeder kan houden of de dood van een geliefd persoon mij iets kan schelen!
  De reden waarom ik er pas heel laat achter kwam, is omdat ik klassiek autistisch ben en daardoor kon ik niet goed mijn emoties in zien. Mijn liefdesprobleem heeft NIKS met mijn autisme te maken, want voor zover ik weet zijn alle andere autisten WEL in staat om liefde aan te voelen!
  Ik kan maar NIET ia het internet mensen vinden met soortgelijke problemen of symptomen, dus ik weet ook totaal NIET hoe mijn liefdesprobleem heet! Kan iemand mij alstublieft helpen?

  Reageer
  #2

  Dat is dan toch een probleem dat je met een psycholoog moet bespreken

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Mensen met autisme zijn niet allen hetzelfde, maar emoties uiten of begrijpen is vaak moeilijk. Daarnaast is een gebied in de hersenen kleiner dat voor emoties van belang is.

  Het is (dus) best mogelijk dat gevoelens van liefde of gemis wel mogelijk zijn, maar niet goed toegankelijk. Of dat je nu bindingen hebt, die wat oppervlakkig en weinig bevredigend zijn (en je dus niets doen).

  Denk goed na wat JIJ in een liefdesrelatie wenst (los van een gevoel van liefde). Wat vind je interessant, leuk, uitdagend, spannend om mee te maken?

  Geef het tijd en bedenk dat als je helemaal niets zou voelen, je je hier geen zorgen over zou maken. Ergens is er dan wel een behoefte en dat geeft aangrijpingspunten, zelfs als het niet vanzelf gaat.

  Reageer
Reageer op: GEEN liefde!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief