Langdurig treiteren

  • #1

    Ik zou graag advies willen in het volgende.
    Ik heb diverse paardjes staan, aan de rand van natuurgebied, om mij heen zijn meerdere weilanden waar men paarden, koeien en schapen houdt.
    2 jaar geleden (rond oktober) werd ik ineens doelwit van diverse pesterijen welke steeds verder gingen tot het vernielen van mijn eigendommen.
    Schriklint werd doorgeknipt of poortgrepen werden van de haken afgehaald waardoor mijn stroom niet meer doorliep en menig keer één van mijn paardjes los liep buiten het terrein.
    Omdat er een toeristische accommodatie in de buurt ligt, dacht ik dat het misschien kinderen waren geweest die kattenkwaad uithaalden.

    Ik had inmiddels camera's aangeschaft en één van de paardenmensen, welke vanaf zijn huis uitkijkt op mijn weide en altijd wel even een praatje kwam maken en aangaf de boel wel in de gaten te houden, vroeg mij of de camera's op WiFi werkten en of ik het dan ook rechtstreeks thuis kon zien op een beeldscherm.
    Ik vertelde hem dat die mogelijkheid er wel op zat, maar ik nog even moest uitvogelen hoe ik dat moest installeren.

    Steeds vaker dook deze man ineens op en had ik soms niet eens in de gaten dat hij er stond, maar ook als het donker was liep hij meerdere keren met een lamp in zijn wei of langs mijn wei waarbij hij op mij scheen als ik bezig was met voeren.
    In eerste instantie dacht ik dat hij dat deed om de boel in de gaten te houden zoals hij zelf aangeboden had, maar het constant op mij schijnen met de lamp vond ik niet echt gepast.
    Deze man begon steeds dwingender advies te geven over hoe ik dingen aan moest pakken, maar ook met de verzorging van de paardjes zelf.

    Ik ben iemand van weinig woorden, maar wel altijd vriendelijk, als mensen ongevraagd advies geven dan luister ik het aan, maar bepaal zelf of het voor mij nuttig is of niet om daadwerkelijk te gaan toepassen.

    Hierna stuurde hij mij ineens een keer foto's van spullen op mijn wei tot aan de ingang van mijn stal en werd ik ineens door deze man opgebeld, hij was mijn land ingelopen en constateerde dat er geen stroom op het hekwerk stond, waarop ik hem (enigszins verbaast) heb gezegd dat als hij de poort open heeft gedaan de stroom inderdaad onderbroken is.
    Hierna vertelde hij mij doodleuk dat hij de min (-) van mijn stroomapparaat op de plus (+) zette en hij constateerde dat hij 'nu wel een prikkeling voelde'.
    Ik heb hem (enigszins geïrriteerd) gezegd dat hij dat niet moet doen omdat het apparaat dan kortsluiting maakt.
    Ik merkte al snel dat hij niet van plan was de boel te laten zitten hoe het oorspronkelijk aangesloten was, dus heb ik het gesprek afgekapt om er zo snel mogelijk heen te rijden om de schade te kunnen beperken.
    Hierna kreeg ik nog een bericht met een dwingend advies over de verzorging van mijn paardjes en de mededeling dat hij wilde dat ik verdween met mijn teringzooi, waarna ik er eigenlijk wel klaar mee was.
    Hierna heb ik overal bordjes 'verboden toegang' opgehangen, ik had al bordjes 'camerabewaking' maar die waren al eerder van het hek verdwenen.

    Hierna is zijn vrouw nog een keer langsgelopen en vertelde mij dat haar man in een erge depressie had gezeten met zelfmoordneigingen en niet lekker in zijn vel zat, waar ik best van schrok en wat meer begrip kreeg voor zijn situatie, maar zijn gedrag niet goedkeurde maar ik toch maar besloot de boel te laten rusten.

    De dagen erna werd ik diverse keren gebeld door een afgeschermd nummer welke ik genegeerd heb, een week later werd ik gebeld door een mobiel nummer door een man die zei van de dierenbescherming te zijn met klachten over één van mijn paardjes.
    Wat mij opviel was dat deze man dezelfde woorden gebruikte als de woorden van de 'dwingende adviezen man'.
    Hierdoor werd ik wantrouwig en heb de man vragen gesteld over welk paardje het nu precies ging en daarbij viel hij door de mand, omdat hij een heel ander paardje omschreef dan het paardje waar de 'dwingende adviezen man' altijd advies op gaf.
    Ik heb het gesprek afgekapt door te zeggen dat ik weet wie achter het telefoontje zit en gezegd dat ik er heen ging, in de hoop dat als het echt dierenbescherming was ik die man nog zou treffen.
    Er was niemand en ik heb nooit meer wat gehoord of gezien van deze man.

    Hierna gingen de treiterijen nog even door, o.a. werd er een stuk van 20cm bedrading van de verlichting van mijn trailer afgesneden, waardoor ik nieuwe bedrading moest trekken.
    Telkens verplaatste ik de camera's gericht op plekken waar er weer iets kapot was gemaakt, maar meer dan een schim in het donker kon ik niet ontdekken en nieuwe schade bleek steeds buiten het bereik van de camera's of juist achter een camera.
    Een aantal keer één van de camera's die ineens uit stond, dit was altijd de camera het dichtst bij de poort, alles teveel om hier nu op te schrijven, dit ging door tot en met februari en toen was het ineens stil.

    Deze stilte mocht 1,5 jaar duren, de blaadjes vallen van de bomen en het getreiter is weer begonnen.
    Heel toevallig weer rond oktober, net zoals toen, maar met het verschil dat ik het contact al die tijd beperkte met alleen een 'goeiedag' om de eer aan mezelf te houden.
    Dit keer werd er ook achter mij aan geracet toen ik weg reed, het was al donker, het begin van de weg zat er niemand achter mij, ik sloeg af naar een lange weg waar eigenlijk geen zijwegen aan zitten en ineens duiken er koplampen op vlak achter mij. De koplampen priemden diverse keren in mijn kofferbak, zo dicht zat de auto op mij.
    Dit ging door tot een vluchtheuveltje in de weg, waarna ik aan de rand van de weg ging rijden en niet meer optrok waardoor de auto langs mij heen scheurde.
    Snel heb ik het kenteken opgenomen en ben rustig verder gereden de lange weg af, goed kijkend of diezelfde auto niet ergens in een zijpad met gedoofde koplampen stond te wachten, ik had mijn vermoedens wie het was, wat een paar dagen later ook bleek toen ik de auto van de 'dwingende adviezen man' zag staan en naar het kenteken keek.

    Meerdere mensen drongen er op dat moment op aan dat ik nu echt stappen moest ondernemen, men vond het eng worden en de gedragingen buiten proportioneel.

    Gisterochtend kreeg ik ineens een bericht van de 'dwingende adviezen man' dat één van mijn paardjes bij hem op stal stond, ik heb normaal gereageerd dat ik eraan kwam en kreeg een normaal bericht terug dat hij nog weg moest, waarop ik een bedankje heb gestuurd.
    Mijn eerste gedachte was dat de stroom uitgevallen was en verwachtte een chaos van stroomdraadjes aan te treffen in het land.
    Alles stond nog overeind, behalve helemaal achteraan waar ik zag dat er een paal afgeknapt was naar de binnenkant toe met de stroomdraadjes er nog aan.
    Stroom tikte ook gewoon door.

    Ik heb de paal even snel gestut met in gedachten dat ik zo snel mogelijk mijn paardje wilde ophalen en heb de kruiwagen klaar gezet om daarna netjes de mest op te ruimen zodat ik dat op een nette manier had afgewikkeld en ik geen handvat gaf voor frustraties.

    Heel vervelend als een paardje 'uitbreekt' maar fijn dat de 'dwingende adviezen man' het diertje opving, dus vind ik het niet meer dan normaal om de boel netjes achter te laten.
    (Meerdere malen braken de paardjes van een andere eigenaar uit naar mij op het terrein en deze eigenaar liet mij telkens zitten met de schade en de rommel, dus ik weet hoe ondankbaar dat overkomt.)

    Toen ik dit bekend maakte bij andere paardenmensen kreeg ik de mededeling dat het wel erg vreemd was dat er een paal afgeknapt was en ook nog eens heel toevallig naar de binnenkant toe, terwijl zij hadden verwacht naar de buitenkant als het paardje 'uitgebroken' was.

    Allemaal erg vreemd inderdaad als ik er over nadenk, maar ik was er niet bij en kan dus niet zeggen hoe het gebeurd is, dus ik ben de paal gaan vervangen en de paardjes gaan verzorgen.
    Toen kreeg ik van de mensen die ik ingelicht had printscreens van het profiel van de 'dwingende adviezen man' met daarop het verhaal dat hij mijn paardje was wezen vangen, dat hij mij niet kon bereiken omdat ik hem geblokkeerd zou hebben en oproepen aan anderen om mij te berichten, hierna de nodige ophitsing van mensen die blijkbaar een oordeel moeten geven over het zogenaamde geblokkeerd zijn.
    Gewoon een leugen, anders had hij mij niet kunnen berichten. Misschien wel een vraag om aandacht werd mij gezegd.

    Toen ik weer thuis was heb ik het profiel opgezocht en zag daar meerdere reacties staan van mensen, iemand die zegt dat het paardje dan maar geslacht moet worden als de eigenaar niet komt opdagen (???) etc etc, waarop de 'dwingende adviezen man' reageert dat hij het paardje de volgende keer direct verkoopt (???)
    En de mededeling dat ik niet eens even schoon kom maken (???) met later nog meer zwart makerij.

    Het is mij nu meer dan duidelijk dat deze man 2 gezichten heeft, maar dat hij een andere voorstelling van zaken geeft met blijkbaar het doel mij in een kwaad daglicht te zetten en zo over mijn paardjes spreekt is voor mij de spreekwoordelijke druppel.

    Al eerder werd ik door iemand uit de gezondheidszorg gewaarschuwd dat deze man gevaarlijk kan worden als hij een terugval zou krijgen en ik op mijn hoede moest zijn.

    Ik wil dat dit stopt, ik heb geen zin om weer een half jaar het doelwit van treiterijen te worden, ik wil niemand valselijk beschuldigen maar dit alles is té toevallig, waar iedereen mij al voor waarschuwde, terwijl ik mij niet kon voorstellen dat iemand die altijd een praatje kwam maken en zelf aanbood de boel in de gaten te houden tot zoiets in staat zou zijn.

    Maar zoals ik lees op diverse psychologie-sites zijn er mensen met 2 gezichten die extreme dingen kunnen doen terwijl ze altijd heel behulpzaam en aardig overkomen.
    Zelfs dingen in scène zetten om aandacht te krijgen.
    Als ik er over nadenk dan ziet die man precies wanneer ik er ben en wanneer niet, vroeg hij hoe de camera's werkten en heeft zich ongevraagd toegang verschaft waarbij hij mijn stroomapparaat deed koken, dan ook zijn opmerking dat hij wilde dat ik zou verdwijnen.
    En ik maar water bij de wijn doen omdat hij slecht in zijn vel zou zitten.

    Ik heb datums bijgehouden van de treiterijen die 2 jaar terug plaatsvonden en foto's van de schade, de treiterijen die nu gebeuren heb ik ook genoteerd.

    De één zegt dat de politie er niets tot weinig aan kan doen, een ander zegt dat ik het moet proberen, weer een ander zegt mij de ggz te bellen om melding te maken omdat hij hoogstwaarschijnlijk daar wel bekend is vanwege die periodes van depressie etc en ze dan kunnen ingrijpen als ze een terugval vermoeden.

    Ik begrijp heel goed dat ik iets moet doen, maar als deze man gevaarlijk kan worden, vraag ik mij af of de situatie dan niet alleen maar erger wordt.

    Ik hoop op een reactie.

    Reageer
    #2

    De GGZ bellen heeft totaal geen zin. Die mogen met niemand over patiënten praten. Je moet gewoon met alles wat je hebt naar de politie gaan.

    Reageer
    #3

    Dank voor de reactie Tandor.

    Ik zit er inderdaad aan te denken, maar het laatste wat ik wil is dat dit van kwaad tot erger gaat.

    Ik zou ook niet weten op welke gronden ik hiermee hulp kan krijgen van de politie, de dader is mij elke keer te slim af, het gebeurd s'nachts of overdag als ik er niet ben.

    Reageer
    #4

    Je hebt aanwijzingen genoeg, en wat de politie ermee kan of niet mee kan hoor je dan wel van de politie.

    Reageer
    #5

    Dank Tandor, dan ga ik in ieder geval de politie benaderen met mijn hulpvraag.

    Reageer
Reageer op: Langdurig treiteren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief