Partner die bewust liegt, steelt, bedriegt, schulden creeert

  • #1

    hallo

     

    Sinds 20jaar! weet ik dat mijn man liegt, sjoemelt met geld, allerhande dingen achter mijn rug doet (met uitzondering van effectief vreemdgaan maar NIET uit keuze, gewoon bij gebrek aan aanbod!!), weigert die dingen aan te pakken die hij WEL kan oplossen, zich totaal niets aantrekt van wat dit gedrag met anderen doet en bij 'ontdekking' zijn leugen met een nieuwe leugen probeert te verdoezelen. Als dat uiteindelijk niet lukt, draait hij ELKE KEER OPNIEUW het gesprek zodanig dat IK de oorzaak ben!

    vb: Hij betaalt een rekening niet. Krijgt een herinnering, betaalt nog niet, herinnering 2, nog geen reactie, incassobureau, GEEN reactie, deurwaarder komt inboedel opschrijven wat ik dan UITERAARD WEL ontdek (alle andere zaken kan hij 95% van de tijd EFFECTIEF voor mij verbergen omdat ik minder mobiel ben) en WEER GEEN REACTIE ook al GEEF ik hem het geld en gaat hij zogezegd ter plaatse betalen. Pas als het gele papier met aankondiging van de verkoop van onze spullen IN de brievenbus ligt, krijg je reactie: gejammer, geklaag en dat hij dit niet verwacht had en niet zo bedoelde en... PANIEK! Of ... zo 'lijkt' het toch. DAN gaat hij WEL EFFECTIEF betalen! Ondertussen is een rekening van bijvoorbeeld 10€ al uitgegroeid tot zeker 500€ (als we al geluk hebben tenminste)! Wij zijn verre van rijk en hebben net genoeg om rond te komen maar we kunnen WEL ALLE rekeningen BETALEN mocht dit op tijd gebeuren.

    Ik hoor jullie vragen: waarom doe je het dan niet zelf??? Inderdaad een terechte vraag. Alleen... je moet de rekening wel EERST EFFECTIEF IN HANDEN KRIJGEN!!! En daar zit nu net het probleem! Mijn beperkte mobiliteit maakt dat hij altijd de post uit de brievenbus haalt en hoe raar het ook klinkt; maar ergens tussen die brievenbus en MIJN hand, 'verdwijnt' de post. Ik ZIE mijn man wel maar toch lukt het hem 95% van de tijd om alles wat hij wil doen verdwijnen ook echt te doen verdwijnen!!!

    ik ga eraan kapot, leef op medicatie en een minimum aan eten omdat dit nu eenmaal moet, verlies kilo's (niet alleen door de geldzorgen maar ook door een boel andere problemen die mijn man zou kunnen oplossen of toch zou kunnen verbeteren mocht hij willen maar dat vraagt effectief iets DOEN ipv op zijn luie kont in de zetel te liggen en spelletjes op z'n tablet te spelen (hij is 60 overigens!!!) en echte actie ipv altijd maar beloven dat hij zal beloven dat hij zal beloven....). Hoe ik mij voel, raakt hem niet. Wij hadden 5 jaar geleden onze hypotheek volledig afbetaald moeten hebben maar helaas... door alle extra geldproblemen (elke niet-betaalde rekening kost ons gemiddeld 1/3 MEER als hij uiteindelijk WEL betaalt) hebben wij onze lening al 5x MOETEN aanpassen, het geleende verhogen en moeten we nu nog 6 jaar betalen en dat terwijl mijn man eigenlijk al met pensioen zou kunnen!

    Ik kan een boek volschrijven maar ik denk dat het wel duidelijk is: ik zit met een leugenaar die liegt om de leugens te verklaren, MIJN geld steelt om zijn geknoei te kunnen betalen en er altijd in slaagt, hoe dan ook MIJ de schuldige te laten lijken. De buitenwereld weet dit niet. Zij vinden hem oh zo charmant en hij zorgt toch zo goed voor zijn invalide vrouw! (Zo lang anderen in de buurt zijn en hij zin heeft. Hij valt geregeld door de mand maar 'na 11 jaar zorg is dat EVHT te begrijpen' = reactie van familie en vrienden ondertussen geworden!) Onze kinderen geloven dit zelfs. Ja; dit komt mede door mij omdat ik NOOIT iemand vertelde hoe slecht het werkelijk gaat uit schaamte!!! Genoeg inkomen (en ZEKER toen ik nog mocht werken en hij best veel EXTRA bijverdiende als ondernemer in bijberoep - dat hij helaas ook door laksheid zo goed als dood heeft laten bloeden) en toch geen geld!!!! HOE leg je dat aan anderen uit? Hoe leg je uit dat je bloedeigen man zonder enig gevoel van schaamte of schuld continue bezig is met ellende te creëren en enkel tevreden is als de put zo diep is dat de afgrond wenkt? HOE??

    Waarom niet scheiden dan? Nog zoiets! De schuld is gemeenschappelijk en ik leef van een uitkering dus ik kan NOOIT iets huren en nog schulden betalen ook. Bovendien heb ik twee schatten van kleinkinderen en scheiden betekent automatisch dat mijn dochter voor haar vader kiest want IK ben de heks. Waarom??? Omdat ik kwaad werd en ze mij hoorden roepen op hun vader maar ik nooit de waarheid zei. Ik wou hun beeld van die geweldige vader niet doorprikken en daar draag ik nu de gevolgen van. Stomme keuze destijds maar niets meer aan te doen. Helaas zullen zij, mocht ik toch ooit kunnen scheiden of het geluk hebben van vroeg te sterven, snel achter de WARE aard van hun vader komen. Dit zal hen zo hard kwetsen!

    Ik ben OP, KAPOT en BANG! De brommer van de postbode bezorgt mij hartkloppingen, onbekende auto's die voor de deur stoppen (zeker de duurdere klasse) maken mij panisch en onbekende telefoonnummers neem ik NIET OP! Ik check EERST van wie dat nummer is en zie dan wel wat ik doe.  Anonieme telefoontjes neem ik sowieso nooit op. Ik ben een wrak gewoon omdat 1 man NIET doet wat elke normale, verantwoorde partner WEL doet: rekeningen betalen en steunen waar kan, proberen het leven van je partner (die je ooit toch wel graag zag --- DAT DOET HIJ NU TROUWENS NOG (zegt hij!!)) gewoon normaal te helpen laten verlopen en zeker nadat een oorspronkelijke toekomst ineens en totaal ongewild er door ziekte anders uit gaat zien. Hij kostte mij bijna ooit mijn ziekteverzekering en alleen een ongelooflijke man met heel veel begrip voor MIJN situatie, heeft dat kunnen voorkomen!

    Enfin, genoeg geklaag en gezaag! Hij gaat WEER eens voor de Xste keer in 'therapie' want ... NU heeft hij het ECHT wel begrepen en....

    ALLEMAAL al gehoord maar ELKE KEER 'begrijpen' ze hem toch niet zeker?! WIE WEL???

    Als ik DIT op Facebook zet met de vraag wie dit verhaal gelooft ZONDER de 'schuld' en 'oplossing' bij mij te zoeken dan weet ik zo wel hoe dit afloopt. Ik kan het zelf amper geloven ondanks dat dit mijn DAGDAGELIJKSE REALITEIT is en dit al meer dan 20jaar!!!!

    Wat ik met dit delen hoop te bereiken? Gewoon horen dat ik niet alleen ben in mijn stommiteit, dat er anderen zijn die helaas zichzelf hierin herkennen ZONDER mij te veroordelen. Geloof mij; ik ging in therapie en kwam er sterker uit maar dit had helaas tot gevolg dat hij er ook weer net dat schepje bovenop deed zodat ik nu opnieuw in die afgrond zit en voel dat ontsnappen enkel nog kan door letterlijk uit het leven te stappen. Ik ben ten einde raad en zie geen uitweg meer! Hem 'geloven' is GEEN optie; wat hij ook beweert, scheiden kan niet want ik draag de schulden gewoon mee en mijn kinderen noch mijn omgeving zou dit ooit geloven want ... hij is toch zo een toffe, leuke en grappige man!!

    Ik zit vast en kan geen kant meer op!!!

     

     

     

    Reageer
    #2

    Hoi

    Ik zou zeggen zet hem onder druk om goed gesprek met hem te kunnenvoeren.wilt u wel aubehaup met zo man verder sorry dat ik het zeg. Je kan altijd al heb een uitkering bijstand erbij aanvragen en hulp bij de gemeente kunen krijgen.

    Je moet echt optreden dit houd geen mens vol kies voor jezelf

    Reageer
    #3

    Idd wat Lizzy zegt.

     

    Je kan 2 dingen doen ermee leren leven of voor jezelf kiezen met het gevolg dat je alles kwijt raakt.

     

    Reageer
    #4

    volgens mij heb je te maken met een sochiopaat / psychopaat. of zoek dit op via google of zo

    Reageer
    #5

    Een bedrieger is iemand die geen gevoel  respect of waarde heeft. Hij heeft zelfzucht en wil macht hij doet er alles aan dat het niet naar buiten komt. En zal jou goedheid en eerlijk persoon niet schromen omdat hij leuk vind om jou zo te zien anders doet iemand dat niet. Hij houd van niemand dus wees niet bang om hem aan te pakken want hij is lag en bang dat zijn ware aard ooit naar buiten komt. Dus verzamel bewijzen neem hem op maak daar een map van alle bewijzen bij elkaar leggen vertrouw iemand en leg het bij die persoon neer dat geeft  hem onmacht angst als je hem dat ook verteld. Stel hem de keus of hij lost  op of je moet hem aanpakken tegen over je dochter en de omgeving niks zeggen gaat hij door tot je er echt aan kapot gaat. Je kunt alleen maar winnen en rust krijgen als je het stopt.

     

    Reageer
    #6

    Hey ik heb net ook iets ergs meegemaakt ben er kapot van en weet met mij zelf geen blijf , zaterdag huiszoeking gehad blijkt dat hij gestolen heeft uit nachtwinkel,  nu heeft hij wel zich moeten gaan excuseren maar dit allemaal achter mijn rug weet niet wat ik moet doen hem nog steunen hebben samen een zoon van 9

    Reageer
    #7

    Ik maak zoiets ook mee, nu al een relatie van bijna 10 jaar met een dochtertje van 7. De eerste keer dat ik er achter kwam dat mijn partner van mij steelde was ik net bevallen. Ik had geld bewaard in een kast, en dat had hij gevonden en pikte wat er uit. Jaren later zijn we een eigen zaak begonnen en steelde hij geld van de zaak... als ik geld in mijn tas, telefoon heb of ergens anders pikt hij het altijd eruit. Het ging om duizenden euro’s van de zaak. De druppel was dat mijn dochter een briefje van €100,- voor haar verjaardag kreeg... dat pikte hij uit een verstopte enveloppe, van zijn eigen dochter!!!!

    Ik wil van hem af, maar weet niet hoe ik dat aan moet pakken. Wil hem ook niet op straat zetten.  Pppfffhhh mijn woning staat op mijn naam, alles wat hij doet geeft hij mij de schuld... soms met schelden, dreigen of slaan.?

    Reageer
    #8

    Mijn man werd op staande voet ontslagen.geld uit de kluis gehaald.ik schaamde me kapot,toen hij( en ik ben meegegaan) bij de grote baas op kantoor moest komen.hij moest 5000,- betalen en zelf zich melden bij de politie,dan zou er geen aangifte worden gedaan.hij vertelde dat dit 1x was gebeurd,een wanhoopsdaad.we hebben dit netjes afbetaald en bij de officier van justitie kwam hij er goed vanaf.4x naar reclassering.geen strafverleden.ben zelfs een keer meegegaan!!! .Ook heb ik gezegd,als hij dit weer doet,verlaat ik hem.achteraf kan ik veel dingen plaatsen.hij kocht vaker duur gereedschap,had ineens een boormachine.( op de club was zogenaamd ingebroken!).nu nog steeds zie ik soms nieuwe kleine dingetjes in zijn schuur.Als ik daar naar vraag,zeg die: oh,dat heb ik al zo lang,of: dat heb ik geleend,gaat morgen terug!.we hebben samen een goede loon,kunnen veel,eigen huis,kleinkinderen,maar mijn vertrouwen is geschaad,hij markeert qua gezondheid veel,als we samen erop uit gaan,hebben we lol.houd nog steeds van hem,maar vertrouw hem niet meer.Wat moet ik doen????

     

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Partner die bewust liegt, steelt, bedriegt, schulden creeert


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief