Man man (borderliner) is verliefd op een ander

 • #1

  allereerst even zeggen dat ikzelf ook niet normaal ben. Ik sta op de invaliditeit, Was 13 jr geleden suicidaal en psychotisch. Volgens de buitenwereld ben ik waarschijnlijk schizofreen, maar ikzelf weet van het bestaan af van een wereld van energie waarmee ik communiceer. Weinig mensen begrijpen me....je moet het ervaren hebben om het te weten. Ik ben iemand die enorm stressgevoelig is en weinig indrukken kan verdragen. Ik ben zelfs zo gevoelig dat ik bepaalde frequenties hoor die de mensen om me heen niet horen.  Dat is dus mijn probleem. Ik ben iemand die een rustige omgeving nodig heeft, ver van de maatschappij.

  ik heb daar nooit met mijn man kunnen over praten. Hij maakt me meteen uit voor “schizofreen” e.d., dus praat ik daar met hem niet over.

  Hij zit al jarenlang thuis en door rugproblemen kan hij niet werken. Hij wou nooit enige uitkering. Ze deden te moeilijk. Het hoefde voor hem niet meer. Met geld van grond die ik verkocht had, ging hij op de beurs spelen. Soms winst, soms verlies, dan zat hij ook de ganse dag op sport te gokken...geen grote bedragen, want dat wou ik niet. Er was altijd wel iets wat hem ongelukkig maakte en ruzie opleverde bv de hypotheek die op zijn naam stond en dat het hem problemen zou opleveren, mocht ik er niet meer zijn...want de schuldsaldoverzekering stond op mijn naam. Dat werd ook geregeld. Ik heb een maatschap met mijn ouders en het bedrag voor de aflossing van de hypotheek werd eruit gehaald. Probleem minder.

  Hij heeft een goed hart. Toen begon hij zich in te zetten voor een nobel doel. Hij zat en zit nog steeds van 9 u tot middernacht telefoons en mailtjes te beantwoorden...onbezoldigf. Natuurlijk maakte dat ook kosten. Ik heb er nooit over gezeurd, wou hem gelukkig zien. Maar altijd was er iets wat hem niet gelukkig maakte. Ik zei “het geluk zit in jezelf”,  maar er valt niet met hem te praten.

  Hij zegt naar de buitenwereld toe dat zijn vrouw geestesziek is en dat hij gestopt is met werken om voor haar te zorgen. Ik laat hem dat zeggen. Alhoewel ik liever zou hebben dat hij een halftijdse job zou aanvaarden. We krijgen vaak ruzie omdat we te dicht op mekaar zitten. Ik heb gewoon rust nodig en hij neemt de rust maar al te vaak weg.

  een maand geleden vertelde hij me dat hij een andere vrouw ontmoet had en dat ons huwelijk al van bij het begin verkeerd was. Hij kleineerde me verschrikkelijk. Het zijn tweelingzielen van mekaar. Geloof het of niet,  ik hoorde het de energien zeggen en heb het toen zelf opgezocht. Het klopt. De band die ze hebben is als 2 magneten. Helaas is de vrouw getrouwd en heeft ze 2 volwassen  studerende kinderen.  De vrouw heeft zich haar ganse leven voor haar man weggecijferd en zag hoe goed mijn man was.  Sindsdien ben ik nu zwart en zij is wit. Ikheb haar verteld dat hij een borderliner is, ook al wil hij dat zelf niet weten en wil hij geen therapie. Nu heeft ze dat zelf ook gezien, toen hij een week geleden dronken de boel op stelten zette. Iedere vrouw zou zijn gazn lopen, maar zij niet.

  Hij wil gelijk met haar zijn, wil alles hetzelfde en als er verschillen zijn dan cijfert hij zich weg voor haar. Zoiets heeft hij nog nooit gedaan. Hij zit verschrikkelijk in de stress en wil haar constant zien. Ik ben ermee akkoord gegaan dat ze in huis mag blijven slapen wanneer ze wil. Het is echt wel ern goed mens, ook mijn man. De situatie ligt moeilijk.

  ik heb het idee dat hij mij niet kwijt wil en alles doet om ook die andere vrouw niet kwijt te raken. Hij leeft in een illusie. Ik steldde voor “ vertrek met haar op vakantie. Leer mekaar kenne “, maar dan zegt hij dat de aantrekking tussen hun beiden nog sterker zal worden, en wat dan?

  Maar misschien ook niet. Misschien ziet hij dan wel dat het ook niet gemakkelijk is om met haar samen te leven. Ik ben inmiddels zijn derde vrouw.

  Ik zie hem nog steeds graag en het is moeilijk om met hem samen te leven.  Hij heeft geen contact meer met zijn familie en ik wil hem niet in de steek laten....al ben ik nu heel zwart voor hem.

  Praten met hem gaat moeilijk. Ik praat soms met de vrouw en ook zij vindt dat hij te vlug wil gaan. We hebben het hem al allebei voorgesteld om naar een psycholoog te gaan. Hij gaat nog liever dood.

  Wat moet ik hier mee? Gewoon hopen dat hij het gaat inzien?

  Reageer
  #2

  Hoe is de situatie nu? haast 4 maanden later? Waarschijnlijk is de situatie anders omdat BLers  na een begin van ongeveer 8 weken weer veranderen in hun gedrag.

  Reageer
  #3

  Lijkt mij meer een narcist en een hele zware. Leer daar eens over op internet. Als dat zo is dan zou ik heel hard gaan weg rennen! Ik lees namelijk heel veel dingen wat ik ook heb meegemaakt.

  Reageer
Reageer op: Man man (borderliner) is verliefd op een ander
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief