psychosomatische klachten- duizelingen

 • #1

  Beste..

  Na een consult bij de huisarts heb ik te horen gekregen dat ik psychosomatische klachten heb die ik waarschijnlijk ook nog eens zelf in stand hou...

  Ik heb last van ineens opkomende duizelingen.. soms een paar weken niet, soms ineens wel weer.

  Een verwijzing naar de psycholoog is nu het gevolg.

  Wie heeft hier ook ervaring mee? Ik vind het zo moeilijk te accepteren...

  Reageer
  #2

  Psychosomatiek is erg lastig te behandelen. De patinént heeft vaak de neiging in de eigen waarheid te blijven hangen uit angst. Het is erg lastig die angst te doorbreken.
  De behandeling valt of staat met het vertrouwen in de behandeling en de behandelaar.

  Reageer
  #3

  Hallo,

  Bij jou is vastggesteld dat het psychosomatisch zal zijn. Als je klachten hebt dan denk je dat het allemaal lichamelijk is. De klachten zijn er.
  Ga gewoon naar de psycholoog en kijk of je hier baat bij zal hebben. Mensen die naar een psycholoog worden doorverwezen zijn niet allemaal overspannen enz. Wij zijn ook i.v.m. met ons zoontje naar de psycholoog geweest. Wij hadden ook iets van : we hebben hier niets te zoeken. Uiteindelijk bleek dat het wel om iets lichamelijks is. Schroom je niet en ga gewoon. Je kunt er dan ook achter komen of wel of niet psychisch is.

  Reageer
  #4

  Als de huisarts gemeld heeft dat het om psychosomatische klachten gaat, dan zou je dus gerustgesteld kunnen zijn dat er gelukkig niks aan de hand is.

  Weet je wat psychosomatiek is?

  Psychosomatische geneeskunde houdt zich bezig met patientnen met chronische lichamelijke klachten, in combinatie met multipele psychiatrische en sociale problemen, die hiervan last hebben in het dagelijks functioneren.

  Voorbeelden zijn CVS/ME, fibromyalgie, RSI en het chronisch whiplashsyndroom.

  Binnen de psychiatrie worden deze klachten als somatoforme stoornissen (bijvoorbeeld somatisatiestoornis, pijnstoornis, conversie) geclassificeerd.

  Reageer
  #5

  Onverklaarbare somatische klachten zijn niet altijd psychisch. De stress responsieve systemen zijn bij lang niet alle patiënten met onverklaarbare lichamelijke klachten verstoord.

  Reageer
  #6
  Reageer
Reageer op: psychosomatische klachten- duizelingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief