klachten na zware periode?

  • #1

    Hallo allemaal..

    Een aantal maanden geleden werd vastgesteld dat ik psychisch niet meer veel aankon. Ik had diverse klachten: sterretje in ooghoek, af en toe even hevig duizelig, trillende spieren, angsten, slecht geheugen, afwezig gevoel.

    Inmiddels sta ik aan het eind van een behandeling bij de fysiotheratpeut. Het gaat eigenlijk goed met me... Tot ik ineens 2 weken geleden een behoorlijke aanval van duizeligheid kreeg... Alles leek te draaien.. Ik dacht dat het kwam na een lange dag door te weinig eten. Gisterochtend na het ontbij werd ik in de supermarkt weer even enorm duizelig... Ik heb de huisarts hierover gebeld, en die geeft aan dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat de duizelingen nog wel even kunnen aanhouden of af en toe terug kunnen komen, ookal gaat het nu beter met me....

    Het sterretje in mijn ooghoek zie ik trouwens ook nog steeds, zou dit iets van een mouche-volante kunnen zijn??

    Ik merk aan mijzelf dat ik me toch weer zorgen ga maken om de duizelingen.. Ik ben een beetje hypochondrisch aangelegd en ben bang voor een of andere hersentumor of zo... Soms denk ik dat de arts misschien iets over het hoofd heeft gezien en het maar op psycho-somatische klachten gooi..

    Ik wil graag jullie mening over dit verhaal, omdat ik er zelf even niet uitkom... Ik hoop op een reactie.

    Reageer
    #2

    Hoi Annaatje, ik denk dat jouw klachten van psycho-somatische aard zijn. Je had een zware periode en naderhand kun je als je daar gevoelig voor bent, inderdaad allerlei (schijnbaar) lichamelijke klachten krijgen.
    Zorg voor voldoende rust en probeer voor jezelf op een vast moment een kwartier of zo na te denken over de afgelopen periode en hoe je je toen voelde: op die manier ga je verwerken en geef je het langzaam maar zeker een plek.
    Het lijkt mij, voor wat je klachten betreft, dat je last hebt van hyperventilatie, daar horen oom duizelingen, angst, zweten, hartkloppingen bij. Probeer op momenten zoals in de supermarkt (die jou volgens mij stress opleveren) bewust en rustig adem te halen.
    Ik hoop dat je hier wat aan hebt, succes verder!

    Reageer
Reageer op: klachten na zware periode?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief