NLD?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een man, 20 jaar oud en zit met een aantal problemen.
    Nu dacht ik tot voor kort dat het te maken heeft met verlegenheid/puberteit of iets in die richting. Maar nu heb ik een levensverhaal gelezen van iemand met NLD en kan mij hier precies in herkennen.

    Ik heb namelijk veel moeite met het onderhouden van sociale contacten. Ik heb wel vrienden maar dat komt omdat mij gedraag zoals anderen. Na veel analyseren weet ik ongeveer hoe ik mij moet gedragen tegenover vrienden.
    Nu heb ik veel moeite in het onderscheidden van situaties. Als ik met iemand omga die vrolijk is ben ik dat automatisch ook.
    Nog zoiets.. wanneer ik een grap maak in een groep en iedereen behalve 1 persoon lacht. Kan ik uren piekeren over zijn of haar reactie op mijn grap. Dan ga ik me afvragen wat ik verkeerd zeg. Ik probeer ook altijd anderen te amuseren. Wanneer ik met iemand praat die neutraal/afgeleid is heb ik snel de neiging om "weg te rennen" dan heb ik het idee dat ik niet interessant genoeg ben en daarom maar beter uit de buurt kan blijven.
    Nog een vervelend iets.. ik kan anderen niet lezen.. als iemand tegen mij zegt (als voorbeeld): ik hou van je! kan ik niet zien of het serieus is of sarcastisch. Daarom kan ik mijzelf geen plaats geven in een weerwoord.. ik weet niet hoe te reageren op non-verbale dingen.

    Ik hoop dat er mensen zijn die het kunnen bevestigen aan de hand van mijn verhaal. Dit zou een enorme opluchting voor me zijn want ik vraag me al jaren af wat er mis met me is. Mijn brain is aardig f*ckt, 2 jaar geleden heb ik zelfmoordneigingen gehad maar hier heb ik mij door hulp van ouders weer overheen kunnen zetten. Als ik weet wat er met mij aan de hand is kan ik hier vrienden over vertellen.. misschien dat ze mij beter kunnen begrijpen!

    alvast bedankt. groet Ger

    Reageer
    #2

    NLD, om nou zomaar NLD te roepen als je sociaal niet goed functioneerd is niet juist.
    NLD: het gemeten IQ algemeen, verschilt van het leer IQ dat is een van de kenmerken van NLD. Problemen inderdaad met lezen, rekenen, veel dingen letterlijk nemen, niet teveel opdrachten achter elkaar kunnen begrijpen.
    Kortom echt heel lastig om mee te leven en dat merk je op school al heel snel, als jij gewoon een school hebt afgemaakt is het onwaarschijnlijk dat je NLD hebt.
    Heb je er veel over gelezen dan? Laat je anders eens testen, vraag hulp bij eenpsycholoog! Sterkte! Brenda

    Reageer
    #3

    Hoi is al heel oud berichtje maar wou toch reageren mijn vader heeft net als mij ook N.L.D hij heeft hbo niveau dus het hoeft niet waar te zijn dat hij geen N.LD kan hebben .sorry voor de slechte spelling maar ik heb ook dyslexie .

    Reageer
    #4

    Hoi Ger,

    Knap dat je dit zo op internet durft te plaatsen. Ik heb zelf ook NLD en herken ook veel in je verhaal. En dat je geen opleiding af kan maken met NLD hoeft inderdaad niet waar te zijn. Ik heb MBO 4 op zak namelijk. Wel ben ik er veel tegen aan gelopen bij het houden van een baan. Weinig mensen hebben respect voor je als je minder goed functioneert dan de rest van het personeel. Maar ik wil er best met je over praten, als je dat wil.

    Reageer
Reageer op: NLD?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief