HERKENT IEMAND DEZE IK WORD ER GEK VAN!!!!

 • #1

  HALLO ALLEMAAL,

  Nu voor de 2de keer binnen 4 jaar de diagnose depressie gekregen van de psychiaters.

  lijd nu al ander half jaar aan de 2de depressie. heb nooit het gevoel gehad de medicatie mij heeft geholpen( ben nu aan mijn 5 antidepressiva)

  Nu komt het waarom ik wanhopig dit bericht hier plaats.

  Na een paar maanden gestopt te zijn met clomopramine, begon ik me op het begin eigenlijk wat beter te voelen. Helaas sloeg dat snel om in de hel waar ik nu in ben beland.

  Ik kreeg de volgden klachten waar geen herkenning voor kan vinden op internet of bij mijn psychiater.

  - Ik heb het gevoel alsof ik niet besta en dat er een soort bewustzijn is die mijn omgeving waarneemt maar er geen onderdeel van uit maak.Ik lijk los te staan van deze wereld( een stapje verder als derealistatie)

  -Ik voel me leeg een soort robot die dingen doet zonder bewust er bij te zijn

  -Ik ben thuis met mijn familie, ergens weet ik dat ze mijn familie zijn. Toch heb ik het gevoel dat deze mensen vreemden zijn en is het alsof ik ze niet meer bereiken kan.

  -Mijn gedachten lijken verlamd,niks meer dringt meer tot me door.De mensen de omgeving en gesprekken. Ik lig vaak de hele dag maar in angst voor me uit te staren.

  -Ik herken me zelf niet meer.In de spiegel kijk ik naar een gezicht die ik niet meer herken.

  -Mijn vertrouwde omgeving lijkt heel vreemd voor mij.

  -Het gevoel versteend te zijn en niks meer te zijn dan een hoopje angst,maakt het zo ondragelijk dat liever dood wil dan zo door te leven.

  -Wanhopig in de war niet wetende wat er met mij gebeurt.

  - Een aanhoudende spanning in mijn maagstreek of op mijn borststreek.Deze spanning is er de hele dag.

  - Vaak afwezig te zijn.Het gevoel wat mensen die auto rijden hebben, dat ze een deel van de rit niet bewust mee hebben gemaakt. Dit gevoel heb ik dan dagen lang.In sommige dagen ben ik zo afwezig dat ik door mijn omgeving moeilijk te bereiken. dit is zo een eng gevoel, je vraag je steeds af waar je al die tijd met gedachten was.

  Herkent iemand dit soort klachten of kan iemand me vertellen wat dit zou kunnen zijn?

  Voel me radeloos pfffff

  Reactie
  #2

  Het zijn toch wel klachten die bij een zware depressie passen. Neigt zelf een beetje naar psychotisch zijn. Je hebt de diagnose "depressie" gekregen...Waarom dus wanhopig over de klachten?

  Reactie
  #3

  Wat ik ben vergeten te vertellen is dat mijn psychiater die ik nu heb heeft gezegd dat ik een niet op zich zelf staande depressie heb. Hij zegt dat het bij misschien een persoonlijkheidsstoornis kan zijn. Dit moet alleen nog wel onderzocht worden. Helaas is de wachtlijst hier heel erg lang( enkele maanden) Tot die tijd heb ik klachten die veel verder en veel heftiger zijn als wat er voor had in deze en de vorige depressie. Een paar van deze klachten had ik wel voor ik met mijn laatste medicatie ben gestopt, alleen was het niet zo heftig dat ik totaal van ben ingestort als nu. Mijn leven bestaat nu alleen nog uit mijn bed en bank.

  Reactie
  #4

  Ik kreeg de volgden klachten waar geen herkenning voor kan vinden op internet of bij mijn psychiater.

  Dit klopt dan niet helemaal. De psychiater heeft wel aangegeven dat er mogelijk een persoonlijkheidsstoornis aan de orde is. Het is natuurlijk wel zo dat er dan toch eerst onderzoek gedaan moet worden alvorens de psychiater hier definitief iets over kan zeggen.

  Een paar van deze klachten had ik wel voor ik met mijn laatste medicatie ben gestopt,

  Het kan natuurlijk zijn dat je te vroeg bent gestopt...
  Waarom was je gestopt? Was dat in overleg met de psychiater?

  Reactie
  #5

  De psychiater denkt aan een persoonlijkheidsstoornis omdat medicatie bij mij niet helpt.Hij zegt dat het kan zijn dat ik depressief ben geworden door hoe ik zelf met de omstandigheden in mijn leven heb leren omgaan. Alleen kan hij mij geen duidelijkheid geven waar mijn huidige klachten vandaan komen.

  Ik ben met die medicatie gestopt uit me zelf.Dit heb ik binnen 2 weken afgebouwd. Dit leek mij wel te kunnen omdat ik het in mijn eerste depressie ook heb gedaan.

  Reactie
  #6

  Het is niet altijd goed om op eigen houtje te stoppen met dit soort medicatie. Waarschijnlijk ben je dan toch te vroeg gestopt daarbij te snel afgebouwd en bent teruggevallen in een depressie.

  Alleen kan hij mij geen duidelijkheid geven waar mijn huidige klachten vandaan komen.

  Deze in begrijp ik niet helemaal. Als je een terugval hebt in een depressie komen daar ook de klachten vandaan...

  Reactie
  #7

  Hier bedoel ik mee ik ben in de tijd dat ik medicatie nam nooit depressie klachten vrij geweest. Alleen na het stoppen veranderden de klachten en storte ik totaal in tot er niks meer van mij overbleef. Ik was niet meer als een kasplantje met alleen maar angst.

  Reactie
  #8

  De medicijnen voldeden dus niet. Maar het stoppen, te vroeg en te snel, heeft de klachten nog erger gemaakt. De depressie was niet over en je hebt er nog eens de onttrekkingsverschijnselen bovenop gekregen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Beste anoniem,

  3 jaar later zou ik toch graag willen weten hoe met je gelopen is en of je nu wel helemaal klachtenvrij bent? Ik heb namelijk soortgelijke klachten (verlaagd bewustzijn en volkomen afwezig) overgehouden na de afbouw van de medicatie Paroxetine.

  Ik hoop nog iets van je te vernemen.

  Groetjes.

  Reactie
Reageer op: HERKENT IEMAND DEZE IK WORD ER GEK VAN!!!!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief