Plotse hypochonder? Opsomming van de afgelopen 2 maanden

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik weet niet waarom, maar ik wil het kwijt. Ik denk dat ik op 24 jarige leeftijd ineens een angststoornis heb ontwikkeld. Vreemd, want hiervoor ben ik jaren niet meer bij een dokter geweest. Althans, ik hoop dat het dit is. En niet iets ernstig. Ik ben wel altijd al bang geweest van kanker en andere ernstige ziektes. Tot nu toe altijd zonder fysieke klachten. Dit is de laatste 2 maanden wel anders.

    Het begon 3 maanden geleden met keelpijn. De keelpijn bleef aanhouden, ik kreeg er oorpijn bij en de klieren in de hals gingen zwellen. Na een maand uiteindelijk bij de dokter gegaan, getest op klierkoorts maar die test was negatief. Antibiotica genomen maar hielp niet.

    Een week later bleven de klachten dezelfde, met nu ook soms een vage pijn in de zij in de onderbuik. Opnieuw antibiotica maar ook nu hielp het niet. Ook maagzuurremmers gekregen, dat hielp min of meer wel tegen de keelpijn. Klieren bleven gezwollen. Kaakpijn kwam erbij.

    Nog een week later dezelfde klachten. Deze keer liet de dokter mij een echo nemen. Op de echo viel niet veel te zien. Nog eens getest op kattenkrabziekte (ik had 37,5 graden koorts) maar opnieuw niets.

    Nog een week later, met je raad het al, opnieuw dezelfde klachten. Veel viel er niet te zeggen volgens de dokter. Hij zei dat ik wat moest afwachten. Hij maakte zich niet veel zorgen door de echo. Mijn hals (steeds die linkerkant) blijft heel stram aanvoelen. Ook mijn kaakspieren zijn precies heel gespannen.

    Ondertussen kocht ik een FOB-test op het internet, dit om darmkanker op te sporen. Superveel angst om het te testen, uiteindelijk toch gedaan en die test was gelukkig negatief.

    Vandaag zijn we bijna 2 weken later, en ik wissel dagen af waarin ik er weinig aan denk en minder last van heb af met dagen dat ik mij op niets ander kan concentreren. Ik word er moedeloos van bij momenten. Ik neem nu Kira Forte (Sint-Janskruid) en gebruik Bach Rescue en Bach Heather sinds enkele dagen, maar lijkt voorlopig toch niet echt te helpen. De gedachte dat ik iets heb spookt eigenlijk bijna constant in mijn hoofd.

    Sinds enkele dagen komt er nog bij dat ik precies iets voel in mijn liesstreek of testikels, kan het niet zo goed plaatsen. Wisselt ook af links en rechts en vooral als ik zit. Meteen hele dag zorgen over eventueel kanker aan de testikels. Ik heb het wel gecontroleerd, voelt niet groter aan, is niet steenhard en ik voel geen bobbels of iets anders. Als ik eraan kom doet het ook geen pijn.

    Heb meteen een afspraak gemaakt met zowel de NKO-arts vrijdag, als met een uroloog volgende week donderdag. Ik hoop dat ik nadien vind en dat ze mij in orde bevinden. Ik weet eigenlijk niet goed meer wat ik moet doen, hoe kan het dat dit plots opsteekt?

    Bij een psycholoog gaan oké, maar ik weet niet hoe ik dat aan mijn ouders moet gaan vertellen. Ik wil ook niet mijn hele leven aan de antidepressiva zitten. Ik hoop tegen eind volgende week gewoon rust te vinden, en de pijntjes te kunnen negeren.

    Reageer
    #2

    Lees eens de columns over angst die ik heb geschreven:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #3

    Hej, ik ben ook een hypochonder, heb op momenten gezeten dat ik gewoon niet meer kon functioneren, geloof zelf dokters amper of denk dat ze fout zitten.. je maakt jezelfer gek mee en uiteindelijk voel je ook echt klachten ookal zijn die er niet 🙂 probeer te praten en geniet van het leven want je verpest het zo wel een beetje.. is heeeel moeilijk maar voel mij er wel beter door door niets op internet bijvoorbeeld op te zoeken. En praat met lotgenoten! Het helpt

    Reageer
Reageer op: Plotse hypochonder? Opsomming van de afgelopen 2 maanden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief