jong en hypochondrie

  • #1

    Hey iedereen,

    Ik heb sinds een tijdje erg veel last van hypochrondrie. Het is allemaal begonnen toen ik een verdachte moedervlek op mijn huid vond(nouja, ik dacht dus dat die verdacht was). Ben toen naar de dokter geweest en die zei dat er niets mis was. Toch was ik zo bang, ik lag er snachts van wakker en kon zelfs niet slapen. Uiteindelijk toch een afspraak gemaakt met de huidarts, die zei dat er ook niets mis was maar ik wou toch koste wat kost die moedervlek laten verwijderen. Uiteindelijk heb ik tussendoor nog vele kwaaltjes gehad waarvan ik dacht dat het iets ernstigs was. Ik heb een tijdje heel veel hoofdpijn gehad en ik was er echt van overtuigd dat ik een tumor had. Ben zelfs aan de dokter gevraagd om een scan te laten maken, ik was zo ongerust, uiteindelijk was er niets aan de hand.(ik schaamde me toen natuurlijk enorm hard) Toen kreeg ik plots heel veel steken in mijn linkerzij. De dokter dacht dat het aan mijn ribben lag maar toen ik op internet vanalles opzocht kwam ik dingen tegen zoals alvleesklierkanker enzovoorts. Ik was zo bang, ik heb meteen een afspraak om een gastroscopie te laten maken gemaakt. En zo gaat het steeds door en door. Nu heb ik ook kniepijn en ik heb echt schrik dat ik botkanker heb omdat ik slechts 21 jaar ben. Ik ben zo bang voor ziektes, het is echt een obsessie geworden. Elke ochtend en avond check ik mijn lichaam even om te kijken of alles in orde is en natuurlijk denk ik telkens dat er iets ernstigs is. Ik ben de afgelopen 2 maanden zeker 5 keer naar de dokter geweest. Heb dringend hulp nodig want het wordt wel erg nu, zelfs mijn mama wordt het flink beu

    Reageer
    #2

    Ik snap je huisarts niet zo goed. Die zou toch onderhand moeten weten wat er met jou aan de hand is. Ik zou je willen adviseren, om terug te gaan naar de huisarts en een verwijzing te vragen voor een psycholoog. Overigens wel goed van je dat je het zelf in de gaten hebt dat je last hebt van hypochondrie.

    Lees ook een de columns over angst.

    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #3

    Hallo ik ben een meisje van 20 jaar ik heb al zeker 3 jaar last van hypochondrie en paniekaanvallen ik kreeg hyperventilatie aanvallen in het begin ik zou de oorzaak niet weten ik werd door verwezen naar een physiotherapheut daarna ging het iets beter minder last van paniek aanvallen en dat gaat nu al wel even goed maar toen begon al het gezeik met de angst voor enge ziektes ik word zo gek van mezelf bij elk klein dingetje ga ik weer googlee en ja hoor dan heb ik een tumor ergens dan heb ik weer wat anders dan doet me linkerarm weer zeer en krijg ik een hartaanval ik ben ook al vaak zat na de dokter geweest laatst nog ik loop al zo'n 1,5 maand met hoofdpijn heb bloed laten prikken helemaal gezond bloeddruk goed en de rest was ook allemaal goed maar toen denk ik dat ik een tumor heb. Ik denk dat t komt door al de begrafenissen afgelopen jaren zijn veel bekende mensen over leden nog geen jaar geleden mijn nicht van 23 in het ziekenhuis was ze gestikt in haar overgeefsel de dokters kwamen te laat en zulke gedachtes maken me nog banger zelfs in het ziekenhuis ben je niet meer veilig. Ik wil me zo graag laten testen op een body scan van top tot teen om te kijken of ik niks mankeer om me eigen gerust te stellen maar me moeder zegt steeds het hoeft niet er is niks aan de hand maar toch zit het in me hoofd ik heb bij de dokter aangegeven dat ik denk dat ik hypochondrie heb ze ging lachen en gaf me een website waar ik alleen op mocht kijken als ik weer iets voel of denk wat niet zo is maarja dat helpt niet echt weet niet wat ik eraan moet doen wil er zo graag van af zelfs me vriend word af en toe gek van me hij zegt steeds maak je niet zo druk er is niks aan de hand maar dat zit nu eenmaal in mijn kop , ik heb ook steeds angst dat er iets met me ouders gebeurt bij t kleinste hoestje vraag ik al gelijk gaat het? En spoor ik ze aan om na de dokter te gaan dan zeggen ze stel je niet zo aan ik weet ook zelf niet waar het vandaan komt en kan er verder met niemand over praten niemand begrijpt me..

    Reageer
    #4

    Voor veel mensen is dat ook moeilijk te begrijpen. Ze realiseren zich niet dat een angststoornis de onderliggende oorzaak is. Iemand die dat niet heeft kan zich niet voorstellen dat iemand zich druk maakt om niets.
    Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. De angststoornis laat je anders denken.
    Je schreef dat je een volledige check-up wou laten doen. Maar ik vrees dat dat je niet rustiger gaat maken. Als je daarna ergens iets voelt in je lichaam zul je dan ongetwijfeld gaan denken dat ze misschien toch iets over het hoofd hebben gezien. Of misschien wel iets hebben gezien en er niets over hebben gezegd. Dus zo'n check-up heeft niet echt veel zin. Je zult iets aan de angst moeten gaan doen. Om te beginnen zou ik je willen adviseren om de columns over angst die ik heb geschreven, eens door te lezen.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
Reageer op: jong en hypochondrie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief