Iets ergs of niet?

 • #1

  Hallo, Ik heb onlangs al een vraag gesteld maar wil graag het volledige verhaal kwijt en meningen horen. Het begon allemaal in februari. Toen kreeg ik problemen met mijn benen waarbij met staan en lopen ik het idee had te trillen op m'n benen. Of danwel een slap gevoel te hebben in mijn benen. Ik dacht toen al aan een ziekte als ALS. ik ben toen naar de dokter en fysio geweest. Die wat oefeningen deed en uitsloot dat er neurologisch iets mis was. (in hoeverre je dat kan testen zonder apparatuur??)Echter had dit me wel gerustgesteld. Ik had twee weken geen klachten meer waarna het weer terug kwam. Hierna kreeg ik last van kriebels rond mijn enkel rechts. Ik dacht toen aan restless legs. Ook hier mee naar de dokter gegaan en ook dit was het niet. En heb ik geen klachten meer van gehad. Helaas kreeg ik al snel daarna klachten in mijn linker bovenbeen. Hier ging ik een druk voelen en kreeg ik veel last van schokjes in het been. Hierbij dacht ik aan myoclonus. Maar mijn schokjes zijn veel milder. Echter sinds vorige week is de sensatie in mijn linkerbeen erg verslechterd. Het hele been kan dan soms pijnlijk aanvoelen of krampachtig aanvoelen. Daarna ben ik ook een soort druk bij mijn rechterkaak gaan voelen, hier ervaar ik ook Spiertrekkingen bij in de wang rond de kaken. Ook heb ik sinds kort last van mijn armen en/of handen. Deze voelen pijnlijk aan of  het gevoel dat ze trillen. Ook ervaar ik de laatste tijd Spiertrekkingen in mijn benen vooral, maar soms ook in de zij of armen. Ook schiet mijn gewicht erg snel omlaag. Ik ben iemand met overgewicht en heb altijd moeite gehad om kilo's te verliezen maar nu verloor ik ineens 4,4 kilo in 1,5 week! Dat is dus de 5% waar je over leest. (heb het niet met de arts over gewichtsverlies gehad) . Wel is het zo dat ik erg veel stress en angst ervaar vanwege de angst om als of iets te hebben. Hierbij minder eetlust heb en niet veel eet. Maar 4,4 is toch wel erg veel?

  Ik heb het idee steeds meer klachten te krijgen en weet niet of dit hypochondrie is of echt een ziekte, maak ik mijzelf gek of is dit echt iets om zorgen om te maken? En waarom zou dit niks ernstig zijn dan?

  Reactie
  #2

  Ik heb trouwens ook last van pijn in vingers en in mijn voet rechts

  Reactie
  #3

  Kun je misschien deze test doen?

  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #4

  Score 37

  Reactie
  #5

  Maar wat kan het dan zijn? Ik blijf bang voor spierziektes

  Reactie
  #6

  De score is niet te hoog, maar hyperventilatie is dus niet uitgesloten. Je kunt het hier over hebben met de huisarts. Tevens kan stress en angst hevige klachten geven.

  Reactie
  #7

  Maar een spierziekte kan het dus niet zijn?

  Reactie
  #8

  Dat kan ik niet zeggen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik vind het vrij 'stress-achtig' klinken.

  Hypochondrie geeft onbewust erg veel onrust.

  Reactie
  #10

  Ik ervaar de laatste tijd ook lichte pijn in mijn vinger('s) bij bewegingen. Kan dat ook door stress komen dan?

  Reactie
  #11

  Stress kan een heleboel klachten geven. Doordat je veel te veel aan alles op je lichaam gaat letten en continu aan de alarmbel gaat trekken ervaar je ook stress die door gaat.

  Als stress erg lang gaat duren is dat niet goed voor je. Je lichaam is eigenlijk continu in overlevingsstand en is de hele tijd paraat om in actie te komen, terwijl dat eigenlijk niet nodig is.

  In dit artikel van Dokter Dokter staat beschreven wat stress met je kan doen

  https://www.dokterdokter.nl/aandoening/verband-tussen-stress-en-lichamelijke-klachten/item1973

  Reactie
  #12

  dat is zeer onwaarschijnlijk

  Reactie
  #13

  Wat is zeer onwaarschijnlijk?

  Reactie
  #14

  Ook ervaar ik nu sterke Spiertrekkingen in mijn rechteronderbeen. Ik zie de huid ook echt op en neer gaan. Lag gewoon in bed toen het begon

  Reactie
  #15

  Een spierziekte is onwaarschijnlijk.

  Reactie
Reageer op: Iets ergs of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief