vermoeidheid

  • #1

    Ik heb de laatste tijd meer last van vermoeidheid dan anders. De vermoeidheid kenmerkt zich in twee dingen. Ik merk aan het begin van de dag dat ik heel moeilijk op gang kom en hoe meer de dag vordert hoe fitter en energieker ik me ga voelen. Ook merk ik dat de laatste tijd steeds meer last van dipjes heb. Deze ''dipjes'' zijn dan van korte duur, van gewoon normaal naar een kwartiertje even heel moe en dan gewoon weer normaal. Het is dus geen constante vermoeidheid waar ik last van heb maar waar ik normaal heel constant in mijn energie ben zijn nu die pieken en dalen wat hoger en lager. Verder slaap ik goed (8uur vast) en ook weinig veranderingen, sport aantal keer in de week als normaal, eet normaal etc.

    Weet iemand waardoor dit zou komen of is dit gewoon iets wat normaal is?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Je zou een bloedonderzoek kunnen laten doen...

    Reageer
    #3

    Mijn bloed is een maand of 3/4 geleden getest voor iets anders en daar kwam verder niks raar aan het licht qua bloedarmoede of bepaalde tekorten ofzo. Mijn vermoeidheidsklachten ontstonden ongeveer een maand later dus ik vraag me af of het daar dan alsnog aan kan liggen? Daarbij als je bijvoorbeeld wel last hebt van bloedarmoede zou je dan niet gewoon de hele dag door vermoeid zijn?

    Reageer
    #4

    Ik weet niet wat er gecontroleerd is met het bloedonderzoek. Het hoeft ook niet perse bloedarmoede te zijn...

    Reageer
    #5

    Ok, nee dat weet ik ook niet precies. Wat zou het dan nog meer kunnen zijn? Wat zou je dan nog meer in je bloed kunnen zien wat vermoeidheid kan veroorzaken behalve bloedarmoede?

    Reageer
    #6

    Vitaminegebrek bijvoorbeeld, of een virsuinfectie

    Reageer
    #7

    Vitaminegebrek zou misschien kunnen, al eet ik wel gevarieerd en slik ook geregeld vitamine b-complex en hoog gedoseerde vitamine d. Maar goed, dat zou misschien wel kunnen ja. Als het om een virusinfectie zou gaan zou ik dan ook niet daadwerkelijk ziek moeten zijn (geweest)? Buiten de ietwat verhoogde vermoeidheid de laatste tijd ben ik al in geen jaren ziek (of iets wat er ook maar in de buurt komt) geweest.

    Reageer
    #8

    Je hoeft daar niet perse ziek van te zijn....

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ok, en als het om een virusinfectie zou gaan is daar dan een behandeling voor of ''geneest'' deze meestal vanzelf?

    Reageer
    #10

    Dat hangt van de infectie af....

    Reageer
    #11

    Ok, en die worden dan met antibiotica behandeld, als het om zo'n virusinfectie gaat?

    Reageer
    #12

    Waar ik trouwens ook aan zat te denken is dat ik net sinds een paar maanden aan de beterende hand ben. Ik heb hiervoor veel last gehad van paniekaanvallen en heb hier ook psychische hulp voor gehad. Zou dit misschien in verband kunnen staan met mijn vermoeidheid?

    Reageer
    #13

    En dan had ik nog een laatste vraag en dan zal ik u niet verder lastigvallen. Kunnen virusinfecties ook gevaarlijk zijn? De griepinfecties als ebola, aids, hiv etc daargelaten.

    Reageer
    #14

    Virussen worden niet behandeld met antibiotica.
    Maar eerst naar eens naar de huisarts....

    Reageer
    #15

    Dat zou kunnen. Het kan een gevolg van paniekaanvallen zijn

    Reageer
Reageer op: vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief