Behandeling angststoornis/hypochondrie

  • #1

    Hallo

    Vorig jaar ben ik na een hele drukke en stressvolle periode thuis komen te zitten met angst klachten (hypochondrie). Ik had het gevoel van een band om mijn hoofd en ging dit googelen omdat ik het niet kende en vervolgens kwam ik ergens het woord hersentumor tegen en doordat die periode zo super druk was en stressvol kon ik het niet meer relativeren. De gedachte dat die tumor er zat ging mijn dagen beheersen tot het zich uitte in paniekaanvallen. Heel erg vervelend. Uiteindelijk 3 maanden thuis geweest en traject gestart met een psycholoog. Geef nu beter mijn grenzen aan en zorg dat ik voldoende slaap etc. Het gaat wel beter dan een jaar geleden maar ik blijf periodes houden dat ik alles voel en alles direct aan het ergste koppel. In mijn geval altijd kanker. Omdat mijn vorige traject bij de psycholoog gericht was op beter leren praten, rust creeeren, beter grenzen aangeven etc. Tevens een stuk emdr gehad wat me ook heeft geholpen en dus ging het ook wat beter met me. Nu zou ik graag toch nog een traject ingaan om echt anders te leren denken. Ik wil als ik keelpijn heb denken; oh zal wel verkouden worden, i.p.v.; oh als het maar geen keelkanker is’. De ergste paniek is eraf, alleen de denkwijze en de onrust blijft..

    Maar ik weet niet welke therapie ik nu moet kiezen. Ik lees nergens succes stories of goede behandelingen. Behalve van de behandelaren zelf. Een soort ‘coca cola vertelt dat coca cola de lekkerste is’z Zou graag ervaringen horen van mensen die effectief geholpen zijn voor een angststoornis of hypochondrie? Ik lees dingen over mind-tuning/mindfulnes/neurofeedback/angsttherapie etc. Wat werkt er?! Wie helpt me om weer mijn oude denkwijze terug te krijgen?!

    Reageer
    #2

    Doorgaans kan daar cognitieve gedragstherapie voor worden gebruikt.

    Reageer
    #3

    @Tandor dank voor je reactie, ik lees dat inderdaad op veel plaatsen maar hoor er weinig positieve ervaringen over. Niemand die er echt vanaf komt..

    Reageer
    #4

    Dat komt vooral omdat mensen die er vanaf zijn geraakt de noodzaak niet meer hebbne daar op internet nog op terug te komen.

    Reageer
    #5

    @Tandor daar heb je misschien een punt inderdaad.. Thanks voor je reactie. Hopelijk lezen er hier toch nog wat ervaringsdeskundigen mee met succesverhalen.

    Reageer
    #6

    Oh wat herken ik jou verhaal. Ik word ook gek vsn mezelf op dit moment ik heb al jaren hypochondrie.

    Tis vreselijk!

    Reageer
    #7

    @C ohhh erg hè! Herken mezelf gewoon niet meer door die ellende! Ben nog maar een schim van wie ik ooit was.. denk soms echt dat ik gek word! En daardoor denk ik dan weer dat er echt iets in mijn kop zit.. doen vicieuze cirkel 🙁

    Word er zo verdrietig van en zou zo graag effectief behandeld willen worden...

    Reageer
Reageer op: Behandeling angststoornis/hypochondrie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief