Angsten, hypochondrie, depressie?

  • #1

    Ik kamp al een tijdje met angsten. Ik heb enorme ziektevrees, voornamelijk kanker. Alleen als ik het woord al type gaan de rillingen over mijn rug. Ik ben zo bang om dood te gaan. Als mij iets mankeert dan zoek ik gelijk op Google. Als blijkt dat het achteraf meevalt dan ben ik even gerustgesteld, maar het komt zo weer terug. Ik denk daarbij dat ik chronische hyperventilatie heb. Op dit moment weet ik me geen raad met dingen. Ik leef de dag zoals het gaat, ga naar mn werk, ik probeer van dingen te genieten maar dat lukt me niet goed. Daarbij ben ik super gevoelig voor alles. Ik voel alles aan, emoties van mensen, ik neem dat allemaal waar. Nu net begonnen met mijn nieuwe werk, weken op een kinderdagverblijf. Ik geniet van kinderen, maar ik ben zo'n enorme pleaser. Ik wil bij ouders goed overkomen. Ik ben net een jaar getrouwd met mijn lieve man, we wonen nu in een nieuw huis wat ook best wat gekost heeft allemaal. Ik heb een poosje terug een blaasontsteking gehad, en ik dacht dat dat van de seks kwam. Nu zit dat zo in mijn hoofd dat ik bijna geen seks meer durf te hebben. En als het dan wel is gebeurd dan ga ik gelijk in bad of onder de douche. Ik probeer op gezonde voeding te letten en noem maar op. Heb bij de dokter al een keer aangegeven dat ik zidktevrees heb, maar het vervelende is dat ik mezelf en de ander goed voor de gek kan houden dat het wel meevalt. Ik probeer sterk te zijn en ben gevoelig, hoe krom wil je het hebben.. Waar blijft die emotie allemaal. De dokter heeft me toen via GGZ gestuurd en daar heb ik toen 5x een gesprekje mee gehad, toen ging het niet meer door omdat het via mijn werk niet meer op die dag kon. Maar als ik eerlijk ben hielp het me ook niet. Ik denk dat ik naar een psycholoog moet, maar het wordt allemaal niet vergoed en dan heb ik dus weer geldzorgen.. Ik praat er wel wat over met mensen maar het zit zo diep, ik ben bang nog dieper dan dat ik zelf denk.. Wat moet ik nu doen..

    Reageer
    #2

    Wil over je angsten/klachten praten? Advies of gewoon een vertrouwelijk gesprek? Of hulp op het moment dat je een paniek- of angstaanval hebt?

    Vraag dan om meer info en stuur een mailtje naar:

    [email protected]

    Reageer
Reageer op: Angsten, hypochondrie, depressie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief