Angst voor gewichtsverlies

  • #1

    Beste lotgenoten,

    Sinds april van dit jaar heb ik het gevoel dat ik gewicht aan het verliezen ben, en aan het vermageren ben. Normaal heb ik een gewicht van 71/72 kg. Nu heb ik wel last van veel stress dag in dag uit, en dat, dat wellicht de oorzaak is. Alleen associeer ik gewichtsverlies altijd met iets ernstigs. Ik ben een behoorlijke hypochonder, waardoor ik mij angstig voel voor een fatale diagnose.

    Ik merk momenteel dat mijn kleding wat ruimer zit, en dat ik dunner ben geworden. Voor de rest voel ik mij verder wel goed. Ik voel mij niet vermoeid (wel wat vermoeid, omdat ik nog wel eens slecht slaap, door stress), ik ga 3 keer per werk naar de sportschool toe, en ik merk dat mijn kracht niet of nauwelijks is verminderd. Ook train ik regelmatiger mijn buikspieren, in de hoop dat mijn taille weer wat breder wordt.

    Ik voel mij momenteel niet ziek, en ik ben in de afgelopen maanden ook niet ziek geweest (geen verkoudheid, koorts, griep of pijntjes). Ik heb wel soms wat last van wat slijmvorming in de keel, waardoor ik soms mijn keel moet schrapen. Momenteel eet ik, mede doordat ik het gevoel heb dat ik afval, wel meer eiwitten (kwark en kipfilet) en  onverzadigde vetten  (noten en pinda's) op een dag, en neem ik iedere dag minimaal 2 ons groente en 2 stuks fruit. Echter merk ik dat mijn kleding steeds ruimer gaat zitten, voor mijn gevoel, en dat ik spiermassa verlies.

    Ik heb mij sinds april niet meer gewogen, omdat ik bang ben dat ik veel gewicht ben kwijtgeraakt, en dat dit mogelijk komt door iets ernstigs.

    Ik vroeg mij af welk advies jullie mij kunnen geven, met betrekking tot mijn situatie.

    Reageer
    #2

    Sinds april van dit jaar heb ik het gevoel dat ik gewicht aan het verliezen ben

    En hoeveel kilo ben je dan al afgevallen vanaf april?

    Reageer
    #3

    Beste mede hypochonder,

    Ik zou me toch even wegen als ik jou was. Misschien valt het mee. Zelf heb ik 6 jaar geleden door veel stress en angst ook veel gewicht verloren. Ik moest veel vaker naar het toilet ook. Puur door de zenuwen. Heb wel m'n hb laten checken destijds bij de huisarts om dingen uit te sluiten.

    Reageer
    #4

    wat geeft je BMI aan? het is belangrijk om te kijken hoe je je voelt. inderdaad stress heeft een enorme impact op je gewicht. zo is je lichaam als het ware ingesteld om vet vast te houden door stress! of kan je door de stress juist heel dun worden omdat je geen honger hebt!

    Reageer
Reageer op: Angst voor gewichtsverlies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief