Hypochondrie neemt mijn leven over

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik zal mezelf even kort voorstellen. Ik ben Bart, 24 jaar oud en hypochonder.

    Na eerder een periode van hypochondrie te hebben gehad is het ongeveer een jaar goed te gaan. Echter, nu is het volledig terug. Hele dagen ben ik angstig en controleer ik mezelf. Door het controleren vind ik uiteraard van alles.

    Zo heb ik nu bijvoorveeld een bobbel in mijn hals gevonden. Ik ben licht verkouden en dus is die bobbel prima te verklaren. Daarbij komt dat ik hem alleen kan voelen als ik mijn nekspieren aanspan. Ondanks dit, en dat de bobbel zacht en beweegbaar is, kan ik mezelf niet gerust stellen. Ik heb in een paar weken al vermoedens van meerdere soorten kanker gehad. De angst is de hele dag sluimerend aanwezig en komt af en toe (max 3 keer per week) tot uiting in paniekaanvallen.

    Ik heb, via mijn huisarts, al contact opgenomen met de psycholoog die mij eerder behandeld heeft. Echter zijn er natuurlijk wachttijden, dus ik moet even wachten tot ze tijd voor me heeft.

    De vraag die ik concreet wil stellen is: is er iets wat ik in tussentijd kan doen om de angstklachten iets te verminderen? Alle tips en tricks zijn welkom!

    Bart.

    Reageer
    #2

    Je zou aan de slag kunnen gaan met ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen.

    Je kunt ze vinden in de columns over angst: https://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #3

    Bedankt, Tandor!

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie neemt mijn leven over


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief