Echt ziek of toch hypochondrie?

  • #1

    Hallo, ik zal hier een beetje mijn  verhaal doen en dan zou ik graag Tandor zijn  mening willen hebben. Ik heb al aardig wat topics gemaakt hier en berichten geplaatst maar ik vraag me toch af, is er echt wat mis of moet ik serieus gaan nadenken of ik niet aan het overdrijven ben en misschien toch hypochondrie ofzo heb.

     

    Paar maanden terug plaatste ik hier voor het eerst een bericht over een bult achterin mijn nek, ik was overtuigt dat ik lymfklier kanker had. Heb in die tijd ook vaak bericht geplaatst hier en zelfs een foto van mijn  nek en 2 keer bij mijn eigen huisarts geweest en 1 keer bij de dokterswacht. Beiden zeiden dat mijn klieren normaal waren, mijn eigen huisarts dacht aan een spierknoop. Beide keren toen ik bij hun weg ging voelde ik mijn even gerustgesteld alleen daarna kwam de angst weer en wist ik zeker dat ik kanker had. Alcohol gedronken om te zien of ze pijn deden maar dat was niet het geval. Vaak aan zitten drukken en friemelen en zalfjes gebruikt en ik maakte er alleen maar zelf een grote bult van die pijn begon te doen.  Op dit moment zit de bult er nog wel, ene keer groter dan andere keer alleen die angst is inmiddels aardig weg gelukkig. Daarna dacht ik dat ik keel amandel kanker had ivm 2 rode bultjes op de amandel. Heb daar ook een topic over gemaakt en foto laten zien en zoals de vorige topic heeft Tandor gereageerd en zei dat het niet leek op kanker. Tijd daarna dacht ik nog steeds dat ik keel amandel kanker had en soms heb ik dat gevoel nog. Ben net 2 maanden gestopt met roken na 11 jaar gedaan te hebben dus tja.. maar goed daarna dacht ik dat ik darm kanker had, ik kan een verdikking voelen onder mijn rechter ribben, een lijn zeg maar die dikker Is dan de rest. Mijn gezond verstand zegt ach kom op, zal je darmen wel zijn wat maakt dat uit. Maar het andere verstand (die altijd wint..) zegt , nee hoor.. het is darm kanker.. ook deze gedachten zijn er nog wel, niet altijd maar Is er wel nog. Toen voelde ik een rond bultje in mijn bovenbuik. Een lijn getrokken naar boven vanaf mijn navel voel je een bultje. Ook hier heeft Tandor mij mee geholpen en zei dat het het zwaardvormig aanhangsel was.  Ook dit geloofde ik eerst niet maar die angst Is nu helemaal weg. Nu sinds 2 weken denk ik dat ik mond kanker heb omdat ik 2 bultjes onder in het mondbodem heb en beiden hard en 1 ervan zit tegen de kaak aan naast het lijntje waar je tong aan vast zit.. ook hier een topic over gemaakt en Tandor heeft ook daarop gereageerd.  Misschien weet hij wel welkeen anoniem ik ben nu haha. Hij heeft het natuurlijk erg druk hier. Alleen ik ben volgende maand 26 en ik denk constant dat ik kanker heb. Elk bultje denk ik al aan kanker. Verder heb ik totaal geen symptomen van kanker. Wel veel hoofdpijn maar goed ik schijn migraine te hebben zegt de neuroloog. Wat Is dit gedrag en gevoel nou? Ben ik echt ziek zoals kanker? Of ben ik gewoon echt mezelf aan het gek maken hier..

     

    Tandor ik wacht weer op uw reactie:)

    Reageer
    #2

    Oh en vergat het irritante brok in de keel gevoel. Vorig zomer had ik dat zo erg. Na een tijdje weg gegaan en nu Is het weer terug.. grr

    Reageer
    #3

    Het zou voor mij een stuk makkelijker worden als niet iedereen Anoniem zou heten... of de vragen in een topic zou houden...

    Het heeft toch alles met hypochondrie te maken. Dat is een angststoornis. Een overdreven of obsessieve angst voor ziekten. Hypochondrie/angst kan heel veel verschillende lichamelijke klachten veroorzaken, die er ook zijn, maar een andere oorzaak hebben dan een ziekte. Als je dat niet kunt doorbreken, heb je daar professionele hulp bij nodig.

    Reageer
    #4

    Ik zal eens een naam verzinnen.. maar wat ik niet snap Is bij elk bultje of verdikking, hard of zacht..het maakt niks uit. Ik denk altijd aan kanker.. het is er altijd wel geweest alleen de laatste 2 jaar alleen maar erger geworden. Sommige dagen dan denk ik niet of amper aan ziektes en dan voel ik me blij verder en dan zijn er dagen achter elkaar aan dat ik steeds weer aan ziektes denk en denk dat ik kanker heb. Dan denk ik nah als ik volgende kerst nog leef dan had ik dus echt geen kanker (met kerst was de angst nog groter dan op dit moment , het zijn echt momenten dat ik dagen of weken bang ben en dan een dag of 2 niet) maar op volgend kerst wachten en hopen dat ik dan nog leef en altijd met angst zitten Is ook erg vervelend. Vroeg me af of het gewoon echt met hypochondrie te maken heeft. Het is niet normaal en een ander persoon van 25 jaar geniet en heeft geen zorgen zo te zien, die roken (blij dat ik er vanaf ben hoor) en lachen daarna ook nog. Als ik zulke mensen zie denk ik goh, hebben die nooit zulke gedachtes?.. het is zo irritant..

    Reageer
    #5

    Het zijn in ieder typische klachten van hypochondrie. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor een psycholoog. Je hebt hier echt hulp bij nodig.

    Reageer
    #6

    Probleem is ik heb al een geschiedenis met psycholoog en psychiaters enzo.. had het liever niet weer..

    Reageer
    #7

    Maar je zult er toch iets aan moeten doen. Anders wordt het alleen maar erger en verziekt het je leven

    Reageer
    #8

    Dat klopt.. ik zou er toch eens een keer wat aan moeten doen.

    Ik houd het maar bij deze topic ipv nieuwe maken als ik een vraag heb? En moet nog steeds een naam bedenken!

    Het Is normaal dat ik mijn darm kan voelen onder mijn ribben aan de rechterkant trouwens?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wel handig als je de vragen  in een topic zou houden.

     

    Het is inderdaad normaal dat je de darm kunt voelen. Maar je moet dat alleen niet te vaak en te lang doen. Anders kun je een irritatie veroorzaken

    Reageer
    #10

    Ik blijf er verder van af :). Kijk nu word het weer irritant. Net wezen douchen en voelde net dat mijn klier aan de linker kant wat dikker Is dan normaal , de hals. En nu ga ik weer denken oh ja zie je wel.. lymfklierkanker.. belachelijke gedachten maar het blijft..

    Reageer
    #11

    Blijf in ieder geval zoveel mogelijk van de klieren af. Want daardoor kunnen ze opzetten en ook geïrriteerd raken.

    Reageer
    #12

    Ik weet niet eens of het een klier Is hoor. Dat denk ik tenminste. Heb de hele dag door al wat zeurende hoofdpijn en steken door mijn hoofd en dan Is het weer even weg.. misschien is het ook wel een spier die wat strak Is en dat het daarom nu wat opgezet Is daar. Vandaag een beetje teveel over dingen in gezeten en dus denk ik dat je automatisch in stress komt ofzo.

    Reageer
    #13

    Ik begrijp je helemaal! Ik heb ook een harde knobbel in de nek... bleek ook een verdikte spier te zijn. Ik heb ook heel veel last van hypochondrie, je bent zeker niet de enige!

    Reageer
    #14

    Stress kan zeker voor spanningshoofdpijn zorgen

    Reageer
    #15

    Ik heb besloten om deze naam maar te nemen voortaan Tandor, is ook voor u makkelijker en deze topic heb ik dus gestart en vragen gesteld.

    Anoniem 2 bedankt voor je reactie! Mijn harde knobbel of verdikking die ik maanden lang al heb en door huisarts is na gekeken dacht idd aan een spierknoop. Deze zit aan de achterkant van mijn nek, links. De ene keer Is het wat harder dan de andere keer. De verdikking die ik nu aan de zijkant van mijn linker kant nek voel is gewoon zacht maar wel wat opgezet. Het zal wel goed zijn verder maar grrr die gedachtes hé..

    Reageer
Reageer op: Echt ziek of toch hypochondrie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief