S'nachts uit bed om zoetigheid te nuttigen

 • #1

  Hallo allemaal ik heb een probleem met het snoepen snachts .Ik slik al wel een tijdje antidepressiva en ben daardoor 9 kilo aangekomen in 5 maanden tijd, het gekke is dat ik het 2 dagen vol houd maar dan komt het ik kan niet slapen snachts en moet dan gewoon even naar beneden om 2 uur in de nacht om 2  marsen te eten echt bizar, als ik dan weer naar bed ga kan ik gewoon slapen en op de dag snak ik ook heel erg naar zoetigheid, ze zeggen zit tussen je oren maar mijn lichaam vraagt er gewoon om weet iemand hoe dat komt ?

  Reageer
  #2

  Hoi Erik! Dit is een heel bekend probleem. Het antwoord lijkt super simpel en in feite is dat het ook, maar het vergt ontzettend veel wilskracht. Allereerst, besef goed dat 'trek' vanzelf weer over gaat. Misschien helpt het je om met jezelf af te spreken dat je wel naar beneden mag, maar pas over een half uur. Vanaf daar krijg je langzaam maar zeker zelf de controle. Ik heb van een arts begrepen dat deze lastige bijwerking alleen maar aan blijft houden als je je eraan blijft toegeven, het wordt immers routine en dat is voor een mens nu eenmaal erg lastig te doorbreken. Maar wat je niet in huis hebt, kun je ook niet op eten. Dus je zou kunnen proberen alleen boodschappen te doen op het moment dat je echt absoluut geen trek of honger hebt. Het is allemaal zo makkelijk gezegd en het zit deels ook tussen de oren maar de trek kan wel degelijk opgewekt worden door medicatie. Ik zal je een opsomming geven van wat mij heeft geholpen, wellicht kun je er iets mee (alle kleine beetjes helpen ;))

  1. Doe uitsluitend boodschappen wanneer je geen trek/honger hebt.
  2. Geef niet direct toe aan hongergevoel. Stel het met een half uurtje uit en bouw dit op
  3. Drink voor je trek krijgt een vol glas water met appelazijn en stel het moment van toegeven vervolgens nog wat uit. Dit kan met een minuut of wat jij zelf wil, zoek je eigen weg en wees niet te streng voor jezelf.
  4. Ik heb (ja serieus) op mijn koelkast plaatjes van lichamen waar ik naar op weg was door het eten in de nacht, dit werkte voor mij ook enigszins.
  5. Probeer bij te houden wat je eet (bv via de app FatSecret het is gratis). Zo zie je de voedingsstoffen die je per dag binnenkrijgt en zo kun je ook een patroon ontdekken, want het kan zomaar zo zijn dat de trek ontstaat door het nuttigen van teveel suikers (verslaving) OF omdat je te weinig andere voedingsstoffen binnen krijgt.
  6. Koop geen mars als je er niet vanaf kunt blijven.
  7. Maak een lijstje met zoetigheden en hartige dingen die niet zo erg zijn om te eten.

  Ik hoop dat je er iets mee kunt, heel veel succes, even doorzetten, het is moeilijk maar als je op welke manier dan ook zorgt dat je NIET toegeeft, wordt het vanzelf echt wel minder. Wellicht helpt het om een detox kuur te doen, dit heeft mij bijvoorbeeld een goede start gegeven :). En van al het geld dat je bespaart door niet toe te geven aan trek, trakteer je jezelf op iets leuks. Niet op eten overigens, alleen een hond wordt beloond met eten.

  Reageer
  #3

  Hoi Lulu, Sorry dat ik wegens omstandig heden nog niet terug heb kunnen antwoorden. heb het bericht aandachtig gelezen en ga je binnenkort een goed bericht terug schrijven.

  Reageer
Reageer op: S'nachts uit bed om zoetigheid te nuttigen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief