Zenuwtic?

  • #1

    Goedemorgen,

    Ik heb nu enige tijd last van iets dat op een tic begint te lijken, maar ik weet niet wat het is of waar het vandaan komt. Ik heb vroeger ADHD gehad en daar ook medicijnen voor geslikt. Al een aantal jaar gestopt, maar concentratie blijft een probleem. Nu heb ik sinds kort dat als ik mij moet concentreren ik via mijn ogen een heel naar gevoel in mijn lichaam krijg (heel onrustig). Ik begin vervolgens met het bijten op de zijkant van mijn lip. Door die lichte pijn kan ik mij redelijk concentreren, maar het gevolg is dat ik mijn hele lip kapot bijt. Ik word er ook enorm onrustig van. Begin steeds over mijn voorhoofd te wrijven met mijn nagel. Het blijkt dus dat pijn afleidt van het probleem, maar dat is uiteraard niet de oplossing. Ik merk dat het vooral is als ik mij moet concentreren. Het begon op werk met de computer, maar nu is het ook tijdens het autorijden. Zodra ik iets aan het doen ben en mijn gedachten er niet mee bezig zijn heb ik nergens last van.

    Ik heb geen idee wat ik hier tegen kan doen en of er uberhaupt iets tegen te doen is. Ik probeer het gevoel steeds te onderdrukken, maar tot op heden is dat niet gelukt. Als ik het gevoel negeer dan lijkt het alleen maar erger te worden.

    Reageer
    #2

    Ga naar de huisarts en overleg of het niet beter zou zijn, toch ADHD medicatie te gebruiken

    Reageer
    #3

    Zowel bij adhd als de tics speelt je voeding een rol. Uitzoeken wat jouw lichaam wel en niet kan hebben. Teveel snelle suikers werken in elk geval ontregelend op je hormonen en neurotransmitters. Daarnaast kan je tekorten hebben aan allerlei voedingsstoffen als vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en enzymen. Denk aan magnesium, zink, vitamine B, C en D en omega 3. Dit soort stoffen helpt de aanmaak van allerlei hormonen en neurotransmitters, waardoor de adhd en tics minder kunnen worden. Wel is het zo dat iedereen zijn zwakke plekken heeft waar de spanningen gaan zitten. In elk geval ook zorgen voor voldoende lichaamsbeweging.  Bij het werken aan de computer en het autorijden speelt dat je niet goed kan aarden. Er zijn wel hulpmiddelen die de aarding kunnen helpen.

    Reageer
    #4

    hallo

    ik vraag mij af of iemand ook dit heeft van tic ! Ik wrijf met handen en vingers over elkaar dit geeft kriebelend gevoel terwijl stop ik tong uit wel 20 keer per dag komt dit op ik geraak er niet vanaf

     

    nog iemand ?

    Reageer
Reageer op: Zenuwtic?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief