vriendin van een dysthymie, hulp nodig.

  • #1

    Mijn vriend kampt al vele jaren met depressieve gevoelens. Ooit tegen een burn-out/overspannen aan gezeten, maar hij blijft maar door sukkelen.
    Het leven is een hel voor hem, zoals hij dit zegt en ik ben alleen maar tot last. Alles wat om hem heen gebeurt ziet hij als negatief. Ook ik dus...
    Dat de relatie zo wankelt, schuift hij op mij af. En eerlijk gezegd, ben ik het helemaal zat! Hij wil er zelf niets aan doen, want hij weet niet beter. Ik denk dat hij daarvoor te diep in de put zit.
    Het lijkt er erg op dat hij het dystyme syndroom heeft, maar ontkent dit. Terwijl ik het wel zo voel.
    Hij wil zelf geen hulp zoeken, nee hij loopt liever weg, of maakt er dan een einde aan zijn leven, zegt hij regelmatig. Met deze gedachten loopt hij al jaren rond, heeft nog nooit een poging gedaan.
    Ondertussen heb ik om me zelf te beschermen een muur om me heen geworpen, en ik ben moe van alle positieve praatjes die ik heb gedaan voor hem, en ik ben moe van al dat incasseren van negatieve uitlatingen. Het voelt voor mij dat ik continue rekening moet houden met hem, dat ik moet oppassen wat ik zeg, dat ik niet meer vrij. Het gekke, hij ervaart het net zo. Ook hij voelt zich in zijn vrijheid beperkt, kan niet doen wat hij wil!

    Toch wil ik hem helpen, omdat ik weet dat achter al dat negatieve ook een goed mens zit (de slechte periodes wisselen af met goede periodes, dagen/ week)

    Aangezien hij zelf geen hulp wil zoeken, wil ik dit wel. Al is het voor mijzelf.

    Wie kan mij vertellen waar ik terecht kan?

    Groetjes Esmee

    Reageer
    #2

    Ik zie dat hier nog niet op is gereageerd, gek hoor.
    Er is zo veel te vinden over als je zelf depressief bent, maar als je het zelf niet hebt, maar wel iemand in je omgeving, kan je bijna niets vinden.
    Dus; laat je partner lekker in de put zitten, laat hem het lekker zelf uitzoeken! En kies je eigen weg. Hulp??? Dat heeft je vriend nodig, en jij moet het maar uitzoeken, helaas voor jou. Erg vervelend maar waar blijkbaar. Tenzij er iemand is die weet waar je moet zijn voor hulp.Maar zo te zien is dat niemand hier op het forum.

    Reageer
Reageer op: vriendin van een dysthymie, hulp nodig.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief