Meisje die ik ken zwaar depressief

  • #1

    Ik heb laatst een meisje via internet ontmoet, voor het gemak noem ik haar even A. A is geboren in een gezin in Turkije die niks om haar geeft en heeft daar 8 jaar gewoond. Haar vader heeft haar op jonge leeftijd verlaten en haar moeder verteld A regelmatig dat ze liever abortus had gepleegd. A woont nu in Nederland (Drenthe) met haar moeder (die ze dus haat), haar stiefvader en haar broertje. Ze heeft ook geen motivatie op school. Haar stiefvader mag ze enigszins wel maar hij begrijpt haar situatie simpelweg niet, A snijdt zichzelf ook regelmatig en is er heilig van overtuigd dat de wereld beter af is zonder haar (ze heeft in haar verleden ook veel dingen gedaan waar ze spijt van heeft).

    Soms komt haar neef ook langs bij hun thuis, maar die maakt het alleen maar erger, aangezien A seksueel wordt misbruikt door haar neef.. Ze heeft nog 2 oudere zussen waarvan ze er 1 wel mag en 1 niet (allebei wonen ze ook op zichzelf). Haar zus die ze wel mag had voorgesteld dat ze bij haar komt wonen, maar dat wilt ze niet omdat A de vriend van haar zus niet mag.

    Ik woon zelf in Noord-Holland en ik vind deze hele situatie nog steeds elke dag schokkend en ik voel me ook zo machteloos vanuit de andere kant van Nederland. Is er iets wat ik kan doen of kan voorstellen wat A moet doen? Ze weigert naar een psychiater te gaan vertelde ze al, dus ik ben min of meer radeloos.

    Reageer
    #2

    Ze zou daar met de huisarts over moeten praten en dan specialistische hulp aanvaarden. Als ze dat niet wil, dan is er helaas niks aan te doen

    Reageer
Reageer op: Meisje die ik ken zwaar depressief


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief