Twijfel over diagnose Burnout

 • #1

  Al maanden heb ik lichamelijke klachten zoals, trillingen/vibraties/kloppen/spierzwakte van spieren in armen, benen, voeten, handen en gezicht, een relatief hoge hartslag (mijn fitbot meet ineens in rust hartslag van 130) daarnaast ben ik erg emotioneel(veel huilen) en slaap ik slecht (ik kan moe zijn 's avonds, maar niet in slaap kunnen komen of in slaap vallen en om 2 uur weer wakker worden). Wandelen gaat beperkt en hardlopen en yoga zijn te belastend.
  De poh, huisarts, osteopaat en haptonoom vinden het echt psychosomatisch. En de bedrijfspsycholoog noemt het een burn out.
  Ik merk dat ik het moeilijk vind om te accepteren dat het psychisch is aangezien in inmiddels al een paar maanden in een wat rustiger vaarwater ben beland. Ik maak me ook extra veel zorgen over mijn lichaam. En denk misschien dat het toch iets neurologisch is. John, wat kan jij hierover zeggen?

  Reageer
  #2

  Als je de klachten ontwikkeld door stress/spanningen over een langere periode, moet je niet verwachten dat die zo ook weer snel voorbij gaan als je dan in rustiger vaarwater komt. Zo werkt het helaas niet.
  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/
  https://www.dokter.nl/ggzonline/
  https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

  Reageer

  Burn-out klachten kunnen een grote negatieve impact hebben op het dagelijks leven. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
Reageer op: Twijfel over diagnose Burnout
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief