Twijfel over diagnose Burnout

  • #1

    Al maanden heb ik lichamelijke klachten zoals, trillingen/vibraties/kloppen/spierzwakte van spieren in armen, benen, voeten, handen en gezicht, een relatief hoge hartslag (mijn fitbot meet ineens in rust hartslag van 130) daarnaast ben ik erg emotioneel(veel huilen) en slaap ik slecht (ik kan moe zijn 's avonds, maar niet in slaap kunnen komen of in slaap vallen en om 2 uur weer wakker worden). Wandelen gaat beperkt en hardlopen en yoga zijn te belastend.
    De poh, huisarts, osteopaat en haptonoom vinden het echt psychosomatisch. En de bedrijfspsycholoog noemt het een burn out.
    Ik merk dat ik het moeilijk vind om te accepteren dat het psychisch is aangezien in inmiddels al een paar maanden in een wat rustiger vaarwater ben beland. Ik maak me ook extra veel zorgen over mijn lichaam. En denk misschien dat het toch iets neurologisch is. John, wat kan jij hierover zeggen?

    Reageer
    #2

    Als je de klachten ontwikkeld door stress/spanningen over een langere periode, moet je niet verwachten dat die zo ook weer snel voorbij gaan als je dan in rustiger vaarwater komt. Zo werkt het helaas niet.
    Doe eens de testen op:
    https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/
    https://www.dokter.nl/ggzonline/
    https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

    Reageer
Reageer op: Twijfel over diagnose Burnout


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief