• #1

  Hallo,

  Ik weet niet zo goed waar ik deze vraag ergens anders zou kunnen stellen, dus ik doe het maar via deze weg.

  Ik sport sinds een tijd in het ziekenhuis als een soort revalidatie. Nu is er sinds kort een jongen in de groep bij gekomen. Al vrij snel vertelde deze jongen mij dat hij bipolair is en om heel eerlijk te zijn weet ik hier vrij weinig van af.

  Ik kom in het ziekenhuis om mijn conditie en spiermassa te verbeteren. Nu heb ik gemerkt dat deze jongen heel erg mijn aandacht op probeert te zoeken. Het lijkt er op dat hij zich graag wilt bewijzen tegenover mij. Hij schept soms ook een klein beetje op over zichzelf.. Hij geeft vanaf het begin dat hij mij zag enorm veel complimentjes aan mij en dat is natuurlijk hartstikke aardig maar soms ook wat verwarrend. Hij zoekt heel erg naar mijn aandacht. Hij zoekt veel oogcontact en zodra wij elkaar aankijken, kijkt hij mij lang aan en glimlacht hij soms naar me. Ik vind dit lief en ongemakkelijk te gelijker tijd. Ik probeer mij heel erg te focussen op mijzelf.. maar constant als ik dat probeer word ik aangestaard.. Tijdens het doen van oefeningen gaat hij recht tegenover mij zitten en kijkt hij mij de hele tijd aan. Om eerlijk te zijn vind ik het nu een beetje vervelend worden.. Ook gaat hij op een vervelende manier de aandacht proberen te trekken, dus b.v. Voor mijn neus gewichten heffen en dan meekijken in de spiegel of ik ook maar hem kijk, etc. Ook probeert hij in mijn buurt te blijven. Ik weet niet zo goed waar dit gedrag vandaan komt.. heeft dit te maken met zijn stoornis of vind hij mij misschien gewoon een leuke dame?

  Reageer
  #2

  Dit heeft niets te maken met een bipolaire stoornis. Dat is een stemmingsstoornis. Dit is relationeel gedrag.

  Ik zou aan hem aangeven dat je zijn aandacht wat ongemakkelijk vindt. Of woorden van gelijke strekking. Dat je je op herstel van jezelf wil concentreren, en hij teveel afleidt.

  Reageer
  #3

  Beiden zijn mogelijk. Maar als je het niet prettig vindt, moet je daar iets van zeggen of het met therapeut aldaar bespreken.

  Reageer
  #4

  Het kan dus zowel niet als wel daar vandaan komen. Vandaag moest ik weer sporten.. Wederom behoorlijk veel complimentjes gekregen en ook werd ik weer aangestaard. Ik voel mij aan de ene kant gevleid, maar aan de andere kant weet ik niet zo goed of hij dit alles meent? Ik ben best onzeker over dit soort dingen, dus om in te schatten of iemand mij nog leuk zou kunnen vinden. Als ik mij echt onprettig ga voelen op een gegeven moment zal ik er zeker weten wat van gaan zeggen.

  Reageer
Reageer op: Bipolair
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief