Kind 4,5 jaar autisme en agressie

 • #1

  Hallo allemaal.

  Mijn neefje van 4,5 jaar heeft autisme. Hij heeft vaak wat agressief gedrag. Hij slaat, bijt, knijpt en krabt. We hebben ook geen idee of hij dat doet uit gekkigheid omdat hij vaak erna lacht, of dat hij het doet omdat hij kwaad is, of misschien om een andere reden.

  Het is heel lastig, maar ik vind het ook zielig omdat op dat gedrag kwaad gereageerd wordt, omdat het heel vaak gebeurd.

  Hij zit op een speciale "creche". In dit groepje laat hij geen agressief gedrag zien, want daar heeft hij heel duidelijk structuur.

  Echt alleen bij hem thuis of als hij bij ons is, heeft hij van die bepaalde buien.

  Iemand hier ervaring mee? En heeft er iemand tips wat wij het beste kunnen doen? Ik wil ook dat hij zich zo goed mogelijk voelt.

  Reageer
  #2

  Structuur is dus het sleutelwoord

  Reageer
  #3

  Klopt, maar op die creche zeggen ze dat de structuur wat zij hebben thuis bijna niet te doen is. Dus daarom is dit zo lastig.

  Reageer
  #4

  Niet dezelfde structuur, maar dus wel zo veel mogelijk structuur en duidelijke regels

  Reageer
  #5

  Helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt. Ze hebben bepaalde dingen die ze thuis doen die ze ook op de creche doen. Maar om de een of andere reden blijft het anders.

  Daarom dacht ik, laat ik het hier eens proberen. Misschien dat er mensen zijn die ervaring hebben met kinderen met autisme en agressie. Of zelf een kind in de familie hebben die ook zo is.

   

  Reageer
  #6

  Hoi,

  Misschien niet een berichtje waar je op zit te wachten,maar de dochter van een nichtje van mij heeft een autistische stoornis. Die is iets ouder,bijna 12 jaar nu.

  Wat ik van mijn nicht weet, is dat haar dochter op school, speciaal onderwijs,  zich beter kan gedragen dan thuis. Omdat ze thuis en in familie kring toch een vorm van manipulatie toepast om in dingen haar zin te krijgen. Waar het gezin dan aan toe geeft om het leuk te houden voor iedereen, omdat zij enorme driftbuien kan krijgen. Op school werkt dan een time out in afkoel ruimte,waar ze kan schreeuwen en met dingen kan gooien tot ze rustig is, thuis werkt dit niet, ondanks dat ze daar ook een plekje heeft waar zich op die manier kan uiten.

  Bij haar is dit van kleins af aan zo geweest dat het op school makkelijker gaat dan thuis. Dus hoe het te veranderen, weet ik helaas niet. Maar in elk geval is jou neefje niet het enige kindje met autisme die hier mee zit.

  Groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: Kind 4,5 jaar autisme en agressie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief