Mijn partner heeft de relatie verbroken

 • #1

  Hallo,

  Ik heb 12 jaar met een man geleefd die het Autisme/Asperger syndroom heeft. Ik heb al die jaren nooit aan hem gezien dat hij dat heeft, wijtte zijn gedrag toe aan zijn karakter. Toen ik hem ontmoete, vertelde hij wel meteen dat hij dit heeft, maar hij oogde heel charmant, intelligent en rustig, ik was op slag verliefd. Nu na 12 jaar heeft hij de relatie verbroken en verwijt dit aan mijn gedrag, mijn manier van denken. Wij hebben een heel goed en gelukkig leven samen gehad totdat hij de fotografie ging oppakken en zich daar compleet in verloor. Hij had ideen over kunstzinnige fotografie, m.a.w. schaars geklede vrouwen met hoge hakken e.d., boudoir-achtige foto's. Om modellen te vinden struinde hij dag en nacht op social media, en hield contact met deze vrouwen via wazz app. dat bracht hele erge problemen tussen ons, daardoor heeft hij de relatie verbroken. Mijn ex partner is lief, zorgzaam, niet agressief en absoluut een vrij denker, laat iedereen in zijn waarde en bekritiseerd niemand, is ook nooit jaloers of afgunstig. Hij vertoont wel flirt gedrag op social media en ook als hij met vrouwen praat, hij zegt dan dat hij het niet doorheeft dat hij dat doet en dat de vrouwen die voor hem poseren niks anders zijn dan objecten die bij het algehele beeld passen. Ik kan nog veel meer vertellen maar mijn vraag is, hoe kan ik zijn vertrouwen terugwinnen? Kan een autistische man terugkomen op zijn besluit? Is een hereniging mogelijk? Wat kan ik doen om hem mij weer in zijn leven toe te laten? Ik hou ontzettend veel van hem, hij past juist door zijn autisme heel goed bij mij als persoon, alleen wist ik zelf niet zoveel van autisme af en kon niet tijdig op de juiste manier anticiperen. We zijn nu 8 maanden uit elkaar. Is er iemand die revaring heeft hiermee? Heel veel dank voor jullie reactie.

  Reageer
  #2

  Hi,

  Ik denk dat je hem niet moet zien als een 'autistische' man maar gewoon als je ex vriend, geliefde of wat dan ook. En natuurlijk kan hij weer terugkomen bij je...

  Maar de vraag is; waarom zou je hem terug willen? hij heeft jou verlaten omdat hij jou gedrag niet passend vond, maar kun jij jezelf hierin vinden?

  En daarbij is het dan ook wel heel extreem om de relatie meteen te verbreken want je kunt er ook voor kiezen om eerst het gesprek aan te gaan en dan pas een dergelijk besluit te nemen maar als ik het zo lees heeft hij een andere weg gekozen.

  Groetjes

  Reageer
Reageer op: Mijn partner heeft de relatie verbroken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief